Cum să-ți antrenezi pisica să meargă pe o lesa

Pisica de mers pe jos pe o lesa pe cărămizi

În ciuda credinței populare, pisicile pot fi instruite pentru a face lucruri pe care câinii o fac adesea. Unele pisici se bucură chiar și de a face activități cum ar fi mersul pe o lesa. Ca un catelus care nu a fost niciodată pregătită de leșie, o pisică care este pusă pe o lesa nu va ști ce să facă dacă nu antrenează-l să meargă mai întâi pe ea.

Alegerea unui guler sau a unui ham pentru instruirea leșiei dvs. pisica

Coliere sunt bune pentru pisici pentru scopuri de identificare și pentru a atârna un clopot, dar nu este mare de utilizat cu o lesa. Pisicile sunt construite diferit decât câinii și pot scădea cu ușurință dintr-un guler care este atașat la o lesă. Harnessele sunt mult mai sigure pentru a mers cu o pisică, mai ales când o pregătiți mai întâi.

Alegeți un ham care se potrivește în siguranță și este confortabil, dar nu prea strâns pe pisica voastră. Puteți verifica pentru a vă asigura că nu este prea strâns prin alunecarea a două degete sub ham. Dacă două degete pot glisa între ham și pisica dvs., atunci ar trebui să se potrivească corect. Dar dacă vă puteți potrivi mai multă degete sau mai puține degete sub ham, poate fi prea slăbită sau strânsă.

Hamuri care sunt special concepute pentru pisici de lucru cel mai bine. Dacă un ham este incomod, pisica ta se va gândi doar la cât de slab se potrivește sau cât de greu este să intri. Hamuri care sunt fabricate dintr-un material moale, tăiate într-un mod de a permite o pisică să meargă în mod normal și care sunt ușoare sunt cele mai bune opțiuni pentru pisica ta. Asigurați-vă că cablajul pe care îl alegeți are și un inel D bine atașat la partea din spate a acestuia, deoarece acesta este locul în care veți atașa leșa.

Alegerea unei lei pentru pisica ta

Leașuri ușoare de 4 până la 6 metri sunt ideale pentru pisicile de formare a leșiei de toate dimensiunile. Retractabilă leashes și leashes care sunt mai lungi sunt bine de utilizat odată ce o pisică este instruită, dar rămâne la o lungime ușor de gestionat și la o greutate de leșie la început.

Lăsați pisica să se adapteze la ham

Odată ce pisica are un ham de dimensiuni adecvate, permiteți-i să se obișnuiască cu ea. Lăsați pisica voastră să-l smulgă și să-i dea tratați în timp ce face acest lucru.

Țineți minte că durata timpului pe care o ia pentru o pisică pentru a vă obișnui să purtați un ham va varia de la pisică la pisică. Un ham poate să nu vă deranjeze deloc pisica sau poate dura câteva ore sau zile pentru ca pisica dvs. să se adapteze. Asigurați-vă că vă lăudați pisica și dați-o tratați în timp ce are hamul pe. Nu lăsați hamul pentru mai mult de câteva minute dacă pisica dvs. este înspăimântată de ea, dar creșteți timpul pe care îl petrece purtarea hamului de fiecare dată când le-ați pus. Lucrați drumul spre a părăsi cablajul timp de o oră. Dacă pisica dvs. se plimba în mod normal în timp ce purtați hamul, atunci sunteți gata să luați următorul pas în formarea de leșie.

Lăsați pisica să se adapteze la lesa

Dacă pisica voastră nu vă deranjează purtarea cablajului, mergeți mai departe și atașați leșia la inelul D. În timp ce încă în siguranța casei dvs., permiteți pisicii să tragă lesa pentru a fi obișnuită să fie atașată la ea. Dacă pisica dvs. este ușor de șters, este posibil să doriți să atașați lesa și să o țineți în același timp, permițându-vă ca pisica să se deplaseze liber. Unele pisici sunt speriate de o legă care trage în spatele lor și nu ai vrea să-ți faci ca pisica ta să fie imediat înspăimântată de lesa. Odată ce pisica dvs. este folosită la lesa conectată la aceasta, puteți avansa la în aer liber.

Învățați-vă pisicii să meargă pe o lesa

Continuați să țineți lesa și lăsați-vă pisica să meargă liber în afara. Coax pisica ta să meargă unde vrei să meargă folosind Tratamente sau jucării. Nu trageți pisica dvs. de leșie, dar o remorcă blândă pentru a redirecționa atenția este în regulă. Ar trebui să vă lăudați continuu pisica cu tratamente dacă merge în direcția pe care o căutați.

În timp, pisica dvs. se va obișnui cu atracțiile, sunetele, mirosurile și experiențele în aer liber și va fi în siguranță în hamul și lesa. Acest lucru poate dura câteva zile sau săptămâni pentru unele pisici, în timp ce altele vor fi mai confortabile imediat.

Asigurați-vă că pisica dvs. este în siguranță

Pisicile care petrec timp în aer liber au mai multe șanse de a obține purici, căpușe, Heartworms, și alți paraziți. Discutați despre opțiunile preventive cu veterinarul dvs. pentru a vă asigura că pisica dvs. este sigură și protejată în timp ce vă bucurați de timpul în afara.

Stați departe de lucrurile care vă pot surprinde pisica, cum ar fi drumurile aglomerate și câinii de lătrat, în timp ce în afara. Chiar dacă o pisică poate fi instruită să meargă pe o leșie, se pot speria diferite situații și să-i facă să se teamă să meargă pe o plimbare viitoare.

Uita-te acum: 14 moduri pisicile arata dragostea lor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți antrenezi pisica să meargă pe o lesa