Iată ce să așteptați în primele 24 de ore cu noua dvs. Pisică

Pisica se ascunde in casa

In timp ce Adoptarea unei pisici poate fi foarte recompensat, primele 24 de ore într-o casă nouă poate fi stresantă pentru felina ta. Oferindu-le spațiu, introducerea de rutină și atentă pot reduce foarte mult nivelurile de anxietate.

Călătoria acasă

Pisicile nu tind să fie călătorii mari. Pentru a minimiza orice stres, asigurați-vă că acestea sunt transportate într-o zonă confortabilă, bine făcută și bine ventilată purtător. Inclusiv o bucată din lenjeria lor în interiorul transportatorului, le poate oferi un miros familiar liniștitor. Călătoria acasă ar trebui să fie cât mai liniștită și netedă, nu aduceți de-a lungul câinelui de familie și, dacă este posibil, lăsați copii zgomotos și încântați la domiciliu.

De asemenea, este posibil să doriți să pulverizați patul și transportatorul cu Feliway Înainte de a pune pisica în ea. Aceasta este o versiune sintetică a feromonilor "fericiți" naturali găsite pe fața pisicilor tale. Acestea pot avea un efect liniștitor.

Nu-i hrăniți niciun tratament în timp ce călătoriți - dacă sunt subliniate, acest lucru ar putea să le provoace vărsături.

Dacă pisica dvs. este stresată de mașină sau de transportator, odată ce sunt acasă și s-au stabilit, ați putea lucra la o Programul de desensibilizare Pentru a construi asociații mai pozitive.

Primele câteva ore - oferind un spațiu sigur, liniștit și sigur

Nu trebuie să vă inundați pisica cu prea multe experiențe noi și stimulative când ajung mai întâi acasă. Pentru cel puțin prima zi, eventual mai mult în funcție de pisică, se recomandă să rămână o cameră liniștită pentru a le împiedica să devină copleșită.

Asigurați-vă că nu permiteți alte animale în acest spațiu la început și acordați acces la a cos de gunoi și apă proaspătă. Camera ar trebui să fie pașnică și confortabilă, iar pisica voastră ar trebui să fie capabilă să se ascundă dacă doresc. Dacă nu există nici un pat sau o canapea care să se ascundă sub sau în spatele, atunci puteți crea un spațiu de ascundere cu o cutie acoperită.

Plasați transportatorul în cameră și apoi lăsați-i să iasă când sunt gata. Încercând să forțeze o interacțiune cu pisica dvs. atunci când sunt foarte stresate, poate împiedica legătura reușită.

După câteva ore - introducerea alimentelor

Este mai bine să introduceți alimente După ce pisica ta a avut cel puțin câteva ore în noua lor casă. Dacă aceștia iau mâncarea la început, dar sunt anxioși, i-ar putea determina să vadă sau să crească șansele unui stomac deranjat.

Pisica dvs. nouă ar putea să nu mănânce pentru prima zi sau două dacă sunt extrem de stresate. Doar dacă nu continuă să refuze alimentele după aceasta, nu este ceva ce ar trebui să fii prea îngrijorat.

După o jumătate de zi - introduceri atente la familia mai largă

În mod ideal, ar trebui să vă permiteți pisicii dvs. câteva ore de timp liniștit, pentru a vă adapta la noile lor împrejurimi. Dacă, în acest moment, doriți să le oferiți o mică companie, apoi faceți acest lucru treptat și calm.

Este o idee bună să începeți să petreceți timpul în cameră, probabil că citiți o carte sau vizionarea unui program TV liniștit. Acest lucru va permite pisicii să se obișnuiască cu compania dvs. fără a fi prea stresantă sau intruzivă.

Dacă pisica intră într-un loc ascuns când intrați în cameră, nu le forțați. Lăsați-i să iasă când sunt gata. Poate doriți să le recompensați cu un tratament gustos dacă vă apropie, pentru a construi interacțiuni pozitive.

Dacă aveți copii, asigurați-vă că nu înțeleg să nu urmărească sau să deranjeze pisica, că sunt supravegheați și că ei interacționează numai dacă pisica se apropie de atenție.

După 12 ore - introducerea jucăriilor

Dacă pisica dvs. începe să interacționeze în mod voluntar cu membrii familiei, poate doriți să introduceți unele jucării pentru a vedea dacă ar dori să se angajeze într-o piesă. Desigur, dacă se simt încă copleșiți, jucăriile ar putea să aștepte câteva zile.

Ce să nu faceți în primele 24 de ore

Unele lucruri sunt cele mai bine lăsate până când pisica dvs. a avut șansa de a deveni stabilită și relaxată în imediata lor împrejurimi. Dacă acestea sunt introduse prea repede, poate provoca stres suplimentar, iar o primă experiență slabă poate face lucrurile mai dificile înainte.

Introduceri cu alte animale de companie

Pisicile sunt în mod natural teritoriale și Introduceri cu alte pisici nu ar trebui să se facă imediat. Uneori poate dura săptămâni sau luni pentru pisicile care împărtășesc o gospodărie pentru a se integra pe deplin. În zilele inițiale, este mai bine să le păstrați separați înainte ca introducerea treptată.

Introduceri cu câini ar trebui să fie, de asemenea, treptat și întâlnirile inițiale vor fi mai ușor de gestionat dacă câinele dvs. este pe lei. Asigurați-vă că pisica dvs. are o cale ușoară de evacuare dacă nu sunt incomode. Porțile pentru copii pot fi, de asemenea, un instrument util de gestionare.

Dacă aveți animale de companie mai mici, ele trebuie păstrate în siguranță și sigure și este posibil să fie de gând să vă gândiți dacă pisica dvs. este permisă accesul la camera în care se află. pentru că păsări și rozătoarele sunt pradă naturală pentru pisica ta, ar putea provoca supra-excitare și, de asemenea, să fie o sursă de stres pentru animalul dvs. mic, când pisica este în prezența lor.

Lăsați-vă pisica în aer liber

Dacă intenționați să vă lăsați Pisica în aer liber, Nu faceți acest lucru în primele 24 de ore. Stresul și dezorientarea unui nou mediu sporesc șansele de a obține pisica voastră pierdut, răniți sau fugă. În mod normal, este recomandat să așteptați cel puțin două săptămâni înainte de a începe să introduceți lumea mai largă și acest lucru poate fi mai lung, în funcție de cât de încrezător și de-a stabilit pisica.

Asigurați-vă că ușile care conduc afară nu sunt lăsate deschise când pisica dvs. este în apropiere, pentru a evita scăpările accidentale.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Iată ce să așteptați în primele 24 de ore cu noua dvs. Pisică