Appaloosa horse: profil de rasă

Appaloosa Armăsar care trece prin pășune

Caii de cai au fost în jur de milenii. Și o astfel de rasă de cal spotted, Appaloosa, a capturat inimile iubitorilor de cai de secole. Pe lângă aspectul lor izbitoare, Appaloosas sunt cunoscuți că sunt însoțitori blând, prietenos și loiali. Ei tind să fie foarte dornici să vă mulțumească, ceea ce le face un mare rasa de cai Pentru ecvestitorii tuturor nivelurilor de experiență.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 950 până la 1.200 de lire sterline

Înălţime: 14 mâini (56 inci) până la 15 mâini (60 inci)

Tipul corpului: Compacte, musculare construite - modele colorate de acoperire cu pielea pătată - hoves dungi - sclera alb-coadă și coadă

Cel mai bun pentru: Proprietarii și piloții de toate nivelurile, inclusiv copiii

Speranța de viață: 30 de ani

Istoricul și originile Appaloosa

Predecesorii din rasa de cai Appaloosa au sosit in America de Nord la începutul anilor 1600, cu exploratori spanioli. Acești cai și-au îndreptat spre nord-vest, unde nativii americani, în special cei nez percepe, au apreciat animalele și au început să le reproducă. Practicile lor stricte de reproducere au vizat crearea unui cal care era colorat, tractabil și inteligent.

Numele de rasă se referă probabil la zona râului Palouse, unde trăiau nez percepe. La început, oamenii s-au referit la rasa ca cai de palier, care mai târziu au devenit Appaloosas.

Rasa a fost aproape pierdută la sfârșitul anilor 1870 când U.S. guvernul a încercat să preia terenul nativ american. Unii membri ai tribului au fugit cu caii lor, dar multe dintre aceste aplicații timpurii au fost fie furate, pierdute, fie ucise.

În anii 1930, interesul în rasă a crescut încă o dată, iar cei câțiva cai supraviețuitori au creat o nouă fundație pentru rasă. Clubul de Horse Appaloosa a fost creat în 1938 ca registru de rasă, care prezidează renașterea rasei. De atunci a devenit una dintre cele mai mari registre de rase de cal din lume.

Appaloza Dimensiune

Calul Appaloosei stă în mod obișnuit între 14 mâini (56 de centimetri) și 15 mâini (60 de centimetri), deși unele pot fi un pic mai mari. Greutatea sa medie variază de la 950 la 1.200 de lire sterline.

Appaloza de reproducere și utilizări

Nez percepe oamenii au crescut Appaloosas pentru transport, vânătoare și luptă. Appaloza modernă este încă un cal extrem de versatil. Utilizările sale includ plăcerea și distanța lungă traseu de echitatie, Lucrări de bovine și evenimente rodeo, curse și multe altele Vest și engleză Riding sportiv. De asemenea, rasa este frecvent văzută în film și la televizor, unde marcajul său distinctiv poate fura o scenă. Este un cal prietenos, blând, a cărui loialitate o face un însoțitor deosebit de satisfacții și plăcute.

Culori și marcaje

Culoarea de bază a Appalozei poate fi roșie Roan, Blue Roan, Bay Roan, Gri, Palomino, Chestnut, Cremello / Perlino, Grulla, Dun, Buckskin, Negru, Brown, Bay Dark Bay sau Bay. Culorile și modelele faciale Includeți Bald, Blaze, Snip, Stripe și Star. Pe picioare, s-ar putea să găsiți anghilă, paste, gleznă, jumătate de pară, coronet, stocare, jumătate de stocare și fulgere.

Pielea Appaloosa este pătată cu patch-uri albe și întunecate de pigmentare care dau aspectul de spargeri. Aceste marcaje apar în organism în câteva modele distincte, în funcție de machiajul genetic al calului. Registrul recunoaște mai multe modele de acoperire, inclusiv:

  • Pătură: Hanchesii sunt toți albi, sau sunt albi și câștigați cu pete întunecate.
  • Leopard: Corpul este în principal albă, cu pete întunecate.
  • Fulg de nea: Corpul este întunecat cu pete albe sau cu fleck, în special peste bastoane.
  • Marmură: Părul alb și întunecat se amestecă pentru a crea un aspect pătat.

Caii de appaloosa colorați solid pot fi "Anexa înregistrată" deoarece pot purta gena pentru un model de strat, dar nu prezintă acel model special.

MANES și cozi dintre cele mai multe appaloze sunt foarte rare. Zone cu părul subțire ale corpului, cum ar fi botul, sunt pătate. Și copitele sunt adesea dungate albe și întunecate.

Caracteristicile unice ale Appalozei

Appaloosa este cel mai bine cunoscută pentru apariția ochilor. Combinațiile potențiale de culori și marcajele sunt practic nelimitate, oferind fiecărui appaloosa individuală un aspect distinct. Dar duritatea și agilitatea sunt, de asemenea, apreciate trăsături, împreună cu natura sa extrem de credincioasă și de dmeanor blând.

Mai mult, striparea pe copitele Appaloosa este neobișnuită printre cai. Ea rulează vertical, cu un model alternativ distinct de întuneric și lumină pe fiecare copac. În plus, Sclera Appaloosa (porțiunea albă a ochiului care înconjoară irisul) este vizibilă. Aceasta este o caracteristică care nu este văzută în alte rase de cal.

Cel mai bun rase de cal și ponei pentru copii

Dieta și nutriția

Appaloosas necesită un standard Dieta de cai de iarbă proaspătă, fân de calitate, boabe și unele fructe și legume. Ei ar putea avea nevoie de vitamina și suplimentarea minerală, mai ales dacă nu pot păși liber în pășune. Cantitatea de alimente de care au nevoie în mare măsură depinde de nivelul lor de dimensiune și activitate.

Probleme comune de sănătate și comportament

Appalozele se bucură, în general, de o sănătate bună, lipsesc de probleme comportamentale notabile și nu sunt predispuse la lamerițe. Dar mulți pot dezvolta anumite probleme ale ochilor. Pentru unul, ochii lor au tendința de apă, care pot atrage muște și pot duce la infecție sau iritare. O mască de zbor poate ajuta la protejarea zonei.

În plus, sunt mai predispuși la uveita recurentă ecvină decât cele mai multe alte rase. Aceasta este o infecție a tractului uveal al ochiului, care provoacă puffiness, roșeață și ciudat. În cele din urmă, poate duce la deteriorarea retinei dacă este lăsată netratată.

Mai mult, multe aplicații poartă gena care poate provoca orbire congenitală de noapte staționară. Caii afectați nu dispun de viziunea de noapte începând de la naștere. Un oftalmolog veterinar poate efectua un test de viziune pentru a verifica dacă un cal are condiția.

Îngrijirea

Îngrijirea cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână este ideal pentru a îndepărta murdăria, resturile și tanglerii. Dacă aveți un cal alb, în ​​principal, perii mai frecvente pot păstra haina în privința cea mai bună. Utilizarea regulată a unui șampon de cal poate ajuta, de asemenea,. În plus, faceți inspecții copite și curățați o activitate zilnică pentru a căuta răniri și pentru a preveni infecțiile.

În plus, unele appaloze sunt predispuse la deteriorarea soarelui, în special pe pielea roz expusă și zonele de păr deschis. Luați în considerare o protecție solară în siguranță și vă oferă calul cu umbră în orice moment.

PROS
  • Culori și marcaje unice

  • Blând

  • Loial

Contra
  • Predispuse la probleme oculare

  • Mulți necesită protecție la soare

Cai de cai de campion și celebritate

Un cal numit Noduros, Născut în 1918, este recunoscută ca o fundație a rasei Appaloosa de astăzi. Turma lui nu a fost afectată de U.S. Confiscarea guvernului, așa că a fost un contributor important la stocul de fundație pentru rasă.

Sundance a fost un armăsar de appaloosa cu leopard a fost predat în 1933. Descendenții lui continuă să-și expună frumoasa model de haină. Pediderul Sundance conține cai de de rasă și creșterea mustangului.

Un alt armăsar a fost notabil a fost Eagle roșu, Născut în 1946. El a fost de fapt parte arab, deoarece era obișnuit să încorporeze alte rase de cal luminoase în efortul de a recupera rasa Appaloosa. Eagle roșu se găsește în multe Appaloosa pedigree azi.

Este calul Appaloosa drept pentru tine?

Această rasă blândă este o alegere bună pentru Începutul Ecvestrienilor și pentru oricine dorește un tovarăș de echilibru devotat. Mulți copii pot gestiona chiar confortabil un Appaloosa. Este o rasă relativ redusă, versatilă, care este mare pentru un cal general de echitație, precum și un concurent în sporturile ecvestre.

Cum să adoptați sau să cumpărați Appaloosas

Appalozas costă, în general, între 1.000 $ și 10.000 de dolari în medie. Prețul poate fluctua în funcție de vârsta, antrenamentul și pedigree. Deoarece numerele Appaloosa sunt în creștere, este posibil să găsiți un cal potrivit lângă dvs.

Scopul de a vizita crescătorul sau organizarea de salvare pentru a petrece timp cu calul înainte de a comite. Asigurați-vă că organizația poate oferi informații adecvate despre istoria calului, sănătatea, temperamentul și instruirea. Căutați orice lamerie, respirație lucrată sau alte semne de rănire sau boală pe care organizația nu le-a dezvăluit.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Appaloosa horse: profil de rasă