Irlandeză chere: profil de rasă

Grey irlandez de schiță la spectacol de cai

Proiectul irlandez (pronunțat "proiect") este rasa națională a calului Irlanda și a fost inițial crescută în primul rând pentru utilizarea fermelor. Astăzi, rasa este cunoscută pentru atleticismul și forța și este adesea traversată cu frecvențe și warbromlode pentru a produce Calul sportiv irlandez-Als, cunoscut sub numele de proiectul de cai de sport irlandez - care excelează în activități cum ar fi evenimentarea, dresajul, showjumping, vânătoare de vulpe și călărie de agrement.

Alte trăsături notabile ale proiectului irlandez includ o forță profundă (o greșeală personală a zilelor lor de fermă, fără îndoială), precum și temperamentul sănătos și natura blândă care sugerează că, pentru toată dimensiunea și puterea lor, acești cai sunt într-adevăr doar mari Soiuri la inimă.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 1.300 până la 1.500 de lire sterline

Înălţime: 15.2 mâini (62 inci) la 16.3 mâini (67 inci)

Tipul corpului: Puternică, bine proporționată și musculară cu picioare lungi, o frunte largă și ochi foarte distanțați

Cel mai bun pentru: Vânătoare și călărie

Speranța de viață: La sfârșitul anilor 20 până la începutul anilor 30

Proiectele irlandeze de istorie și origine

Proiectele irlandeze au o istorie lungă în Irlanda ca cai de fermă de încredere și tovarășii de familie. Rasa a provenit din țară în secolul al XVIII-lea, moment în care au servit un scop dublu pentru fermierii irlandezi și familiile lor care aveau nevoie de un cal suficient de puternic pentru a se angaja în lucrările de fermă, dar rafinate suficient pentru a servi ca un partener de călătorie.

Rasa a fost aproape eliminată din țările irlandeze, în urma primului război mondial, în care au fost trimise mii de proiecte irlandeze în față. Câteva decenii mai târziu, un efort marcat de conservare a rasei a apărut în Irlanda, începând cu formarea proiectului irlandez al societății de cai în 1976.

Dimensiunea proiectului irlandez

Proiectele irlandeze de cai variază de la 15.2 mâini (62 inci) la 16.3 mâini (67 inci), cu o greutate impresionantă de 1.300 până la 1.500 de lire sterline. Greutatea lor este, în general, distribuită proporțional pe tot corpul lor, cu picioare lungi și statură musculară globală.

Ești prea mare pentru calul tău?

Creșterea și utilizările

Nu mai există prea multă utilizare a proiectului irlandez din fermă, totuși, această rasă atletică și bine compusă este adesea folosită ca un cal de poliție în Marea Britanie. Utilizările lor primare astăzi sunt în mare parte legate de timp liber și sunt un favorit rasă Printre cei care caută un tovarăș de vânătoare sau de călărie.

Bineînțeles, ceea ce proiectul irlandez este probabil cel mai bine cunoscut pentru astăzi este folosirea lor de reproducere - în special pentru dezvoltarea calului sportiv extrem de competitiv irlandez.

Culoare și marcaje

Caii irlandezi de cai prezenți cu o mare varietate de culori solide, cu gri și castan fiind cele mai frecvente. Alte culori ale stratului includ alb, negru, maro, dun, șampanie, cremello, palomino, perlinino, grrulen și ron.

În ciuda gamei de culori, sunt preferate capetele irlandeze să nu aibă marcaje albe excesive, în special deasupra genunchiului.

Caracteristicile unice ale proiectului irlandez

Nu deveniți o rasă de cai național fără a avea niște trăsături destul de plăcute. Pentru proiectul irlandez, cei care se extind în trecut cu forța și utilitatea lor pentru a include temperamentul acestora și consola de bun simț.

Ele sunt considerate a fi ușoare și adaptabile, precum și elevii rapizi care sunt destul de capabili să atingă abilitățile sportive excelente cu călărețul drept în șa.

Dieta și nutriția

Proiectul irlandez este o rasă mare, cu cerințe nutriționale la fel de mari, inclusiv o mulțime de cereale, iarbă și leguminoase. Grădina adăugată este adesea recomandată pentru a ajuta la menținerea construcției lor musculare, deși un echilibru este esențial, deoarece excesul de greutate corporală ar putea duce la stres asupra oaselor și articulațiilor unui cal.

Evitați aceste 10 greșeli comune de hrănire a calului

Probleme comune de sănătate și comportament

Proiectele irlandeze sunt o rasă general sănătoasă, totuși, acestea sunt încă predispuse la anumite probleme de sănătate, în special ca Forite. Acestea includ:

  • Boli ortopedice de dezvoltare
  • Bolile articulare degenerative
  • Inflamația plăcii de creștere

Îngrijirea

Ca și în cazul oricărui cal, este necesară îngrijirea regulată. Aceasta include scăldatul și periajul, precum și să aibă grijă să mențină proiectul irlandez hoves, ochii și urechile. Acestea fiind spuse, proiectul irlandez nu necesită niciun tip special de îngrijire îngrijire și îngrijirea de bază - dar consecventă ar trebui să fie suficientă.

PROS
  • Temperament blând și sănătos

  • Puternic și atletic

  • Adaptabil

Contra
  • Nevoi nutriționale ridicate

  • Rar

Este drenul irlandez de cal dreapta pentru tine?

Temperamentul blânzător și cerințele de îngrijire de bază ale proiectului irlandez fac o rasă bună pentru toate tipurile de proprietari, inclusiv primele cronometre. Ca și în cazul unei rase de cal, proprietarul potrivit este cel care oferă o mulțime de exerciții fizice și îngrijire individuală și care lucrează pentru a construi pe abilitățile și punctele forte ale calului.

Cum să adoptați sau să cumpărați un cal irlandez

Proiectele irlandeze sunt o rasă rară, mai ales în Statele Unite. Proiectul irlandez al Societății de Cai al Americii Menține o listă de crescători și proiecte irlandeze de vânzare. De asemenea, este posibil să se adopte un proiect irlandez printr-o organizație cum ar fi Giganți blânduri de salvare de cai, Deși este posibil să trebuiască să așteptați ca cineva să devină disponibil.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Irlandeză chere: profil de rasă