Convulsii și boli cerebrale la câini

Câine mic de rasă mixtă, în căutarea îngrijorată

Un rezultat rezultatele de la activitatea neurologică bruscă și anormală - în principiu, este un tip de furtună electrică în creier. Atât la oameni, cât și la câini, convulsii pot să stea de la a multitudinea de cauze și sunt de obicei însoțite de modificări sau pierderea conștiinței. Ele pot dura câteva secunde, câteva minute sau, în cele mai grave scenarii, ore. În funcție de problemă, tratamentul poate fi la fel de simplu ca o doză regulată de medicamente. Cu toate acestea, convulsii legate de boala cerebrală pot duce la deteriorarea creierului sau chiar la moarte, dacă acestea merg netratate. Înțelegerea cauzelor și tipurilor de convulsii la câini pot face experiența mai puțin stresantă.

Ce sunt convulsii?

Convulsii la câini sunt clasificate ca generalizat (corpul plin, convulsiv), focal (ușoară și izolată într-o anumită zonă a corpului) sau cluster (se întâmplă în succesiune). Adesea, convulsii sunt precedate de o perioadă de anxietate, neliniștea sau reținerea numită "faza pre-dictală."Seizurele în sine se numește" ictul."În urma crizei este" faza post-dictală ", care poate implica câteva minute la ore de dezorientare, stupoare sau orbire.

Generalizat Convulsii (de asemenea, convulsii tonice sau clonice) afectează întregul corp și se caracterizează prin pierderea conștiinței, rigiditatea generală sau de spastic, mișcări involuntare. Câinele poate să-și piardă controlul asupra vezicii urinare și intestine, iar câinii pot chiar să vorbească în timpul evenimentului. Convulsii focale, numite uneori convulsii parțiale, sunt izolate într-o anumită parte a creierului și, prin urmare, afectează o parte specifică a corpului. Convulsiile focale sunt de obicei destul de ușoare și pot fi caracterizate prin răsucirea facială sau a membrelor. Uneori, o criză focală va arăta ca o scurtă perioadă de dezorientare sau câinele poate fi compulsiv în aer (uneori numit "muscatura zbura"). Crizele de cluster se referă la o serie de trei sau mai multe convulsii care se întâmplă într-o perioadă de 24 de ore sau două sau mai multe convulsii care se întâmplă fără o întoarcere completă a conștiinței dintre ele. Câinii care se confruntă cu convulsii de cluster au nevoie de un tratament medical imediat și ar trebui să fie văzute în acea zi de către un medic veterinar.

Simptome de convulsii la câini

Cele mai multe convulsii nu sunt considerate în pericol viața, totuși, indică o problemă în creierul câinelui. Dacă observați câinele dvs. care acționează instabil sau nervos, apoi se prăbușește, jerking și spumând la gură, ar putea avea o confiscare. Convulsurile pot fi uneori rezultatul otrăvitorului sau al factorilor de mediu, astfel încât să nu fiți un eveniment serios. Cu toate acestea, mai multe convulsii la rând sau o confiscare care durează mai mult de cinci minute sunt considerate a Situația de urgență care poate fi amenințată în viață. Sunați-vă imediat. Apariția a mai mult de trei convulsii într-o perioadă de 24 de ore este, de asemenea, o problemă urgentă care necesită o excursie la medicul veterinar. Și chiar dacă confiscarea a fost scurtă și nu recurentă, este mai bine să programați o întâlnire VET, chiar dacă acționează normal.

Cauze de convulsii

Convulsiile apar din mai multe motive. Câinele dvs. poate avea o reacție la a toxină. Aceasta ar putea suferi de o infecție bacteriană sau virală, care poate fi tratată adesea prin antibiotice sau medicamente antivirale. Scăderea zahărului din sânge poate provoca convulsii și se vede în mod obișnuit în puii mici de rasă. În cazuri mai severe, câinele dvs. ar putea suferi de o boală cerebrală, cum ar fi epilepsia idiopatică sau probleme metabolice, cum ar fi o tulburare hepatică sau tiroidă. În cele din urmă, anomalii structurale sau tumori (atât maligne, cât și benigne) pot contribui, de asemenea, la convulsii la câini.

Tratament

Dacă câinele dvs. este având o confiscare, Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă apelați veterinar, care vor executa teste de diagnosticare, începând cu testele de sânge și o examinare fizică și, eventual, raze X, într-un efort de a diagnostica cauza. Dacă testarea inițială este neconcludentă, un neurolog veterinar poate rula o scanare CT, un RMN sau poate efectua un fluid cefalorahid (CSF) pentru a obține informații suplimentare despre starea câinelui dvs. Din fericire, majoritatea convulsii la câini pot fi reglementate cu medicamente, deși unele convulsii descoperite pot fi posibile. Dar în funcție de cauză, evitând pur și simplu o substanță toxică, tratarea condițiilor subiacente în creier sau ficat sau folosind terapii alternative ca acupunctura poate ajuta. Uneori, ca în cazul unei tumori, câinele dvs. va avea nevoie de intervenții chirurgicale înainte de episoadele sale de sechestru. Este important să respectați recomandările medicului veterinar pentru un rezultat de succes.

O criză prelungită sau o serie de convulsii care apar continuu sunt numite Status epilepticus. Aceasta este o situație gravă care, dacă este lăsată netratată, poate duce la deteriorarea creierului, hipertermia (temperatura ridicată a corpului) și chiar moartea. Câinii în statutul epilepticus necesită spitalizare și au nevoie de multe ori o perfuzie constantă de medicamente pentru a opri convulsii.

Ce este boala cerebrală la câini?

Canin epilepsie este o boală idiopatică fără nici o cauză cunoscută. Intervalele tipice de debut între vârstele de la 1 până la 5 ani și istoricul de reproducere pot juca un rol în dezvoltarea sa. Nu există un test specific pentru diagnosticarea epilepsiei, astfel încât testarea avansată de diagnosticare (cum ar fi o scanare CT, RMN și robinet spinal) este adesea recomandată pentru a exclude alte cauze. Cu toate acestea, uneori se face un diagnostic prezumtiv atunci când un câine se potrivește criteriilor pentru boală. Mulți câini epileptici răspund destul de bine Terapia medicamentului, au nevoie de ea pe tot parcursul vieții pentru a menține un stil de viață fericit.

Cum de a preveni convulsii

Cu o multitudine de cauze, există doar câteva modalități de a preveni convulsii la câini. O măsură preventivă este de a vă menține câinele departe de substanțele toxice și de otrăvuri, cum ar fi solvenții de vopsea și antigel. Stresul poate provoca un câine care este predispus la convulsii de a avea un episod, deci dacă animalul dvs. de companie a avut convulsii în trecut, minimizând stres în mediul său este foarte important.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Semnele de confiscare pentru câiniMetropolitan veterinar Associates

  2. Epilepsie la câini și pisiciEtos veterinar sănătate, 2020

  3. Fișă de fapt ACVIM: idiopatică. American College Veterinarly Interne Medicine, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Convulsii și boli cerebrale la câini