Pisicile plânge? Ce trebuie sa stii

Pisicile plânge

Plânsul este un semn universal înțeles de stres sau nefericire. Pentru ființele umane, există multe tipuri diferite de plâns. S-ar putea să fiți plâns din tristețe, să vă înfruntați de durere sau să plângeți în frustrare, dar este și acest lucru pentru pisicile voastre? Este ușor de presupus că puteți interpreta Comportamentul pisicii tale Folosind înțelegerea comportamentului uman, dar aceasta nu este întotdeauna o idee bună pentru că emoțiile pisicilor dvs. pot expune în moduri foarte diferite. Este chiar posibil ca pisicile să plângă când sunt trist?

Roșu scottish pliantă plâns

Poate pisica voastră lacrimi?

Pentru a înțelege dacă pisicile plâng, este important să înțelegeți ce înțelegem prin plâns. Dacă vă întrebați dacă au canale lacrimi și capacitatea de a avea ochi apoase, atunci răspunsul este da - pisica ta poate plânge. Cu toate acestea, dacă vă întrebați dacă vor arunca lacrimi ca urmare a unor probleme emoționale, răspunsul este nu. Până în prezent, cercetările nu au putut găsi animale, altele decât oamenii, care au vărsat lacrimi ca semn de tristețe, anxietate sau suferință.

Mulți părinți de pisici vor jura că pisicile lor au strigat când sunt trist, dar aceste dovezi anecdotice s-au dovedit, în general, false. Există motive pe care o pisică le poate rupe, dar ei nu plâng când sunt trist. Dacă pisica voastră se lărgește în timpul unui timp dificil, cum ar fi un deces, este cel mai probabil o coincidență.

Acest lucru nu înseamnă că pisicile nu sunt animale inteligente emoțional pe care le cunoaștem și le iubim. O mulțime de alte studii au dovedit că pisicile experimentează emoții, inclusiv tristețe și pot înțelege emoțiile umane. Ei doar nu exprimă acele emoții cu lacrimi. Exemple tipice ale modului în care pisica dvs. poate afișa emoția lor includ:

De ce ar putea pisica ta să arunce o lacrimă?

Doar pentru că pisica ta nu plânge când sunt trist, nu înseamnă că nu vor avea niciodată ochii umezi. Ochii lor pot deveni chiar atât de apoși încât se toarnă pe fața lor, la fel cum ar fi lacrimile. Dacă acest lucru nu apare din motive emoționale, de ce se întâmplă deloc?

Ei bine, în primul rând, este important să înțelegeți scopul conductelor lacrimate. La toate animalele cu glande lacrimi, care sunt, de asemenea, cunoscute ca glande lacrimale, lichidul de rupere care este produs este necesar pentru oprirea ochiului de a vă usca și pentru a vă menține ochiul curat. Fluidul este răspândit de-a lungul ochiului dvs. ori de câte ori clipește și acest strat de protecție captează praful și alte mici bucăți de murdărie care altfel vă va irita ochiul.

Această funcție biologică extrem de comună nu ar trebui să ducă în mod normal la lacrimi în fața pisicii tale. Dacă observați lacrimi, există adesea o explicație biologică sau medicală. În special, dacă sunteți proprietarul unei rase cu fața în față, care este cunoscută sub numele de Brachycephaly, este destul de comun ca lacrimile să-și strecură fața dacă pomeții lor nu ies suficient pentru a permite conductelor lor să scurgă lichidul de rupere eficient. Acest lucru poate fi destul de inofensiv, deși poate decolora blana sub ochii lor, astfel încât să doriți să vă ștergeți în mod regulat fața pentru ei.

Există și alte, mai periculoase, motivele pentru care pisica dvs. pare să plângă. Ochii lor sunt susceptibile de a fi supraproducând lichidul de rupere în încercarea de a face față unei probleme retinei, cum ar fi iritarea sau ceva mai rău. Preocupările medicale comune care ar putea explica ochii de la pisica dvs. includ:

  • Murdărie, praf sau o zgârietură pe ochi
  • Infecție respiratorie superioara
  • Canțele de rupere înfundate
  • Infecții
  • Alergii
  • Conjunctivită, care este, de asemenea, cunoscută sub numele de ochi roz

Este foarte important să căutați ajutor medical dacă pisica dvs. se rupe în mod neașteptat sau regulat. Infecții, răni și multe alte probleme care afectează ochiul pot provoca pierderea permanentă a vederii, deci este important să o prindeți și să o tratați mai devreme pentru a vă salva pisica de vedere. Nu presupuneți niciodată lacrimi sunt o expresie a emoției care pot fi rezolvate de o îmbrățișare și un sărut, este aproape cu siguranță o problemă medicală importantă.

pisică tristă

Pisicile nu plâng niciodată?

După cum am discutat deja, răspunsul scurt despre plânsul pisicii tale este că ei nu aruncă lacrimi atunci când sunt trist, dar pot arunca lacrimi dacă există o problemă fizică. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu au propria lor formă de plâns. Pisicile sunt cunoscute pentru a-și vocaliza tristețea, iar aceste sunete sunt adesea comparate cu plânsul, deoarece pot fi foarte asemănătoare.

Mulți părinți de companie descriu pisica lor ca "plângând" când strigă sau strigă ca o expresie a tristeței. Aceste vocalizări pot fi înfricoșătoare și, pentru unele pisici, pot fi imediat recunoscute ca sunete de tristețe. Pentru mulți părinți de companie, scânteia, plângând, plângând, pot fi luate în considerare forme de "plâns" care necesită o mulțime de cuddle, dragoste și atenție.

Motive pentru o pisică să plângă

Acest răspuns emotiv natural la tristețe pe care îl numim "plângând" poate fi destul de comun printre pisicile care se confruntă cu circumstanțe dificile. Este destul de probabil ca să însoțească alte simptome de tristețe sau anxietate pe care ați putea dori să o urmăriți. Exemple de alt comportament trist ar putea include:

  • Devenind aglomerat și căutând un confort suplimentar de la dvs
  • Devenind mai îndepărtat din familie, se ascund mai frecvent
  • Devenind letargic și nemotivat, poate până la punctul în care își pierd apetitul

Dacă bănuiți că pisica dvs. plânge și se simte foarte tristă, poate ajuta să vă dau seama de ce. Uneori ar putea fi o schimbare evidentă a vieții și a mediului, dar poate fi și ceva mai mic, care este un pic mai greu de observat. Cauzele comune pentru ca o pisică să devină tristă și să plângă pot include:

  • Durerea, care se poate întâmpla dacă gospodăria dvs. pierde un membru al familiei, inclusiv alte animale de companie
  • Mutarea acasă
  • Adaptarea la un nou membru al familiei, cum ar fi un nou partener, copil sau animal de companie
  • Foame
  • Plictiseală sau singurătate
  • Alți factori de stres

Este nevoie de ceva timp pentru a vă cunoaște pisica și care pot însemna vocalizările lor. Unele pisici sunt foarte liniștite, astfel încât părinții lor să știe să acorde atenție atunci când încep să plângă, în timp ce alte pisici sunt întotdeauna foarte zgomotoase, iar părinții lor au învățat încet ceea ce ar putea însemna fiecare zgomot. Pe măsură ce vă cunoașteți mai întâi pisica, pot exista mai multe zgomote pe care nu le înțelegeți și, în timp ce majoritatea sunt probabil bine, poate doriți să căutați sfaturi pentru a vă asigura că nu este nimic rău.

Cel mai vital lucru este că obțineți ajutor medical dacă nu sunteți sigur și îngrijorat de ceea ce ar putea însemna orice vocalizare sau comportament. În timp ce pisica ta poate plânge sau plâns deoarece sunt trist, ar putea fi, de asemenea, un simptom al durerii sau orice număr de probleme de sănătate. Dacă aveți vreo îndoială cu privire la cauza vocalizării lor, chiar dacă există și un eveniment emoțional recent care ar putea explica în mod similar, este întotdeauna cel mai bine să vizitați medicul veterinar.

Plângând pisoi

Pisicii pot părea deosebit de dulci și vulnerabili dacă le auziți strigând, dar, ca și cu pisicile adulte, dacă vedeți lacrimi reale, este probabil să fie o preocupare de sănătate pe care ar trebui să o aduceți cu VET-ul dvs. Deoarece sunt mai vulnerabile, au mai multe experiențe noi pentru a explora și sunt, în general, mai vocale, pisoii pot fi mai probabil să plângă de frică, stres, anxietate sau tristețe. Există multe cauze potențiale ale acestei tristețe, cum ar fi:

  • Singurătate
  • Confuzie sau pierderea într-un mediu nou
  • Foame
  • Durere
  • Maladie

Pisica exotică scurtă plângând

Ajutându-vă pisica plină

Evident, așa cum am informat deja, o pisică care se rupă în mod regulat Vizitați Vet, și ar trebui să luați și un veterinar dacă sunteți îngrijorat de orice vocalizări neobișnuite, cum ar fi zgomotele plâns sau plângând. Cu toate acestea, dacă vă întrebați "Ce pot face pentru a ajuta pisica mea plâns?", Există câteva sfaturi pe care le puteți încerca să le ajutați să se simtă mai puțin trist sau anxios:

  1. Nu mustrați sau nu-i pedepsiți pentru a fi tare. Deși, la prima vedere, poate părea un comportament rău, este mai bine să rezolvăm sursa tristeții lor, pentru că ați putea provoca anxietăți și tristețe dacă le pedepsiți.
  2. Adaptați-vă casa astfel încât să apară mai sigură și mai reconfortantă pentru pisica ta. Acest lucru ar putea însemna că creați mai multe locuri de ascundere și Fereastra de ferestre Pentru ei sau este posibil să vă gândiți la locul în care le-ați poziționat Pat de pisică, Tava de gunoi sau alimente. Este accesibil? Este într-o zonă aglomerată, zgomotoasă?
  3. Asigurați-vă că cheltuiți suficient timp de calitate cu pisica. De data aceasta ar trebui să fie frecventă și ar trebui să vă solicite toată atenția. Cinci minute de mângâiere absente, în timp ce vizionați televizorul, nu le veți face să se simtă că au dragostea și atenția voastră.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Șampon de purici pentru pisici
Guler de purici pentru pisici
Cat calming sprays
Vitamine pentru pisici
Probiotice pentru pisica ta
Tratamente de purici pentru pisici
Dewremers pentru pisici

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile plânge? Ce trebuie sa stii