Pisici în căldură: lungimea estrului

Close-up de pisică ședinței pe proprietar

In medie, O pisică de sex feminin este în căldură timp de patru până la șapte zile. Cu toate acestea, căldura ei poate dura doar o zi sau atâta timp cât trei săptămâni.

Pisicile feminine neferoase de vârstă de reproducere sunt numite regine. Pisicile sunt polimeste, adică reginele de obicei intrați în căldură de mai multe ori pe an până se împerechează.

Etapele ciclurilor de căldură la pisici

  • Proestrus: În timpul PROSTRUS, regina poate atrage bărbați neutilizați (Toms, dar nu este receptivă la împerecherea încă. PROSTRUS durează de obicei o zi sau două. Queens în Proestrus nu prezintă în mod obișnuit semne exterioare.
  • Estrus (căldură): Următorul, Regina intră în estrus sau căldură. Pentru aproximativ o săptămână (dați sau luați), ea va atrage bărbați și este receptiv la împerechere. În această etapă, regina se poate vocaliza cu voce tare, se rostogolește, frecați lucrurile și ridicați capătul din spate. Ea poate avea, de asemenea, un apetit scăzut. În cazul colegilor reginei în timpul estrului, acesta va induce ovulația. Actul de împerechere stimulează producția de hormoni care declanșează ovulația. Queens de obicei trebuie să se angajeze în jur de patru până la șase ori în timpul estrusului pentru a rămâne gravidă. Regina se poate împerechea cu mai mulți bărbați în timp ce ea este în căldură și dă naștere unei așterni de pisoi care au tați diferiți.
  • Interesrous: Dacă regina nu se împerechează sau nu rămâne gravidă în timpul ESTRUS, ea va continua la Interesrus. Aceasta este perioada dintre încălziri. Nivelul ei de estrogen scade și nu prezintă semne specifice. După aproximativ două zile până la trei săptămâni, ea va intra din nou în căldură. Ciclul de proestrus, Estrus și Interesrus va continua pe tot parcursul sezonului de împerechere sau până când regina rămâne gravidă.
  • Anesterus: Aceasta este perioada de reproducere a reginei reproducătoare. Hormonii ei reproductivi nu sunt activi și există o absență a activității ciclului Estrus - ea nu este în sezon. În pisicile sălbatice și în aer liber, ciclurile de căldură apar sezonier de la primăvară până la cădere. Acest lucru se datorează faptului că producția de hormoni reginei este stimulată de lumina zilelor mai lungi. Când zilele sunt mai scurte (în special din octombrie până în ianuarie), regina nu este stimulată să intre în căldură. Pisicile interioare sunt expuse la perioade lungi de lumină artificială și, prin urmare, pot continua să treacă prin cicluri de căldură pe tot parcursul anului.

Când va intra pisica mea în căldură?

Pisicile feminine neperformante pot avea primul lor ciclu de căldură la vârsta de patru luni, deși vârsta medie este de cinci până la nouă luni pentru majoritatea pisicilor. Dacă aveți un pisoi și doriți să o împiedicați să intre în căldură, este cel mai bine să o lăsați spayed cât mai devreme ca Vet-ul dvs. este sigur. Aceasta este, în general, nu mai târziu de patru până la șase luni, dar poate fi la fel de devreme de șase până la douăsprezece săptămâni de vârstă.

Motive pentru a preveni căldura în pisicile de companie

De îndată ce pisicul tău are prima ei căldură, ea va putea a rămâne însărcinată. Hormonii din sistemul ei o fac dornici să găsească un partener. Ea va plânge probabil într-un mod care sună ca agonie. Ea se poate răsuci pe pământ și se poate freca pe tot în vedere. Cel mai important, dacă ea în numai în interior, ea poate încercați să scăpați casa ta în căutarea unui partener. Nu numai că este periculoasă pentru ca ea să fie în afara locului în care se poate pierde sau a rănit-o, de asemenea, nesigură pentru ca ea să rămână însărcinată la o vârstă fragedă. Corpul ei nu se face în creștere, așa că sarcina poate fi dăunătoare atât pentru ea, cât și pentru pisoi.

Dacă pisica dvs. nu iese din casă pentru a se împerechea în timpul primei căldură, ea va continua să treacă printr-un ciclu de căldură la fiecare câteva săptămâni până când rămâne gravidă sau este spartă. Acest lucru poate face ca ea să fie în mod constant în căldură. De-a lungul timpului, acest lucru poate fi stresant și nesănătos pentru pisica ta. Ea poate pierde în greutate, începe înverșunat, și chiar să dezvolte probleme de comportament.

Dacă permiteți pisicii dvs. să rămână însărcinată, adăugați la problema de suprapopulare a animalelor de companie din lume. Există nenumărate pisici și pisoi care așteaptă în adăposturi pentru case. Chiar dacă găsiți case pentru pisicile pisicilor dvs., trebuie să vă gândiți că pisicile au loc în locul pisicilor de adăpost care ar fi putut găsi case. Cu excepția cazului în care aveți o pisică pedigree și sunteți pregătiți să colaborați cu un crescător de pisici pentru reproducerea responsabilă, trebuie să vă asigurați că pisicile feminine este spayed cât mai curând posibil.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Puțin, susan e. Reproducerea femininăPisica, 2012, pp. 1195-1227. Elsevier, DOI: 10.1016 / b978-1-4377-0660-4.00040-5

  2. Spaying și sterilizareColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisici în căldură: lungimea estrului