Totul despre safe kitten play

Kitten se joacă cu jucărie mică de mouse

Pisicile sunt epitome de jucăuș, dar par să-și obțină labele lor mici pe tot ceea ce este imaginabil. În timp ce lăsați Kittenul dvs. și explorați este important pentru dezvoltarea mentală, trebuie să vă asigurați că ceea ce se joacă este sigur.

Importanța comportamentului de joc

Animalele tinere, inclusiv pisoi, aflați multe despre viața prin comportamente de joc. De la o vârstă fragedă, pisoi învață să se prăbușească pradă, să pună, să apucă, să apuce, să urce, să meucă și să practice alte comportamente care sunt vitale pentru supraviețuire, mai ales dacă nu sunt Pisicile interioare și trebuie să-și prindă propria mâncare. Prin lupte cu littericul lor, pisoii învață cât de greu trebuie să apată, unde să muște și cum să pună la pradă. Ei învață, de asemenea, ceea ce limitările lor sunt de la mama lor și ceilalți pisici din așternutul lor, ceea ce îi ajută să dezvolte autocontrol. Când joacă mușcă alte pisici, ei află ce doare și ce nu. Comportamentele de urmărire îi învață cum să prindă prada, astfel încât ei practică să-și urmărească și să-și urmărească littericulele înainte de a le face. Dacă un pisoi nu este dat ocazia de a juca cu mama lor, alte pisici și diverse jucării, aceste comportamente și socializare abilitățile nu se vor dezvolta așa cum ar trebui.

Pisoi care nu au avut șansa de a explora comportamentele normale de joc cu alți pisici și mama lor poate juca prea dur cu oamenii. Ei pot fi agresiv și mușcă, apuca și zgârieturi atunci când încearcă pur și simplu să joace sau să nu fie buni la urmărirea și capturarea pradă. Mai târziu în viață, această lipsă de comportament de joc adecvat la o vârstă fragedă poate duce la problemele legate de alte pisici și chiar oameni.

Redarea sa dovedit a fi o parte importantă a creierului și a sistemelor neurologice globale la pisici. O revizuire de la Jurnalul American de Play a remarcat chiar că unele părți ale creierului care joacă comportamente afectează, numite regiunile de control executiv neocortic, afectează și alte părți ale sistemului nervos. Aceasta înseamnă că comportamentele de joc adecvate influențează lucrurile precum abilitățile de luare a deciziilor și memoria în creier.

Pericolele

Kittens iubesc să exploreze și vor arunca în oportunitatea de a pune obiecte ciudate în gura lor dacă elementul este suficient de mic. Articole de uz casnic, cum ar fi legăturile de răsucire, legăturile de păr, butoanele, monedele, capacele, capacele de sticlă, benzile de cauciuc și multe altele sunt jucători populare pentru pisoii curioși. Aceste elemente pot ajunge în atingerea pisicilor dacă cad de pe un contor sau o masă. Părți proprietarii nu sunt complet conștienți de faptul că lipsesc un obiect până când își văd pisoiul jucând cu el. Dacă pisoiul decide să înceapă să mestece obiectul sau să o pună în gură, obiectul devine o cauză imediată de îngrijorare și ar trebui luată.

Dacă un pisoi înghite un element, poate fi necesar să fie eliminat de către medicul veterinar. Ocazional, obiectele pot fi îndepărtate folosind endoscopie sau prin determinarea pisoiului la vărsături, dar chirurgia este cel mai adesea ceea ce se face pentru a elimina elementele care pot provoca probleme. Vărsăturile neproductive este, de obicei, prima indicație că pisoiul dvs. a mâncat ceva ce nu ar trebui să aibă, dar uneori vor fi zile înainte de a observa simptome. Alte simptome includ o scădere sau lipsă de apetit, o burtă sensibilă sau dureroasă, o scădere a activității și chiar a scăderea sau lipsa mișcărilor intestinale. Datorită riscului de pisoi care mănâncă ceva care ar putea provoca o problemă, asigurați-vă că ați luat toate obiectele mici pe care le găsiți minciuni la îndemâna pisicii tinere.

Jucării sigure de casă

Dacă pisoiul dvs. vă place să se joace cu articolele de uz casnic, puteți lua în considerare efectuarea unor jucării sigure. Elemente comune pe care le puteți elimina sau de reciclare pot fi adesea folosite ca jucării pentru pisoi. Carton de hârtie de toaletă, cutii de țesut goale și rulouri de bandă de ambalare sunt prea mari pentru ca un pisoi să mănânce, dar poate fi jucat și bătut în jur.

Elemente mai mici care sunt încă prea mari pentru a se potrivi în gura pisicilor dvs., cum ar fi capacele de sticlă din plastic, bilele Ping-Pong, coastere de băuturi și chiar mici, goale, sticle de plastic, sunt distractive pentru un pisoi pentru a juca cu. Puteți, de asemenea, să vă plimbați, de asemenea, un prosop de hârtie, țesut sau o bucată de folie de aluminiu pentru pisica dvs. să se rostogolească în jur, dar asigurați-vă că vă monitorizați pisoiul în cazul în care încearcă să distrugă bucățile suficient de mici pentru a consuma.

Cum să-ți dai pisoi o baie

Uita-te acum: 14 moduri pisicile arata dragostea lor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Totul despre safe kitten play