Tiger horse: profil de rasă

Tiger Horse

Calul tigrului este relativ nou rasă care se bazează pe caii spoturi ai Peninsulei Iberice din Spania. Ele sunt adesea căutate pentru colorarea lor unică, de leopard.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 700 la 1500 de lire sterline

Înălţime: 13 până la 16 mâini (52 până la 64 inci)

Cel mai bun pentru: Spectacole, recreere

Tipul corpului: CONFEX Profile - urechi curbate și un cap de cap, cu ochii mari, umeri cu gât de înaltă adâncime și picioare robuste

Speranța de viață: 20 de ani

Tiger istoric și origini

Calul Tigrului datează din nou în China antică în jurul anului 618 d.Hr. Rasa a fost ulterior adusă în Europa și a crescut în popularitate în timpul timpilor europeni colonizează America, astfel că acești cai au devenit cunoscuți și în America. Centrele de reproducere au fost înființate în America Centrală și de Sud.

Asociația Horse Tiger, sau Tha, a fost înființată în America în 1994, iar în 2011, a fost înființată că încurajează creșterea continuă a acestei rase spotte.

Tiger Size Size

Medie de 700 până la 1500 de kilograme în greutate și 13 până la 16 mâini sau 52 până la 64 de centimetri, înalți, rasa de cai tigru variază foarte mult în dimensiune. Dar indiferent de cum mare sau mic Fiecare individ este, puteți fi sigur că un cal de tigru are picioare mari, musculare și umeri înclinați, oferindu-le un aspect oarecum elegant și puternic.

Creșterea și utilizările

Această rasă uimitoare a fost dezvoltată pentru hainele lor unice de leopard și greutatea. După ce Asociația Tiger Horse a fost înființată în 1994, Tiger Horses au câștigat popularitate rapid datorită hainei unice. Astăzi, ele sunt adesea folosite ca animale de companie însoțitoare.

Un cal mare pentru începători, caii de tigru sunt adesea căutați de familii sau de instrucțiuni de echitatie. Ele sunt, de asemenea, utilizate în competiție, în special dresaj.

Culori și marcaje

Calul tigru poate veni într-o mare varietate de culori de bază, inclusiv alb, negru și golf. Marcajele lor sunt văzute și leopard. TSA acceptă, de asemenea, caii de tigru care prezintă modele de pătură, Roan și Flowflake, cu sau fără Spoturi.

Caracteristicile unice ale calului tigru

Caii de tigru ies în evidență printre alte rase de cal, în cea mai mare parte datorită straturilor lor spotted. Această culoare a stratului este unică, iar pielea lor este aproape ca un leopard. Dar pentru că chinezii antice nu au avut un cuvânt pentru leopard, au numit rasa după tigru în schimb.

O altă caracteristică unică a calului tigrului este mersul său. Acești cai pot efectua cu ușurință o serie de melodie dincolo de trot sau pe cele două bătăi. Ei fac atât de ușor, elegant, și cu mare atletism.

Cele mai bune rase de cal de cal pentru o plimbare netedă

Dieta și nutriția

Vorbiți medicului veterinar dacă aveți îngrijorări cu privire la dieta calului tău tigru. În general, cantitatea de alimente pe care le hrăniți va depinde de dimensiunea lor. Deoarece dimensiunea lor variază foarte mult, așa va fi cantitatea de alimente de care au nevoie. De obicei, caii de tigru fac bine pe a dietă umplut cu iarbă și fân.

Probleme comune de sănătate și comportament

Nu există probleme cunoscute de sănătate sau comportament genetic cunoscute asociate cu calul tigru. În general, totuși, caii trebuie să fie exercitați în mod regulat și hrăniți o dietă de înaltă calitate, plină de cereale și legume întregi.

Dacă aveți îngrijorări pentru sănătatea calului dvs., discutați problema cu medicul veterinar care vă poate oferi sfaturi adecvate.

Îngrijirea

Ca orice rasă de cai, caii de tigru au nevoie de îngrijire regulată atât pentru motivele estetice, cât și pentru cele de sănătate. Dați-vă calului tigru o baie după cum este necesar și utilizați șampon care va fi blând pe pielea lor.

Coacea și coada calului tigru variază - uneori fiind lungi și pline, iar alte momente fiind aproape inexistente. Utilizați cea mai bună judecată pentru a avea grijă de părul calului tău. Dacă calul tău are păr lung, asigurați-vă că o periați în mod regulat pentru a evita încurcările.

Ar trebui, de asemenea, să aveți un fermier să tăiați cotiturile calului în mod regulat. Copitele sale frontale ar trebui să fie rotunjite și copite înapoi ușor mai mici.

PROS
  • Ușor de antrenat

  • Colorat

  • Blând

  • Surefooted

Contra
  • Are nevoie de copite menținute

  • Neobișnuit

Este calul tigrului drept pentru tine?

Caii de tigru sunt, în general, sensibili și blânzi, făcându-i minunat Începători precum și călăreții experimentați. Un alt beneficiu pentru începători este că ele sunt robuste și garantate, astfel încât împiedicarea nu este de obicei o problemă. Caii de tigru sunt extrem de afectuosi, de asemenea.

Cum să adoptați sau să cumpărați cai de tigru

O căutare rapidă pe Internet vă va ajuta să găsiți crescătorii de vânzări sau să adoptați cai de tigru din întreaga lume. Dar înainte de a plăti pentru unul, asigurați-vă că este o organizație de renume.

Puteți contacta Tha înainte de a cumpăra pentru a vedea ceea ce știu despre organizație și asigurați-vă că cereți o sală de sănătate curată de la orice crescător pe care îl cumpărați de la. Dacă acestea sunt reputate, ar trebui să aibă informații despre sănătatea fiecărui cal pentru a vă oferi.

Mai multe rase de cal

Dacă calul tigrului ți-a interesat interesul, este posibil să fii interesat de rase de cal de cal, cum ar fi acestea:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tiger horse: profil de rasă