Agresiunea alimentară în pisici: ce trebuie să știți

Agresiune alimentară în pisici recomandate imagine

Mâncarea este o resursă vitală și un mecanism de supraviețuire pentru toate speciile, dar ceea ce se întâmplă atunci când pisica dvs. încântătoare devine un tigru la mese?

Agresiunea alimentară este comună la câinii cu evenimente minime raportate la pisici. Agresiunea alimentară la pisici se manifestă ca o pază a resurselor și este subtilă în majoritatea situațiilor, cu contribuții grave la obezitate, boli de inimă și alte probleme cronice.

În acest articol, explorăm motive pentru obsesia alimentară, investighează comportamentul psihogen anormal de hrănire și oferim soluții practice pentru o mai bună sănătate și bunăstare a pisicilor și a proprietarilor.

De unde știu dacă pisica mea este obsedată?

De unde știi dacă pisica ta este obsedată

Alimentele reprezintă o parte esențială a vieții fiecărei pisici, dar pentru unii, traume sau stres duce la a deveni o obsesie nesănătoasă.

Pisicile care se comportă agresiv înainte și timpul de hrănire ar putea să nu fie foame; ei ar putea prezenta semne de obsesie alimentară.

Simptomele includ:

  • Bowl Guarding.
  • Mârâie, sweturi sau saire în timpul mesei.
  • Terorizează alte animale de companie de la alimentele lor.
  • Fură alimentele, mănâncă prin ambalaje și gunoi.
  • Grevă când este prezent alimente.
  • Petrece cea mai mare parte a timpului în bucătărie, vocalizare excesiv, cerșind pentru alimente.

Pisicile sunt obligate de carnivore; Dieta lor naturală constă în cea mai mare parte a rozătoarelor mici, cu o cerință ridicată pentru proteina dietetică, astfel încât să nu poată supraviețui pe fructe sau plante. Incapacitatea pisicii de a îndura pe o dietă vegetariană crește riscul de foame atunci când pradă și alimente sunt rare libere în aer liber.

Felines, ca niște consumatori de carne strictă, au cerințe nutriționale foarte stricte și totuși par mai puțin adaptate decât câinii de a simți dezechilibrele nutriționale, astfel încât dieta lor ar trebui să fie completă, echilibrată, digerabilă, gustoasă și nutrițională (fără deficiențe).

Pisicile ca prădători solitare preferă să mănânce singuri și frecvent, necorespunzător că sunt adesea hrăniți cu alte pisici în proximitate. Incapacitatea unei pisici de a accesa o resursă alimentară în siguranță și privată se crede că duce la supraalimentare, obezitate, de aderență și, eventual, vărsături din cauza gorgurilor alimentare.

Pisicile sau pisicile care prezintă înțărcare precoce, privarea sau abandonarea nu sunt preocupate de preocuparea alimentară, deoarece confiscarea alimentelor este percepută ca o amenințare, în timp ce pisicile de interior care se bazează pe oameni pentru furnizarea de produse alimentare sunt dispuse la concurența de resurse din cauza conflictelor și agresiunii de preparare atunci când sunt date mari Volumul alimentelor o dată sau de două ori pe zi.

Ceea ce este "comportamentul psihogen al hrănirii anormale și # 8221;?

Potrivit cercetărilor publicate în Jurnalul de comportament veterinar, Unele pisici sunt cu adevărat consumate cu alimente și vor acționa agresiv față de oameni și alte animale de companie în timp ce caută și protejează alimentele. Cercetătorii au caracterizat acest comportament neobișnuit ca "comportament psihogen de hrănire anormală."

Prima pisică diagnosticată cu "comportament psihogenic de hrănire anormală" a fost Otto, o siameză de 8 luni, care folosea agresiune pentru a obține alimente. Otto a încercat să fure alimentele de la proprietarul său după ce și-a mâncat masa, el chiar a recurs la consumul de jucării din plastic și părea nemulțumit, indiferent cât de mult mâncuiește mâncarea.

Cercetătorii au concluzionat că, pe baza unor constatări normale de laborator (cu excepția hiperglicemiei (zahăr din sânge), cauza comportamentului anormal al Otto a fost psihogenică de origine și tratamentul psihologic necesar.

Ciudat, Otto a prezentat un alt comportament ciudat: Pica.

Pica se referă la comportamentul de mestecat sau de a mânca elemente nealimentare. Acest comportament este mai frecvent în rate cum ar fi Siamese și Birmanese. Pica poate fi cauzată de o varietate de probleme psihologice, inclusiv înțărcarea prea devreme, stres, sentimente de anxietate și plictiseală. Mai frecvent, PICA poate provoca probleme fizice cum ar fi boala și deficiențele dietetice.

Mâncare emoțională

Munching ca răspuns la stres sau stare emoțională negativă este recunoscută atât la oameni, cât și la animale și sa dovedit a lucra prin atenuarea experienței emoționale neplăcute. Acest tip de comportament de alimentație; numită mâncarea indusă de stres sau emoțională, este legată de dezvoltarea obezității. Mâncarea emoțională este un mecanism de coping, în timp ce supraîncălzirea poate fi un semn că este afectată o bunăstare psihologică a animalului.

Imagine pentru modul de rezolvare a agresiunii alimentare la pisici

Rezolvarea agresiunii alimentelor în pisici implică, în general, cauzele subiacente ale obsesiei alimentelor pisicii dvs.

Modificările bruște comportamentale care cauzează agresiunea alimentară sau foamea excesivă necesită o verificare veterinară de sănătate cu tratament adecvat.

Studiile au demonstrat că pisicile sunt vânători singuri, nibbleri și au stomacuri relativ mici comparativ cu câinii. Pisicile preferă să mănânce 10-20 mese mici pe zi. Să imite comportamentul lor natural de vânătoare; Proprietarii ar trebui să-și împartă alimentele zilnice ale pisicii într-un minim de 5 porțiuni hrănite pe parcursul perioadei de 24 de ore.

Pisicile de uz casnic multi-pisică ar trebui să fie hrănite în locații separate pentru a reduce concurența și vizibilitatea în timpul mesei.

Este vital să poziționați bolurile de apă și de alimente într-un loc liniștit, departe de mirosul tăios neplăcut, luminile luminoase și aparatele de uz casnic zgomotoase. Alimentele trebuie poziționate separat în cazul în care alimentele contaminează apa și, într-o zonă, în cazul în care pisica dvs. are un câmp larg de viziune (în sălbăticie sunt observați potențialii prădători și atacuri).

Site-ul alimentar este, de asemenea, important și ar trebui schimbat în mod regulat pentru a permite pisicilor să-și angajeze simțurile în căutarea hranei lor. Folosiți spațiul vertical și podea pentru a încuraja comportamentul exploratoriu, precum și creșterea exercițiului.

Șanțului castronului! Utilizați jucăriile de puzzle!

Încurajați curățarea cu utilizarea jucăriilor de distribuire a alimentelor care permite pisicii să consumeze mese mici pe parcursul zilei din mai multe locații. Aceasta oferă un model mai natural de hrănire pentru o pisică prădătoare, deși promovarea îmbogățirii mentale și fizice.

Hrănire pentru sănătate și wellness

Modificarea dietei poate fi, de asemenea, necesară. Pisicile care nu sunt hrănite cu alimente adecvate de specii, umplerea pe ingrediente inutile, colorante și umpluturi care nu oferă rate de proteine ​​și grăsimi adecvate, amino și acizi grași individuali pentru chimia creierului sănătos și funcția intracelulară pot fi predispuse la deficiențe.

Hrănirea unei alimente comerciale comerciale de bună calitate este preferabilă ca cea mai mare parte a dietei, oferind diferite alimente cu varietate de texturi și arome care maximizează sănătatea și bunăstarea pe termen lung. Mai mult, hrănirea unei diete mixte poate reduce riscul de obezitate și prevenirea bolilor.

Epidemia excesivă este o reflectare directă a stilului de viață al pisicilor moderne; Pisicile au plecat de la prădători în aer liber la închiderea interioară. Metodele de hrănire ar trebui să stimuleze comportamentul normal de hrănire pentru a crește exercițiul în timpul hrănirii, promovarea pierderii în greutate și reducerea plictiselii.

Beneficiază alimentară

Cercetarea privind variația sau suplimentarea dietetică pentru anxietate și agresiune la câini și pisici a arătat că tripofanul de aminoacizi este antecedent la serotonină, iar suplimentarea sa a demonstrat că reduce anxietatea și agresiunea.

Dietele de mare tirozină pot fi utile pentru animalele în timpul stresului sever. Alfa-casozepină, derivată din cazeina bovină, sa dovedit a fi anxiolitică la pisici și câini. L-Theanine (un aminoacid găsit în ceaiul verde) a dus la îmbunătățirea stării de spirit la pisicile cu tulburări emoționale (după treizeci de zile), în timp ce Valerian a ajutat cu agresiune de frică sau agresiune redirecționată față de alte pisici.

Minimizați stresul de viață

Limitați expunerea la potențialele declanșatoare și factorii de stres cu ajutorul remediilor de stres feline, cum ar fi flori Bach, preparate pe bază de feromoni și obiecte botanice, inclusiv ierburi ca catnip.

Tehnicile de modificare comportamentală pot fi utilizate pentru a gestiona agresiunea alimentară prin furnizarea pisicii cu îmbogățire ecologică, programarea de joc și interacțiunea proprietarului. Contra-condiționarea pisicii la hrănire și desensibilizare la alimente este o metodă alternativă.

Recompensați comportamentul pozitiv, evitând în același timp pedepsirea și prevenirea expunerii la alimente, cu excepția cazului de hrănire. Abstinența proprietarului de la consumul în prezența pisicii și recompensa pentru comportamentul calm este, de asemenea, de mare valoare.

Concluzie

Paza resurselor și cazurile de concurență variază în complexitate, dar în cea mai mare parte, este un comportament modificabil. Cu tehnicile adecvate de hrănire și de mediu, puteți reduce stresul pisicii dvs. și ajutați pisica dvs. să modifice răspunsul lor comportamental la alimente.

Animal, p. (N.D.). Mancare pentru starea de spirit. Australia: Sănătatea naturală a animalelor de companie. Recuperat 20 iunie 2020

Asociația, A. A. (2012, 28 august). Prima felină diagnosticată cu obsesia alimentară. Lakewood, CO, SUA. Recuperat 22 iunie 2020

D.McMillan, F. (2013). Stresul indusă de stres și emoțional la animale: o revizuire a dovezilor experimentale și a implicațiilor pentru obezitatea animalelor de companie. Jurnalul de comportament veterinar, 376-385. Recuperat 21 iunie 2020

Heath, A. G. (2016). Obezitate felină. În I. R. Heath, Feline de comportament de comportament și bunăstare (pp. 153-164). St Louis: Elsevier Inc. Recuperat 20 iunie 2020

Johnson-Bennett, P. (N.D.). Comportamentul de protecție a resurselor la pisici. Adus de la 27 iunie 2020, de la asociații de comportament CAT: https: // catbehavirasurasociates.COM / Resurse-Guenting-comportament-în-pisici /

Karen în general, eu. R.-D.-M. (2004, 01 decembrie). Feline Ghiduri de comportament. (A. A. Practicanți, compilator) SUA. Recuperat 25 iunie 2020

Rowe, S. E. (2018). Cinci-a-Day-Felix. Marea Britanie: Îngrijirea internațională a pisicilor. Recuperat 28 iunie 2020

Shaw, L. (2012, 30 august). Agresiunea alimentară sau obsesia în pisici poate fi o problemă și poate fi legată de un alt comportament neobișnuit. Statele Unite ale Americii. Recuperat 26 iunie 2020

Tammy Sadek, B. H. (2018). Programe de hrănire a felinelor; Abordarea nevoilor comportamentale pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea felină. Jurnalul de Medicină și Chirurgie Feline, 1049-1055. Recuperat 18 iunie 2020

întrebări frecvente

De ce pisica mea este atât de nebună despre mâncare?

Îndepărtarea interioară, absența exercițiilor fizice și a jocului, concurența resurselor și conflictul inter-pisic în casele multi-pisică sunt asociate cu o atenție sporită a alimentelor prin plictiseală, depresie și anxietate. Lipsa accesului la alimente și consumul nutrițional inadecvat poate provoca contributive probleme legate de tensiune la obsesia alimentară.

De ce pisica mea devine agresivă după ce mănâncă?

Hrănirea incorectă, porțiuni mici și o dată pe zi poate provoca foame, frustrare și agresiune după masă.

Cum îmi iau pisica să nu mai cerșească pentru mâncare?

Puzzle FEEDSTERS sunt o mare sursă de stimuli pentru toate simțurile. Ele pot fi umplute cu alimente gata să fie lăsate în timpul nopții sau când sunteți departe. Pentru a evita rivalitatea resurselor în gospodăriile multi-pisică; Fiecare pisică ar trebui să aibă propriul său alimentator într-o locație separată (lăsați pisica să-și aleagă preferința individuală).
Alimentele pot fi aplicate ca recompensă pentru efectuarea de trucuri și ascultarea de comenzi Clicker sau Word (I.E. stați, rămâneți, lăsați-l și veniți) pentru a încuraja stimularea mentală, reduceți în același timp supraalimentarea.

Dacă nu puteți face mai multe alimentări în fiecare zi, alimentați un minim de două ori pe zi și ascundeți alimentele în pete creative ascunse.

Achiziționați un dozator de tratament controlat la distanță, cum ar fi tratamentul și trenul. Învățați pisica să aștepte calm și liniștit câștigă recompense. Începeți prin recompensarea la intervale frecvente, creșteți la pauzele mai lungi între tratate, recompensa destul de frecvent, astfel încât pisica rămâne liniștită și papetărie. Când pisica începe să mănânce, așteaptă ca el să fie liniștit, atunci de îndată ce el sau ea este liniștită, a lovit telecomanda tratamentului și trenul, astfel încât tratamentele sunt distribuite la o rată rezonabilă.

În cele din urmă, învață jocurile nasului - cereți pisicii tale să rămână sau să-l întrebe pe ea să aștepte într-o altă cameră pe măsură ce ascundeți tratamentele în întreaga casă. Asigurați-vă că sunt ușor de găsit la început, creșterea dificultății ca progresul săptămânilor. Odată ce deschideți ușa, cereți pisicii să "găsească" și să laude când el sau ea descoperă fiecare. Puteți face ca o provocare pe cât doriți prin ascunderea tratează în interiorul cutii, dulapuri și sub covor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Agresiunea alimentară în pisici: ce trebuie să știți