Cum să opriți pisicile de la mușcătură și zgârieturi

Pisoi nipbling pe toenails pictat portocaliu

Există mai multe tipuri de bază de mușcături bazate pe agresiune și comportamente de zgâriere La pisici, iar unele dintre ele sunt trasate de comportamentul pe care au învățat-o de la proprietarii sau interacțiunile cu proprietarii lor. Pisicile învață să muște și să se zgârie ca o parte normală a dezvoltării și, dacă nu sunt instruiți mai devreme, nu vor ști când folosesc ghearele și dinții nu sunt adecvate.

Mâinile tale nu sunt jucării

Unul dintre primele reguli pentru tovarășii umani este: Nu vă învățați pisica că mâinile sunt jucării. Acesta este un comportament pe care trebuie să-l dezvoltați și să corectați când sunt tineri pisoi. Dacă ignorați acest sfat, acele mici ghearele iar dinții vor crește în curând în "cârlige de carne" de ras "și veți purta cicatricile. Nu folosiți mâinile ca jucării și o casă aspră cu ei, deoarece nu vă vor răni probabil când sunt pisoi, dar odată dezvoltați pe deplin, vor crede că pot juca în continuare în acest fel, în ciuda faptului că au fălci și gheare mai mari și mai puternice. Mâinile trebuie utilizate numai pentru mângâierea și transportul. Ar trebui să se stabilească mai devreme că orice "moștenire" este dureros, chiar și atunci când nu este dureros. Odată ce acest lucru este stabilit, va trebui să direcționați comportamentul jucăuș pe alte obiecte.

De ce pisicile mușcă și zgâriet?

Mușcături agresive se întâmplă adesea în timpul unei sesiuni de mângâiere, când companionul uman nu înțelege sau ignoră limba corpului pisicii. În timp ce unele pisici iubesc să fie mângâie de ore întregi, uneori o pisică devine suprasolicitată pentru un singur motiv sau altul și vrea să renunțe la sesiunea de petting, dar nu știu cum să vă spun când să vă opriți.

O pisică supărată semnalează sentimentele sale cu ochii înguste și urechile trase înapoi. Dacă așteptați toata inevitabilă a coastei, ați așteptat prea mult și ați putea fi recompensat cu a Bite. Regula de aici este de a urmări semnalele pisicii și de a opri ceea ce faceți pentru a preveni o escaladare. Odată ce știți ce declanșatoare ale pisicii dvs. sunt pentru agresiune, puteți limita aceste interacțiuni sau le puteți împiedica în întregime. Pentru unele pisici, declanșatorul le poate mângâia pe burtă, mângâindu-le prea mult, sau să fie prea ruptură atunci când îi mângâie în apropierea bazei coastei. Aflați ce se bucură și nu-și urmează pisica și nu-i urmează atunci când îi mângâie.

Pisica ciudata in afara

Pisica ta poate deveni supărată de a vedea o pisică ciudată printr-o fereastră și să reacționeze prin atacarea primului lucru pe care îl vede în imediata vecinătate - fie dumneavoastră, fie un alt Cat - un caz clasic de agresiune redirecționată. Acest tip de comportament va necesita gândirea creativă din partea dvs.

În primul rând, scoateți pisica într-o zonă în care nu poate vedea pisica ciudată. Apoi, reasigurați-vă pisica - petreceți timp suplimentar mângâind cu atenție și jucați cu el. Dați-vă pisicii în plus, atunci când este capabil să interacționeze calm. În cazuri extreme, medicul veterinar vă poate prescrie medicamente pentru a vă ajuta pisica să se simtă mai puțin anxioasă. Dacă știți cine deține pisica, puteți, de asemenea, să vă adresați politicos vecinilor, să păstrați animalul în interior pentru a preveni episoadele agresiunii redirecționate.

Cauze medicale

Când apar probleme de comportament noi și neobișnuite în pisica dvs., inclusiv agresivitate mușcătură și zgâriere, Ar putea fi un semn al unei boli subiacente. Cauze medicale variază de la răni nedetectate, la suferință de la acarieni sau Fleas, la un dezechilibru hormonal, cum ar fi hipertiroidismul.

Dacă o pisică altfel Docile prezintă agresivitate bruscă și inexplicabilă față de dvs., mai ales atunci când este tratată, o vizită la medicul veterinar este în ordine. Ei vor căuta probabil surse de durere sau disconfort, precum și recomandăm sângele.

Hiperesthesia

Hiperesthesia este o condiție rară care este văzută în explozii de îngrijire exagerată și repetitivă sau comportament agresiv în unele pisici. Această condiție apare mai întâi la pisici de aproximativ un an și este predominantă printre pisicile Siamese, Burmese și Abyssiniană. Printre simptomele hipereselor sunt îngrijirea excesivă și auto-mutilarea, agresiunea inexplicabilă și bruscă, și în cazuri extreme, convulsii.

Deși există o dezbatere despre ceea ce o caută, unii medicii veterinari consideră că hiperesthesia este o afecțiune neurologică similară cu atacurile de panică la om, unii experți cred că atacurile sunt declanșate de stres, iar alții o asociază cu un tip de tulburare de convulsii.În orice caz, o pisică cu comportament agresiv brusc (cum ar fi mușcătura) care se confruntă cu convulsii ar trebui să primească un examen neurologic de la un medic veterinar sau un specialist veterinar.

Pentru a preveni sau a opri episoadele hiperesthesii odată ce au început, scăpând un prosop sau o pătură peste pisică, poate ajuta la continut sau de a le întrerupe. În unele cazuri, medicul veterinar poate prescrie medicamente antianxietate sau antisezure pentru a ajuta la reducerea convulsiilor și a altor comportamente.

Cum să opriți mușcătura și zgârierea

Uneori, dacă o pisică este în obișnuința de a mușca și zgâria, este greu să-l antrenezi din acest comportament. Va lua răbdare și timp, dar vă puteți învăța pisica pe care preferați să nu fiți ținta atacurilor sale, chiar dacă pisica îl vede ca timp de joaca.

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă distanța de atacurile de joc de pisica dvs .:

  • Îndepărtați ghearele. Tranzarea ghearelor ar trebui făcută în mod regulat oricum pentru a menține ghearele pisicilor să devină îngrămădite. Nu este nevoie să decați vreodată o pisică din cauza comportamentului de zgâriere, dar păstrarea ghearelor tăiate poate face atacul necinstit mai puțin dureros pentru destinatar.
  • Spune nu!" Sau orice altă frază de cuvinte pentru a fi utilizate la corectarea animalelor de companie. Utilizați acest cuvânt ca cuvântul dvs. "corectiv" și fiți consecvent în utilizarea acesteia. Nu țipa, dar spune-o cu voce tare și clar. Acest lucru poate surprinde pisica, dar servește la ruperea focalizării pisicii. În timp ce aveți atenția pisicii dvs., îndepărtați încet mâna din ghearele sale. Nu-l iau departe sau pisica va crede că piesa este aprinsă și o luă din nou.
  • Apuca pisica de scruff. Acest lucru ar trebui făcut numai în circumstanțe severe, unde vă temeți că pisica dvs. poate continua să vă rănească. Imită pedeapsa pe care o pisică mamei o dă unui pisoi nesuferit. Prinde pisica de către ceafă a gâtului său și alegeți pisica și mutați-o într-o altă zonă a casei sau a camerei. Acest lucru servește la ruperea comportamentului și să le eliminați din situația care vă provoacă durere. Odată corectată, încercați să redirecționați comportamentul lor la ceva potrivit.
  • Redirecționați atenția sa. Micșinarea jucăușă a mâinilor sau a picioarelor apare adesea doar pentru că pisica dvs. este plictisită și caută un obiect de joc. Dă-i 15 minute de joc activ cu o jucărie interactivă. De asemenea, le puteți direcționa la un post de zgâriere sau la o altă priză pentru comportamentul lor. Acest lucru realizează necesitatea de a nu le corecta, ci și de a le oferi o priză pentru comportamentul lor adecvat.
  • Cunoaște pisica ta. Este de acord cu tine să fii conștient de schimbări în comportamentul pisicii tale sau de starea fizică. Încercați să examinați în mod obișnuit pisica dvs., astfel încât este obișnuită să atingeți fiecare zonă a corpului său, de la cap până la picioare. Apoi țineți-vă ochii deschisi pentru semnele de avertizare ale agresiunii iminente.

A încercat totul și pisica încă mai mușcă?

Faceți o întâlnire cu medicul veterinar. Ei vor avea probabil multe întrebări pentru a întreba despre tipul de comportament, circumstanțele comportamentului, mediul de uz casnic și tehnica dvs. în corectarea acestora. În unele cazuri, ei vor cere să ruleze sânge pentru anumite condiții care pot provoca agresiuni crescute. Dacă nu pot ajuta la eliminarea comportamentului, vă pot trimite un specialist de comportament.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Probleme de comportament feline: agresiune. Cornell Feline Health Center, Colegiul de Medicină Veterinară, Universitatea Cornell.

  2. Barone, georgina. "Neurologie." Pisica: Medicina clinica si Management, Editat de Susan Little, Elsevier, 2011, PP. 734-767. DOI: 10.1016 / b978-1-4377-0660-4.00027-2

  3. Sindromul Hypereresia. Cornell Feline Health Center, Colegiul de Medicină Veterinară, Universitatea Cornell.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să opriți pisicile de la mușcătură și zgârieturi