De ce pisicile își dau mâncarea departe de boluri?

De ce pisicile își dau mâncarea departe de boluri

Pisicile sunt creaturi curioase în multe moduri și unele dintre cele mai multe comportament deosebit este legată de obiceiurile lor de mâncare și de băut. Are pisica ta scoop apă din castron și o linge de la laba? Pisica ta scoate mâncarea sa din castron cu laba sa-l mana? Unele pisici preferă să-și mănânce mâncarea de pe podea lângă castron, în timp ce alții îl transportă în cameră sau mai departe înainte de a le mânca. Unii apar ca și cum ar încerca să o îngropă și pe alții doar să se joace cu ea ca și cum ar fi o jucărie! Ce înseamnă tot acest comportament ciudat?

În legătură cu o postare: Cele mai bune boluri pentru pisici pentru pisici

Instinctiv Comportamente

Pisicile pe care le împărtășim casele noastre au acum o viață destul de ușoară, cu mese obișnuite oferite de oamenii lor. Dar instinctele pe care le-au moștenit de la strămoșii lor sălbatici nu au dispărut și multe dintre comportamentele pe care le observăm în animalele noastre domestice au fost transferate prin generații de pisici. Există mai multe motive pentru care pisicile noastre își pot transporta mâncarea departe de boluri și sunt toate comportamentele profund înrădăcinate, instinctive.

Protejându-și captura de rivali

Pisicile noastre nu trebuie de obicei să lucreze prea mult pentru mesele lor, dar pentru strămoșii lor sălbatici, lucrurile nu erau întotdeauna atât de ușor. Strămoșii noștri de pisici au trebuit să-și petreacă o mulțime de timp și de energie prin prinderea pradă lor și odată ce au prins o masă gustoasă, nu au vrut să renunțe la ea în grabă! Pisicile noastre își vor îndepărta instinctiv mâncarea într-un loc sigur în care nu poate fi furat de o altă pisică sau alt animal rival.

Pisicile își dau mâncarea departe de boluri

Protejându-și mâncarea de la littericule

Instinctul de a-și proteja loviturile de mâncare chiar înainte ca pisicile să-și prindă propria pradă. Dacă ați observat vreodată o pisică care alăptează un așternut, veți ști că pisoiul pot deveni foarte competitivi pentru a ajunge la laptele mamei lor, cu pisoi care se scufundă unul peste celălalt. Acest comportament este instinctiv de la naștere și rămâne cu o pisică pe parcursul vieții sale.

Salvând captura lor mai târziu

Dacă pisica ta arată ca și cum încearcă să îngroape mâncarea, poate că nu este foame chiar acum, dar vrea să salveze mâncarea pentru mai târziu. Îngroparea acestuia în pământ este o modalitate bună de ao menține ascunsă de rivalii ei.

Protejându-se

Strămoșii sălbatici ai pisicilor ar fi fost, de asemenea, pradă unor carnivore mai mari. Din acest motiv, ei ar fi luat de multe ori mâncarea în altă parte pentru a se păstra în siguranță în timp ce mănâncă pentru a evita să fie mâncat de un alt prădător mai mare!

Mănâncă cu labele lor

În sălbăticie, strămoșii noștri ar fi folosit labele lor pentru a prinde și de a se ține la pradă. Poate că pisicile își iau mâncarea din bolurile lor cu labele, deoarece au o dorință instinctivă de a-și folosi labele lor de mâncare.

Mâncând departe de apă

Experții comportamentului pisicilor au observat că în pisicile sălbatice nu-i plac mâncarea lor să fie aproape de o sursă de apă. Pisicile sunt animale foarte curate și sunt foarte sensibile la lucrurile care gustul sau mirosul răsfățat și apa poate fi ușor contaminată. Pisicile noastre domestice vor purta adesea în mod instinctiv alimentele lor departe de ei castron de apă Din aceleași motive.

Ați putea dori, de asemenea: Cat fântâni de apă

O formă greșită de castron

Dacă castronul alimentar al pisicii este prea adânc și îngust, pisica poate fi mai probabil să îndepărteze mâncarea din castron cu labele pentru a evita atingerea părților laterale ale castronului cu mușchii sensibili pe care majoritatea pisicilor îl găsesc neplăcuți. Un castron alimentar superficial este mai bun pentru pisici.

pisicile mănâncă împreună

Căutând protecție împotriva oamenilor

Dacă pisica își aduce mâncarea la un om, poate căută o protecție din capul mândriei sale!

Transportă alimente o problemă?

De cele mai multe ori, acest comportament perfect natural, instinctiv nu este nici o problemă - în afară de o anumită mizerie nedorită pe podea! Cu toate acestea, dacă aveți mai multe pisici în gospodăria dvs., este posibil să aveți nevoie să faceți unele ajustări ale regimului dvs. de hrănire pentru a evita orice luptă. Chiar dacă pisicile voastre par să se înțeleagă bine, ei se pot simți încă inconfortabil să-și mănânce mesele una lângă alta. În sălbăticie, pisicile sunt vânători solitare și, în mod natural, de protecția lor și ar fi neobișnuit ca ei să mănânce o masă atât de aproape de altă pisică. Există câteva modalități prin care puteți ajuta pisicile într-o gospodărie multi-pisică să-și mănânce mesele în pace.

  • Asigurați-vă că fiecare pisică are propriul castron.
  • Plasați fiecare castron în același loc pentru fiecare masă.
  • Spațiu bolurile suficient de departe, astfel încât să nu se simtă amenințate. Uneori, acest lucru poate fi chiar într-o cameră complet diferită.
  • Observați îndeaproape pisicile în timp ce se hrănesc și dacă observați orice comportament agresiv sau oricare dintre pisicile încep să-și poarte mâncarea departe, își mișcă bolurile mai departe sau în altă cameră.
  • Dacă lăsați alimente pentru pisicile dvs. pentru a vă lăsa pe tot parcursul zilei, ați configurat mai multe posturi de hrănire în jurul casei dvs., astfel încât pisicile dvs. să fie fiecare feed fără a trece o altă cale a pisicii.
  • Jucăriile de distribuire a alimentelor vă pot ajuta pisica să se simtă mai relaxată la orele de masă, deoarece încurajează mai multe comportamente naturale. Cu toate acestea, fiți precauți folosind jucării de distribuire a alimentelor în gospodării cu mai multe pisici din motivele de mai sus.

În rezumat, purtând alimente departe de castronul alimentar este un comportament perfect natural, instinctiv pentru pisici ca urmare a mii de ani de evoluție. Purtând alimente departe de castron se întâmplă din mai multe motive și nu ar trebui să provoace probleme pentru pisica ta. Cu toate acestea, dacă aveți mai multe pisici în gospodăria dvs., ați putea dori să faceți unele ajustări ale regimului dvs. de hrănire pentru a vă asigura că pisicile se simt relaxate și confortabile la mese și pentru a limita orice agresiune între prietenii tăi felini.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile își dau mâncarea departe de boluri?