Cum să vă antrenați pisica mai mare pentru a accepta un pisoi

Pisoi gri cu pisica gri adulti

Mulți proprietari de pisici nu își dau seama că prietenul lor prietenos Pisicile adulte poate avea probleme cu a fi împreună cu un pisoi nou. Un pisoi nou este de obicei dornic să se facă prieteni, dar pisicile mai mari din gospodărie pot dori să nu facă nimic cu cel mai tânăr. De multe ori, pisicile mai mari vor părea trist, reclusiv, se hiss foarte mult, și uneori chiar nu mai mănâncă dacă nu se ajustează bine noului membru al familiei. Aceste comportamente sunt pentru că pisicile nu le place schimbarea, mai ales atunci când implică teritoriul lor stabilit. Introducerea unui pisoi la o pisică adultă poate provoca o mulțime de stres În gospodăria dvs., dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să faceți o introducere mai ușoară.

Pregătirea este cheia unei introduceri reușite a unui pisoi nou pentru pisica mai mare. Dacă vă pregătiți pisica pentru noua sosire și faceți schimbările par mai puțin drastice, atunci este mai probabil să se adapteze la noul coleg de cameră. Dă-ți (și pisica ta mai mare) o mulțime de timp pentru a vă pregăti pentru această ajustare cu acești pași.

Calmează pisica mai mare

Feromoni sunt utile pentru crearea unui mediu calm pentru orice pisică. Săptămâni înainte de sosirea unui nou pisoi este un moment minunat pentru a le folosi. Difuzoarele, spray-urile și șervețele sunt toate disponibile și ajută pisica să se simtă relaxată fără utilizarea de droguri. Încercați să utilizați feromoni timp de cel puțin câteva săptămâni înainte de a aduce acasă un pisoi.

Dacă bănuiți că pisica mai veche va deveni stresată și anxioasă cu un pisoi nou, ia în considerare suplimentele nutriționale care sunt concepute pentru a calma o pisică. Acestea nu vor droga animalul dvs., dar o vor ajuta să rămână calm și relaxat. De obicei, acestea funcționează cel mai bine dacă sunt date cu câteva săptămâni înainte de evenimentul stresant anticipat și pot fi continuate după sosirea noului pisic. Ingredientele includ de obicei L-Theanine, Phellodendron, magnolia, zerul sau proteinele din lapte, iar alte ingrediente naturale s-au dovedit a fi sigure și eficiente pentru animale de companie.

Ia-ți casa gata

Elemente noi pentru pisoi, cum ar fi bolurile alimentare, paturile, o altă cutie de gunoi și jucării, ar trebui să fie plasate în și în jurul casei dvs. înainte ca pisoiul să se întoarcă acasă. Începeți să puneți aceste elemente în noile lor locuri cu o săptămână înainte de noua sosire, astfel încât pisica dvs. adultă să le mixeze și să se obișnuiască cu toate lucrurile noi. Dacă puteți, încercați să includeți elemente care au deja mirosul pisicii. Asigurați-vă că sunteți pregătiți pentru pisoi. Dacă sunteți stresat și nepregătiți, pisica dvs. mai mare va fi capabilă să spună și să fie afectată negativ de ea.

Desemnează o cameră mică, cum ar fi o baie, pentru noul dvs. pisoi pentru a se retrage și petrece prima săptămână sau cam asa ceva. Pisica ta mai veche ar trebui să poată ajunge la ușa acestei camere pentru a le auzi și a le miroși, dar nu are nicio interacțiune cu pisoiul. Așezați lucrurile pisicilor în această cameră (cum ar fi a cos de gunoi și bolurile alimentare) împreună cu o jucărie care aparține pisicii dvs. mai mari.

Pregătiți-vă pisica

Asigurați-vă că pisica mai mare este sănătoasă. Stresul adăugat la o pisică nesănătoasă va face ca lucrurile să se înrăutățească și doriți ca pisica dvs. să nu fie doar pregătită mental pentru un nou pisoi, ci și pentru a se ocupa fizic. Luați pisica dvs. pentru o verificare cu veterinarul dvs. pentru a vă asigura că este sănătos și că vaccinările sale sunt curente. Bolile respiratorii sunt comune în pisoi și veți dori ca sistemul imunitar al pisicii mai vechi să fie gata să abordeze tot ce intră în casă. Dacă zgârierea sau mușcătura apare între pisică și pisoi, veți dori, de asemenea, ca rabia vaccinului să fie până acum pentru a evita orice probleme.

În timp ce pisicile mai mari vor lua ocazional la un nou pisoi, ei au nevoie de puțin timp pentru a se adapta la schimbări. Uneori pisicile nu acceptă niciodată pe deplin un pisoi nou, ci vor coexista pur și simplu, păstrându-se la ei înșiși de cealaltă pisică din casă. Veți dori să vă asigurați că, indiferent de modul în care pisica dvs. se simte despre noul pisicie, că lucrurile rămân pașnice și aveți cea mai bună șansă de a crea o prietenie de început de la început.

Introduceți pisica dvs. la noul pisoi

Cand tu Aduceți pisicile acasă, permite pisica ta să-l smulgă În timp ce pisoiul este într-un purtător sau cu brațele. Mergeți direct în camera desemnată anterior și configurați-vă pentru noul dvs. pisoi și lăsați pisicul să exploreze. Cutia de gunoi, bolurile alimentare, paturile și unele jucării ar trebui să fie ușor accesibile. Nu lăsați pisica mai mare să aibă acces nesupravegheat la pisoi.

Noaptea, când nu sunteți acasă și ori de câte ori nu sunteți în stare să supravegheați pisoiul și pisica mai mare, păstrați pisoiul în camera desemnată cu ușa închisă. Pe măsură ce pisica ta devine curioasă, își poate lipi laba sub ușă, sniff sub ușă și ascultă pisoiul. Faceți acest lucru timp de aproximativ o săptămână, în funcție de modul în care pisica dvs. acționează cu modificările. Nu uitați să oferiți o atenție deosebită pisicii mai mari după ce ați jucat cu pisoiul dvs. Va avea nevoie de atenția și sprijinul dvs. și mirosul pisicilor pe hainele dvs. vă va ajuta să se obișnuiască cu noul venit.

Încurajați timpul împreună

După aproximativ o săptămână, lăsați pisicul să exploreze casa sub ochiul tău vigilent. Permiteți pisicii dvs. mai mari să respecte această explorare și să se retragă dacă dorește. Nu forțați interacțiunea dintre pisică și pisoi. Dacă pisica ta are un favorit Jucărie interactivă, cum ar fi o baghetă de pene sau un indicator laser, încercați să jucați cu ambele pisici în același timp. Acest lucru va încuraja activitatea reciprocă. Le puteți da, de asemenea, că ambele tratează în același timp și le hrănește în același timp de la bolurile separate. Asigurați-vă că ați lăsat suficient spațiu între bolurile de mâncare, astfel încât pisica mai mare să nu se simtă amenințată.

Încurajați interacțiunile pozitive pisica dvs. mai mare cu pisoiul folosind laudă, tratamente și afecțiune fizică. Vrei pisica ta să asocieze pisoiul cu lucruri fericite și pozitive.

Permiteți pisicii dvs. să stabilească o ierarhie

Pisicile trebuie să aibă ordine și un nou membru în casă trebuie să știe unde se situează. Pisica ta mai veche poate avea o perioadă de timp când încearcă să stabilească o ierarhie cu noul pisoi. Pisica ta mai veche poate sa se his si sa smulse la pisoi atunci cand noul noutar face ceva nefavorabil. Acest lucru este complet normal și atâta timp cât este doar o șuierătoare și înmatriculare, faceți tot ce puteți să nu interferați. Pisica ta mai mare își stabilește rolul de pisica dominantă în gospodărie, iar pisoiul este învățat unde sunt limitele sale ca noua pisică.

Probleme și comportament de verificare

Nu renunțați dacă primele întâlniri nu sunt pozitive. Pisicile mai vechi pot lua timp să se aclimatizeze la o pisică mai mică. O greșeală obișnuită este de a grăbi socializarea între pisici și apoi de a fi supărată sau frustrat când nu funcționează. Păstrați calm și lucrați în incremente pentru a aduce pisicile împreună. Încercați să distribuiți interacțiunile dvs. și măriți încet numărul de timp împreună. Dacă pisica dvs. mai mare este deosebit de agresivă față de noul pisicie, vorbiți cu medicul veterinar sau cu un specialist de comportament pentru sfaturi.

Când pisoii și pisicile nu se înțeleg

Uita-te acum: 14 moduri pisicile arata dragostea lor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă antrenați pisica mai mare pentru a accepta un pisoi