Cum să-ți oprești câinele să se teamă de bărbați

Scăderea câinelui terrier din Yorkshire se ascunde în pat

Câinele dvs. poate fi perfect calm și nu are Probleme de comportament în jurul femeilor și copiilor, dar poate deveni un câine complet diferit atunci când un om intră în cameră sau încearcă să se apropie. Unii câini încearcă să se ascundă sau să înceapă să se culce, să tremure sau să urine din nervozitate. Alții devin anxioși sau prezintă semne de agresiune, cum ar fi mârâul sau barându-și dinții. În unele cazuri, un câine poate ataca sau mușca în mod neașteptat un bărbat.

Cu toate acestea, o teamă de oameni nu este o fobie neobișnuită la câini, iar câinii foarte bine comportați și bine ajustați împărtășesc această frică. Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta câinele să-și depășească frica și să învețe să accepte bărbații pe care îi întâlnește.

De ce câțiva câini se tem de bărbați?

Când oamenii descoperă că un câine este frică de oameni, adesea atribuie frica de o experiență rea. Cu toate acestea, există o varietate de motive pentru care câinele dvs. se poate teme de bărbați în general sau numai pe cei care nu fac parte din familia sa imediată.

  • A fi abuzat de un bărbat poate provoca o frică de-a lungul vieții tuturor oamenilor. Pentru majoritatea câinilor, acest lucru nu este cel mai probabil vinovat, deși.
  • În multe cazuri, frica de oameni poate fi urmărită la o lipsă de socializare cu bărbații când câinele era un cățeluș. Chiar și un câine care a trăit cu un bărbat poate fi înspăimântător în prezența oamenilor nefamilari.
  • Oamenii pot fi mai intimidați în ochii unui câine. Ele pot fi mai înalte și mai mari decât femeile și copiii, au voci mai profunde și pot avea diferite tipuri de caracteristici, cum ar fi părul facial. Din perspectiva unui câine, aceste lucruri ar putea fi înfricoșătoare.

Cum să ușurați frica câinelui

Dificultatea corectă a acestui comportament depinde de severitatea fricii câinelui tău. Unii câini sunt doar uimiți, în timp ce alții pot fi îngroziți. Indiferent de ce, amintiți-vă să fiți răbdători cu câinele dvs., deoarece poate dura mult timp pentru orice câine pentru a depăși orice fobie. Între timp, păstrați lucrurile cât mai pozitive și încercați câteva lucruri pentru a vă ușura anxietatea câinelui.

Rămâneți în zona de confort a câinelui

În primul rând, este important să nu forțați câinele dincolo de zona sa de confort. Dacă există bărbați în gospodăria sau bărbații care vizitează frecvent, evitați împingerea câinelui pentru a-și accepta atenția. Încercările dvs. pot să se retragă și să întărească de fapt frica. În scenariul cel mai rău caz, eforturile dvs. pot conduce câinele să muște fie dvs., fie omul dacă este împiedicat să scape.

Lăsați abordarea câinilor

Permiteți câinelui să se apropie de bărbați pe cont propriu. Acest lucru poate fi greu pentru un om care iubește câinii, dar cel mai bun lucru pe care îl poate face este să ignore câinele înfricoșător. Încercarea de a forța prietenia pe câine poate avea efectul opus și intensifică frică câinelui. Permiteți câinelui dvs. să decidă cât de aproape vrea să ajungă la orice om.

Oferta tratează pentru încurajare

Când încercați să vă rupeți câinele de această teamă, asigurați-vă că orice om pe care îl înscrieți pentru a vă ajuta să păstrați Tratamente la îndemână în timp ce vă aflați în jurul animalului dvs. de companie. Ori de câte ori câinele înfricoșător devine chiar mai aproape decât de obicei, omul poate arunca foarte ușor câteva tratamente în direcția câinelui. Ar putea dura ceva timp ca câinele să accepte tratamente de la un bărbat, dar în cele din urmă, este posibil să vă pregătiți puștii să vă așteptați lucruri bune când se apropie de un bărbat.

Desensitizează câinele dvs

Desensibilizare este procesul de utilizare a tratează și laudă pentru a lăsa treptat câinele dvs. să știe că este sigur să se apropie de bărbați. În cazuri severe, nu începeți cu câinele și cu un bărbat în aceeași cameră. În schimb, încercați să vă păstrați câinele la o distanță sigură de la om, în timp ce îi dați tratează și laudă.

De-a lungul timpului, este posibil să puteți închide încet distanța dintre câine și om, fără ca câinele să-și ceară frică. În timp ce câinele dvs. nu se poate simți niciodată complet confortabil în jurul bărbaților, poate dezvolta capacitatea de a fi în aceeași cameră fără a arăta agresiune.

Închiriați un antrenor de câini

Dacă frica de câine este deosebit de pronunțată, este benefică să aibă ajutorul unui antrenor de câini cu experiență sau a unui comportament. Un profesionist va fi capabil să evalueze nivelul de confort al câinelui dvs. la proximitatea bărbaților și vă poate ajuta să vă deplasați în siguranță în procesul de desensibilizare.

Lucrează la formarea cu ascultare

Cu cât este mai bine pregătit câinele dvs., cu atât mai probabil veți fi capabili să vă concentrați asupra dvs. în situații stresante. Faceți o parte de antrenament de ascultare a rutinei zilnice cu câinele dvs. înfricoșător și ar trebui să începeți să vedeți semne de progres.

Utilizați măsuri de siguranță

Dacă un câine înfricoșător are succes în urmărirea unui bărbat departe, mușcându-l, este mai probabil să muște din nou. Mai degrabă decât escaladați agresiunea de frică a câinelui, cel mai bun pariu este să luați măsuri de precauție împiedicați prima mușcătură. Păstrați câinele într-o cameră diferită sau în cutia sa când un om vizitează. Dacă întâlnim în mod obișnuit bărbații când vă plimbați câinele, un bot ar putea fi o idee bună. Dacă câinele dvs. trebuie să poarte un bot, asigurați-vă că este suficient de mare pentru a permite că este ca câinele dvs. să nu se supraîncălzească. Comunicând că câinele dvs. este frică, va contribui, de asemenea, la reducerea situațiilor neplăcute. Dacă vedeți pe cineva care se apropie de faptul că știi că câinele dvs. nu va reacționa bine, informați-le despre situație și încercați să evitați contactul suplimentar.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: patul care-ți iau câinele din a ta

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți oprești câinele să se teamă de bărbați