Câte gunoi pot fi o naștere pisică într-un an?

Pisicile alb-negru pe Quilt

Oops, ai pierdut vârsta magică pentru spaying pisica ta și acum E însărcinată. Nu vă faceți griji. Ca proprietar responsabil de animale de companie puteți alege să o susțineți prin sarcină, să găsiți case bune pentru pisoi și apoi să o spionați imediat, odată ce tinerii sunt înțărcați sau o puteți duce la veterinarul dvs. pentru a fi spayed imediat înainte ca așternutul să fie născut. Abortingul sarcinii poate părea dure, dar peste populație este o problemă reală și sute de mii de pisici sunt eutanasiate în adăposturi în fiecare an, împiedicând că mai mulți pisici să se nască pot salva vieți.

Deci, dacă pisica dvs. devine gravidă din nou înainte de a obține șansa de a fi spioni? Deoarece o perioadă de gestație a pisicii mature este mult mai scurtă decât un om, aceasta o face susceptibilă la sarcini ulterioare pe tot parcursul anului. Înțelegerea etapele a unei vieți fertile de pisică vă va ajuta să sari pe spionarea ei înainte ca o sarcină neașteptată să se întâmple.

Pubertate

Similar cu oamenii, vârsta în care o pisică ajunge la pubertate variază și depinde atât de genetica, cât și de factorii de mediu. Această schimbare hormonală se aseamănă cu anii adolescenți umani când animalul tău drăguț mic începe brusc să prezinte un comportament mai puțin decât de dorit. Betweem de cinci și nouă luni, în funcție de rasa ei, ea poate începe să urlească sau să-și dorească mai multă afecțiune de la tine în timp ce te uiți la televizor.Regina dvs. acum poate chiar să afișeze comportamentul, cum ar fi zgârierea mobilierului dvs. preferat pentru a participa la o revendicare pe teritoriul ei. Ce cauzează acest doctor. Jeckyll și doamna. Transformarea Hyde? Hormonii furioși, desigur.

Fertilitatea sexuală

Odată ce pisica ta ajunge la pubertate, ea poate intra în căldură în orice moment. De fapt, pisicile, cum ar fi iepurii, sunt reproducători eficienți și cicluri de căldură pot apărea la fiecare 14 până la 21 de zile. Acest fapt al naturii poate contribui la coloniile sălbatice ale pisicilor, făcând responsabilitatea spargerii și a neuteringului că mult mai importantă pentru proprietarii de animale de companie. Dar dacă ți-ai pierdut fereastra, vei ști că pisica ta este în căldură de tare Mating Sunați-i să atragă un potențial suitor. În acest moment, ea se poate împerechea cu mai mulți potriviți, rezultând într-un așternut care produce pisici din două sau mai multe, diferite tomcați. Asigurați-vă că pisica dvs. este ținută în interior departe de orice coleg potențial. Unii veterinari vor Spay o pisică, sau pisoi, care este în căldură, deși acest lucru crește riscurile asociate intervenției chirurgicale. Discutați cu veterinarul dvs. pentru a afla cel mai bun moment pentru a vă spulda pisica.

Perioada de gestatie

Odată însărcinată, o perioadă de gestație a pisicii este de aproximativ 2 luni, ceea ce face posibil ca ea să o lase la naștere la cinci litri pe an. Dacă pisica voastră s-a alunecat în mod greșit în afara căldurii, există câteva semne potențiale de sarcină. Primul semn notabil este întunecat și mărit nipluri, deoarece corpul pisicii tale se pregătește să facă lapte pentru tinerii ei. În al doilea rând, și, în special, va fi creșterea apetitului și a abdomenului umflat. În timp ce se apropie de sfârșitul sarcinii, ea poate chiar să înceapă cuibări prin căutând un loc retras pentru a face un loc de naștere confortabil. Căutați-o în coșuri de spălat și colțuri de dulapuri. Dacă bănuiți că pisica dvs. este însărcinată, programați o întâlnire cu VET-ul dvs. A face o verificare rapidă și o eventuală raze X sau ultrasunete. Unele pisici pot experimenta o pseudopregnagență în care dezvoltă toate simptomele de sarcină, inclusiv lactarea, fără a fi de fapt însărcinată.

Este pisica menopauza într-adevăr un lucru?

Din punct de vedere tehnic, menopauza felină este un mit. În timp ce fertilitatea pisicii poate să scadă când devine mai în vârstă, scăzând șansa de a avea mai multe gunoi într-un an, chiar și pisicile geriatrice pot da naștere. De fapt, animalele, în general, rareori prezintă o speranță de viață care se extinde dincolo de anii lor în vârstă. Cu toate acestea, sarcinile în viața ulterioară pot prezenta riscuri de sănătate atât pentru gunoi, cât și pentru pisica maternă. Liturii și bebelușii reginelor geriatrice tind să fie mult mai mici, iar stresul maternității are ca rezultat o calitate mai slabă a vieții pentru pisicile mai mari.

Măsuri proactive

Când adăugați numărul de pisoi, o pisică sănătoasă, de vârstă poate suporta, îngrijirea rezultată a mamei și a copiilor pare să fie descurajantă pentru un proprietar tipic pisicii. Acest tip de situație este rezervat în cea mai mare parte pentru titlurile tabloide despre colectorii de pisici și crescătorii din curte (AKA "Mills Kitten"). Aceste scenarii duc adesea la coloniile de pisici sălbatice atunci când proprietarii iresponsabili depun pisici nedorite în stradă. Nu contribuie la populația de companie nedorită și spay sau neutru pisica ta înainte de a deveni statistică.

Creșterea pisicilor nou-născuți
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Puțin, susan e. Reproducerea femininăPisica, 2012, pp. 1195-1227. Elsevier, DOI: 10.1016 / b978-1-4377-0660-4.00040-5

  2. Spaying și sterilizareColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câte gunoi pot fi o naștere pisică într-un an?