Shetland pony: profil de rasă

Brown-and-alb Shetland Pony Trotting pe un câmp

daca tu învățat să călătorească un cal Ca un copil, există o șansă bună pe care ați început-o pe spatele unei Shetland ponei (sau un mix Shetland). Deși diminutiv, Shetlands sunt puternice, inteligente, blânde și puțin. Există, de asemenea, nici o dispută factor drăguț, dar nu lăsați-o să te păcălească. Acestea sunt mici ponei mici care sunt capabile să depășească cel mai mare cal de cai.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 400 la 450 de lire sterline

Înălţime: 7 mâini (28 inci) la 11.5 mâini (46 de centimetri)

Tipul corpului: Compactul corpului - cap larg - gâtul gros - picioare scurte - coadă luxuriantă și coadă

Cel mai bun pentru: Toate nivelurile de proprietari și piloți, inclusiv copii

Speranța de viață: 30 de ani sau mai mult

1:37

Faceți clic pe Redare pentru a afla mai multe despre ponei Hardy și versatil Shetland

Istoria și originile ponei Shetland

Originea adevărată a ponei Shetland a fost pierdută în timp. La fel de mult 4000 de ani în urmă, ponii au rosit insulele Shetland Rugged off Scoția. Ponei celtic se gândea probabil în rasă, împreună cu potențiale cruci cu ponei de coloniști noștri.

Se folosesc ponei rezistente și puternice, shetland, au fost folosite pentru a trage cărucioare și teren agricol, printre alte locuri de muncă. În timpul revoluției industriale, au fost trimise în mine pentru a ajuta la Haul Coal. De asemenea, ei devin tovarăși populari pentru copii, datorită dispoziției și mărimii lor blânde.

Societatea Societății Shetland Pony Stud, formată în 1890 pentru a se înregistra și a urmări rasa. Clubul american de ponei Shetland înregistrează, de asemenea, ponei în Statele Unite.

Shetland Dimensiune ponei

Poneii Shetland înregistrată sunt un maxim de 10.5 mâini (42 de centimetri) la greabăn. În Statele Unite, American Shetland Pony Club permite ponei de până la 11.5 mâini (46 de centimetri). Greutatea unui ponei Shetland depinde de înălțimea sa, dar în general este de aproximativ 400 până la 450 de kilograme.

Shetland ponei de reproducere și utilizări

În climatul dur al pământului lor nativ, cu alimente limitate și teren accidentat, ponei Shetland s-au dezvoltat în animale foarte rezistente. Ei au haine groase care îi ajută să reziste iernilor frigidei, iar corpurile lor largi le fac excepțional de puternice. În Statele Unite, crescătorii au rafinat ponei să fie ușor mai lungi cu picioare mai lungi. Aceste Shetlands American sunt mai agile și au un pas mai lung decât ponei tradiționale Shetland.

Acestea au fost folosite în mod extensiv pentru a trage pluguri, cărucioare și buggies. Și în anii 1800 și 1900, ei erau cunoscuți că lucrează în mine în Marea Britanie și în Statele Unite. Acum, ponei Shetland sunt folosite pentru conducerea plăcerii (căruțe de tragere, vagoane etc.), iar mulți sunt însoțitorii de copii în spectacole de cal și pur și simplu ca animale de companie. În plus, efectivele sălbatice există încă pe Insulele Shetland.

Culori și marcaje

Shetlands sunt aproape fiecare culoare ecvină, inclusiv combinații Pinto (patch-uri de alb și orice altă culoare). Dar Shetlandurile înregistrate nu pot fi leopard spotted ca Appaloosa. Cele mai frecvente culori ale stratului includ negru, castan, gri, golf, maro, ron, palomino, buckskin, dun, cremă și șampanie - cu fiecare varietate de față și picior marcaje.

Caracteristicile unice ale ponei Shetland

Se spune că lira pentru lira o ponei Shetland poate trage mai multă greutate decât cea enormă Clydesdale. Pe lângă puterea imensă a corpurilor lor mici, ponii Shetland sunt, de asemenea, cunoscute pentru durata lor lungă de viață, cu mulți trăiesc mai mult de 30 de ani. Și, desigur, sunt foarte recunoscuți pentru statura lor scurtă. Multe alte rase mici au ponei Shetland în fundalul lor, inclusiv calul miniatural, ponei naționale și americane de spectacol, și calul miniatural Falabella.

Cel mai bun rase de cal și ponei pentru copii

Dieta și nutriția

Este mult mai ușor suprasolicitat o ponei Shetland decât să subseneze una. Deoarece rasa a evoluat în condiții dureroase și a trebuit să caute nutriție, Shetlands se pot prospera pe hrană foarte mică. Rareori o Shetland are nevoie de boabe sau concentrate, ceea ce poate duce la obezitate. Bună calitate de iarbă de iarbă este ideală pentru ei.

Probleme comune de sănătate și comportament

În general, ponei Shetland nu au multe probleme de sănătate. Dar dimensiunea lor le poate face susceptibile la probleme de inimă, precum și la laminita. Aceasta este o condiție de urgență în care copita devine inflamată și provoacă durere severă. Există multe cauze de laminită, inclusiv cereale sau iarba supraalimentare.

În ceea ce privește comportamentul, ponei Shetland sunt de obicei prietenoase și blânde. Dar ele pot fi un pic de cap și necooperant, mai ales dacă nu sunt instruiți.

Îngrijirea

Shetland Ponies cresc foarte gros, straturi moi de iarna. De multe ori sunt primul care "acoperă" în toamnă și ultimul care își pierde straturile de iarnă în primăvară. Părul exterior este grosier, iar subacoperitul este moale matasos. Acestea necesită îngrijirea ecvină standard a spălării, periajului și pieptului regulat. Și copitele lor în mod ideal ar trebui verificate zilnic pentru murdărie, resturi și orice răniri.

PROS
  • Hardy și puternic

  • Bine cu copiii

  • Inteligent

Contra
  • Uneori încăpățânat

  • Predispus la laminită

Campionul și celebritatea Shetland Ponies

Longevitatea Ponei Shetland a dus la mai multe pretenții ale celui mai vechi ponei din lume. De exemplu, un ponei numit Twiglet a murit în 2017 la vârsta de 50 de ani.

Aceste ponei au avut, de asemenea, timpul lor pe ecranul de argint. Într-un film disney din 1976 numit "Cel mai mic hoț de cal,"Trei copii complecte pentru a fura ponii de la o mină după ce au aflat că poneii sunt supuși să fie uciși, deoarece mina este mecanizată. Acest lucru merge împreună cu istoria reală a lui Shetland în mine.

Este poneiul Shetland potrivit pentru tine?

Shetul Shetland Shetland chiar sunt bune pentru proprietarii și piloții de toate nivelurile de experiență, inclusiv familiile cu copii, deși pot fi încăpățânați și necesită o formare consecventă. Pentru că sunt atât de tare și destul de independenți, sunt de obicei ușor de îngrijit. Ei se descurcă bine în climă rece, robust, cum ar fi Insulele Native Shetland. Dar proprietarii trebuie să acorde atenție nutriției lor și să evite supraîncălzirea, ceea ce poate duce la laminită și obezitate, printre alte probleme de sănătate.

Cum să adoptați sau cumpărați un ponei Shetland

Prețul mediu pentru o ponei Shetland variază de la aproximativ 500 până la 1.500 $. Prețul crește în mod obișnuit pentru ponei de crescător, mai ales atunci când pot urmări linia lor pură.

Există multe grupuri de salvare care au ponei Shetland pentru adopție. Un grup de salvare de calitate sau un crescător de salvare ar trebui să fie transparent cu dvs. despre dispunerea, starea de sănătate și istoria Ponei. De asemenea, facilitatea ar trebui să fie curată și să aibă locuințe adecvate pentru animale. Ar trebui să puteți petrece timpul cu un ponei înainte de a opta pentru ao aduce acasă. Sentimentul s-au grabit pentru a lua o decizie ar putea fi un steag roșu pe care organizația nu o acționează în interesul animalului.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Shetland pony: profil de rasă