Cum să vă ajutați câinele cu artrită

câine vechi zâmbind

Osteroartrita canină este o boală degenerativă cronică care afectează una sau mai multe articulații din organism. Câinii cu osteoartrită (uneori pur și simplu numită artrită) tind să fie dureroasă și rigidă. Mobilitatea lor și calitatea generală a vieții pot suferi.

Deși nu există nici un tratament pentru osteoartrită, există diferite modalități de tratare a bolii. Medicamente, suplimente și alte tratamente poate face o mare diferență în calitatea câinelui tău. Cu toate acestea, unele dintre cele mai bune modalități de a vă menține confortabil câinele artritic implică schimbări simple pe care le puteți face și viața de zi cu zi a câinelui dvs. și împrejurimile.

Gestionați greutatea câinelui

Pierderea în greutate și gestionarea greutății sunt printre cei mai importanți factori în gestionarea artritei la câini.Discutați cu veterinarul dvs. despre greutatea câinelui dvs. Discutați nevoile dietetice ale câinelui și exercițiile și efectuați modificări după cum este necesar.

Mențineți un stil de viață activ

Este important să păstrați acele îmbinări artritice să se miște pentru a preveni rigiditatea și a scădea durerea. Câinele dvs. artritic poate avea mai puțin entuziasm despre plimbări, precum și cu scăderea rezistenței. in orice caz, exercițiu este încă esențială. În loc de o plimbare zilnică lungă, încercați să luați mai multe plimbări scurte, lente pe zi. Pe măsură ce câinele dvs. îl tolerează, încercați să mergeți scurte și constante în sus și în jos dealuri abrupte. Acest lucru va ajuta la reconstruirea pierderilor musculare în membrele, creșterea puterii și stabilității generale.

Obțineți un pat bun de câine

Articulațiile câinelui sunt dureroase, așa că probabil că va avea probleme să se simtă confortabil într-un pat de câine plat sau dulce. Din fericire, există multe paturi de câine ortopedice de pe piață astăzi. Aceste paturi sunt mai scumpe, dar în mod obișnuit merită prețul. Căutați spumă ortopedică care are o grosime de cel puțin 4 inci și are o zonă suficient de mare pentru ca câinele dvs. să se întindă. Evitați paturile ridicate și paturile de tip cuibărit, care vor fi dificil pentru cainele dvs. să intre sau să iasă. În lunile mai reci, ia în considerare un pat încălzit, care va oferi un confort și mai mare pentru articulațiile dureroase. Când cercetați paturi de câine, Asigurați-vă că ați citit recenziile altor consumatori înainte de a cumpăra.

Acoperiți podelele pentru plimbare

Câinii artritici pot pierde masa musculară și pot deveni slabi, ceea ce face dificilă obținerea tracțiunii pe lemn de esență tare, laminate, marmură sau alte podele Slick. Plasarea covorașilor de baie, alergători de cauciuc, covorașe de spumă sau chiar covoare de yoga în zonele în care plimbări de câine pot să-i dea piciorul pe care trebuie să-l primească în siguranță și confortabil. Așezați covorul de covor sau cauciuc pe scări. Pentru tracțiunea pe tot parcursul zilei, ați putea încerca, de asemenea, să plasați șosete speciale, pâini sau pantofi pe picioarele câinelui dvs. care au fundul grippy. Din păcate, mulți câini nu vor tolera ceva în picioare și vor avea și mai multe probleme în ele.

Utilizați rampele acolo unde este necesar

Dacă aveți un câine mare care nu poate fi ușor ridicat, luați în considerare obținerea de rampe pentru zonele pe care câinele dvs. le-a folosit până la. Acestea includ autoturisme, canapele, priduri, punți și înălțimi similare. Rampoanele de câine pot fi achiziționate prin majoritatea comercianților cu animale de companie, așa că faceți cumpărături pentru cele care se potrivesc cel mai bine câinelui tău. O rampă bună de câine are o suprafață care asigură tracțiune, cum ar fi cauciuc sau o garnitură de tip șmirghel. Dacă este posibil, o rampă pentru scara dvs. ar fi minunată. Cu toate acestea, acest lucru nu este practic pentru multe case, astfel încât treptele de scări pot fi cele mai bune.

Păstrați unghiile câinelui

Din nou, deoarece câinii artritici pot avea probleme cu dobândirea de tracțiune, unghiile lungi vor face chiar mai greu ca câinele să meargă. Asigurați-vă că în mod regulat Îndepărtați unghiile câinelui sau să le îmbraciți cu un fișier sau un instrument rotativ. VET-ul sau groomerul dvs. o fac dacă nu sunteți în măsură.

Ajutați-vă câinele

Pe măsură ce artrita progresează, câinele dvs. poate avea nevoie de un suport suplimentar atunci când mersul pe jos sau de alpinism. Încercați să utilizați o foaie, un prosop sau o pătură ca o sling sub burtă sau piept. Aceste clei de casă sunt excelente pentru perioade scurte, dar nu sunt ideale pentru utilizarea pe termen lung. Ele pot provoca în cele din urmă fricțiunea pe pielea câinelui, precum și de oboseală pe mâini.

Pentru câinii care au nevoie de asistență regulată, există produse în mod expres în acest scop. Walkabout Harnesses este una dintre mai multe companii care face aceste tipuri de produse. În cele mai grave cazuri, când un câine a pierdut complet utilizarea membrilor din față sau din spate, unii proprietari de câini optează să aibă un coș special construit. Verifică Roți Eddie sau K9 Căruciori pentru mai multe informatii.

Fii răbdător și realist

Câinele dvs. artritic are nevoie de toate răbdările, suportul și TLC pe care le puteți oferi. Cu ajutorul dvs., câinele dvs. poate rămâne fericit și confortabil pentru o lungă perioadă de timp în fața artritei.

Din păcate, nu există nici un tratament pentru osteoartrită. Deși tratamentul poate încetini progresia bolii, poate deveni în cele din urmă atât de gravă încât durerea câinelui dvs. nu poate fi controlată și va fi prea imobil pentru a beneficia de asistență.

Din păcate, când alte opțiuni au fost epuizate, poate veni timpul Luați în considerare umane eutanasia. La fel de dificil ca această decizie, fiți siguri că veți face ceea ce trebuie să faceți ceea ce este în afara dragostei pentru tovarășul tău iubit.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Osteoartrita la câini. Colegiul American de Chirurgi Veterinari

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă ajutați câinele cu artrită