Pot câinii se văd într-o oglindă? Sunt câinii de sine conștienți?

https://youtube.com/embed/zicp_-xfv6a

Câinii cu siguranță nu au aceeași reacție la reflecția lor, așa cum am oamenii. Unii vor ignora pur și simplu reflexiile, în timp ce alții pot răspunde jucător sau agresiv spre el. Toate acestea pun întrebarea: câinii se văd într-o oglindă? Și acest lucru conduce la întrebarea mai existențială: sunt câinii de sine conștient? Evident, nu putem intra în mintea unui câine, deci nu putem fi siguri de exact ceea ce gândesc și simt. Dar oamenii de știință și iubitorii de câini au observat canini pentru a vedea dacă pot răspunde la aceste întrebări interesante.

Pug câine pe covor alb, caută în oglindă

Câinii înțeleg oglinzi?

Când aduceți o nouă casă de cățeluș și spionează o oglindă pentru prima dată, puteți observa că acționează agresiv, căptușind în frică sau încercând să se joace cu el. Acest lucru sugerează cu tărie că, în timp ce ei pot vedea imaginea foarte bine, ei nu pot să o recunoască ca în sine. În schimb, ei o văd ca un alt câine și ei reacționează în modul în care în mod normal ar fi spre acest intrus perceput.

Spre deosebire de câinii mai mici, se pare că Pouchele mai vechi reacționează complet diferit pentru a vă vedea propria reflecție. În timp ce ei o pot prinde din când în când, ei o ignoră de obicei în întregime ca ei nu văd nimic. S-ar putea să le observați întoarcerea capului ca și cum ar fi să vă uitați la altceva, fără a face contact vizual, sau pur și simplu reacționați cu dezinteresul complet.

Deci, se pare că câinii se pot vedea, dar ei nu îl recunosc ca pe ei înșiși. O altă posibilă concluzie despre câini și oglinzi este că ei se recunosc, dar nu au același nivel de vanitate ca primatele americane.

O altă posibilă concluzie care poate fi atrasă este că câinii nu sunt același tip de creaturi vizuale ca maimuțări și oameni. Ei tind să exploreze lumea folosind nasul lor, astfel încât ei sunt mai susceptibili de a-și recunoaște propriul miros mai degrabă decât propria lor reflecție. La urma urmei, acesta este modul în care câinii își marchează teritoriul.

Sunt câinii de sine conștienți?

Când oamenii se uită într-o oglindă, recunoaștem imediat reflecțiile noastre, dar acest lucru este învățat când suntem copii între 18 și 24 de luni. În timp ce nu o tratăm cu adevărat ca ceva special când ne străduim prin reflecția noastră, psihologii tratează acest nivel de conștiință de sine ca o parte extrem de dezvoltată a conștiinței noastre. Experimentele au fost efectuate pe cimpanzeu pentru a arăta că ei se pot recunoaște, de asemenea, în oglindă după expunerea repetată. Cu toate acestea, cu animale precum pisicile și câinii care privesc într-o oglindă, fie tratați această imagine ca un alt animal sau îl ignoră în întregime, ceea ce sugerează că ei nu au nivelul de conștiință de sine pentru ao identifica ca ei înșiși. Alți cercetători cred că înseamnă că nu sunt preocupați de propria lor reflecție, deoarece sentimentul lor de vedere este mai puțin important decât unele dintre celelalte simțuri ale lor.

Instruirea câinelui dvs. pentru a înțelege o oglindă

Poate fi evident că nu vă puteți instrui în mod specific câinele să-și recunoască propria reflecție în oglindă. Cu toate acestea, puteți efectua un pic de testul oglinzilor de câine pentru a vedea dacă observă ceva deloc. Trebuie doar să găsești un autocolant colorat sau altceva luminos pe care îl aplicați la pooch-ul tău. Ar trebui să alegeți un loc în fața corpului lor, cum ar fi pieptul, picioarele din față sau chiar capul lor. În mod ideal, ei nu ar trebui să observe că este ceva pe corpul lor. În caz contrar, sunt susceptibile de a încerca să le lazească și experimentul nu va funcționa.

Odată ce punctul colorat este pe câinele dvs., acum este momentul să încercați să le trageți spre oglindă. Este posibil să trebuiască să utilizați a Dog tratat să le aducă în oglindă sau să le țină în poziție. Când se uită în propria lor direcție, vezi dacă punctul colorat își captează atenția. Dacă observă, pot începe să încerce să scape de ea. Cu toate acestea, dacă nu vă puteți par să plătiți orice notificare la punct, există toate șansele că nu pot vedea nimic în oglindă.

Sfaturi de siguranță Dacă câinele dvs. recunoaște reflecția lor

Dacă câinele sau cățelul vă văd propria reflecție, poate doriți să luați pași pentru a vă asigura siguranța. În primul rând, ar trebui să țineți un ochi apropiat pe pooch-ul dvs. pentru a vedea cum îi răspund. Fiți atenți dacă câinele dvs. pare să reacționeze într-o manieră prea agresivă. Dacă acest lucru se întâmplă în mod regulat, acesta poate contribui la mai mult comportament agresiv în gospodărie. Dacă este posibil, încercați să vă păstrați câinele din încăperi cu oglinzi lungi, unde sunt susceptibile să se spună. Acest lucru ar putea fi, de asemenea, o avertizare ca câinele dvs. să reacționeze agresiv altor câini în general, deci acest lucru ar putea fi un semnal pe care trebuie să-l luați pentru o terapie comportamentală pentru a rezolva problema mai devreme decât mai târziu decât mai târziu.

O altă problemă poate apărea dacă câinele dvs. devine prea jucăuș cu reflecția lor, ceea ce ar putea duce la încărcarea în oglindă și să se facă ceva daune. Acest lucru ar putea duce la un prejudiciu datorat oglinzii lovite, așa că fiți deosebit de atenți cu ochelarii care sunt în poziții precare. Este posibil să trebuiască să închideți câinele din această cameră, să acoperiți oglinda sau să o mutați într-un loc în care este mai puțin probabil să fie bătut.

Câine care se uită la reflecția lui în oglindă

Gândurile finale

Multe pui și unii Câini mai în vârstă se pot vedea în oglindă, dar nu există nici o certitudine că îl recunosc ca fiind înșiși. Nu putem fi în întregime sigur dacă au sau nu acest nivel de conștiință de sine, dar mulți cercetători cred că acest lucru este rezervat numai ființelor umane și alte creaturi cum ar fi cimpanzeii. Și în timp ce poate fi distractiv să vă urmăriți câinele care reacționează la reflecția proprie, trebuie să vă asigurați că o fac într-un mod care este sigur.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii se văd într-o oglindă? Sunt câinii de sine conștienți?