Îndepărtați cu grijă coada calului

Călărie prin Wood Bluebell, Parcul Național Bracon Beacons

Lovind o coadă înseamnă să-l taie în jos în partea de jos. În mod tradițional cozile calului au fost lovite pentru a evita să devină murdare și strânse în partea de jos. Nu toți caii ar trebui să-și lovească cozile. Arabii și ponei de galeză și cobs ar trebui să aibă marane și cozile rămase naturale. Dacă vă prezentați în spectacolele de rasă, verificați pentru a vedea ce sunt cerințele.

Dacă sunteți îndreptat spre jumper sau inelul de vânătoare sau căderea occidentală nu sunt în general lovit. Horses Ridden Dresaj va avea adesea cozile lor. Din nou, verificați cerințele de îngrijire a sportului dvs. înainte de a continua. De asemenea, dacă coada calului dvs. este pe partea scurtă, lovind-o, poate face ca acesta să pară mai scurt.

Dacă sunteți un călăreț de plăcere, și nu vă îndreptați spre inelul de spectacol, nu este nevoie să vă bateți coada calului, dacă, desigur, vă place aspectul.

Lovind o coadă nu este doar o chestiune de a-l tăiați în partea de jos. Înainte de a începe, acordați atenție cât de mare călătorește coada în timp ce este trotting. Unii cai își poartă cozile destul de mari, în timp ce alții își păstrează cozile. Doriți ca tăierea să fie paralelă cu solul în timp ce calul se mișcă. Dacă tocmai îl tăiați în timp ce calul este în picioare, când calul se mișcă coada va arăta neuniformă. Coada lovită trebuie să se termine de aproximativ 4 "/ 10 cm până la 5" / 12cm sub Hocks.Orice mai scurt poate diminua aspectul coada. Dacă calul tău are o coadă scurtă sau scufundă, ați putea dori să renunțați la lovirea cu totul. Pentru a obține lungimea potrivită, puteți marca linia de tăiere dorită cu o mică bucată de bandă de mascare sau o marcă de cretă înainte de a tăia. Mai bine să părăsiți coada prea lungă, decât să-l tăiați prea scurt.

Procesul de lovire

Pentru a bate coada calului, veți avea nevoie de:

  • Pieptene Mane
  • Foarfece ascuțite
  • O sticlă de plastic sau un tub de carton de aproximativ 4 in / 10cm în diametru (opțional).
  • Sau în locul unui tub sau a unei sticle un asistent care va "împrumuta un braț" (opțional).

Calul tău ar trebui să fie obișnuit fiind îngrijit și manipulate și să fie calm atunci când lucrați în jurul lor posteriori. Urmați aceste instrucțiuni pentru a bate coada calului:

  1. Periați coada netedă. Nu-l umezi. Îngrijirea spray-urilor și de-tanglerii pot face mai greu să păstreze foarfecele constante pentru o clemă dreaptă, curată, deoarece fac părul mai alunecos.
  2. Ajutați-vă asistentul dvs. să așezați sticla în lateral sub baza coastei calului, astfel încât să ridice coada mai mult sau mai puțin în poziția pe care ar fi dacă calul se mișca. Dacă calul tău nu va fi învârtit, ar putea fi suficient de relaxat pentru a ține sticla în poziție pe cont propriu. Alternativ, ai putea să-ți ții coada cu brațul tău, dar asta e mai mult de lucru și ai putea să-ți muți ușor brațul fără să-l dai seama. Un asistent poate fi util să taie sau să țină coada.
  3. Prindeți partea cea mai mare cea mai mare a coada și țineți-o într-un pachet strâns. Tăiați direct peste firele de coadă. Când coada este scăpată (sticla, tubul sau brațul îndepărtat) capetele tăiate ale cozii vor fi într-un unghi ușor de la sol - partea din față fiind puțin mai scurtă decât spatele. Tăierea va fi acum pătrată la sol atunci când calul se mișcă.

Pe măsură ce coada calului tău crește, coada va trebui să fie tăiată din nou. Cât de des va depinde de cât de repede se dezvoltă părul.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Îndepărtați cu grijă coada calului