Irish sport horse: profil de rasă

Curse pe plaja 2

Calul de sport irlandez, numit și vânătorul irlandez, este o rasă tradițională de cai din Irlanda. Este produsul de trecere a corilor irlandezi de cai cu frecvențe pentru a evidenția cele mai bune dintre acele rase de cal populare. Caii sportivi irlandezi sunt renumiți pentru viteza, atleticismul și temperamentul bine echilibrat. Și sunt cei sărbătoriți concurenți în Evenimente sportive de cai.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 1.200 până la 1.500 de lire sterline

Înălţime: 15 mâini (60 inci) până la 17 mâini (68 inci)

Tipul corpului: Bine proporționat, structură osoasă definită de corpul muscular - gât lung și urechi - bot cu un profil convex

Cel mai bun pentru: Toți proprietarii și piloții care se pot ocupa de un cal de mare energie

Speranța de viață: 30 de ani

Istoria și originea calului sportiv

Calul sportiv irlandez este rezultatul a mai multor secole de reproducere organizată între rase și cai irlandezi, o rasă populară în Irlanda, atât ca însoțitor de agricultură, cât și un cal de spectacol. Intenția a fost aceea de a crea o rasă cu viteza și puterea unei rase de rasă și a inteligenței, a staminei și a comportamentului prietenos al unui cal irlandez de schiță. În ultimii ani, caii de sport irlandezi au fost crescuți în continuare pentru a include liniile de sânge ale caii Warmblood bine muscul.

Atleticismul remarcabil al rasei și personalitatea bine manieră au făcut-o un cal popular de spectacol din întreaga lume, cu mulți cai de sport irlandezi fiind exportate pentru a concura în circuitele de spectacole din Europa și America de Nord. Ei au devenit, de asemenea, cai de familie populari, deoarece temperamentul lor le face potrivite pentru călăreții de toate vârstele și nivelurile de calificare.

În ciuda popularității lor la nivel mondial, caii sportivi irlandezi sunt de fapt o rasă destul de rară, cu o estimare a 2 000 de rasă de rasă de existență. Proiectul irlandez al societății de cai și Sportul de cai Irlanda menține registrele corilor sportivi irlandezi.

Dimensiunea calului de sport irlandez

Caii sportive irlandeze variază de la aproximativ 15 mâini (60 de centimetri) la 17 mâini (68 inci), cu o greutate medie de aproximativ 1.200 la 1.500 de lire sterline. Atât armasarii cât și iepele au corpuri musculare bine definite. Ele sunt de aproximativ aceeași dimensiune ca și caii irlandezi de cai și de rasă care au intrat în crearea lor.

Irish Sport Horse de reproducere și utilizări

Când crescătorii au traversat calul irlandez de blând și hardy cu rasă energică și puternică, au creat un cal sportiv de calitate. Calul sportiv irlandez este o rasă incredibil de versatilă care excelează în multe situații. Este folosit în mod obișnuit pentru evenimente, dresaj, să arate sărituri, vânătoare de vulpe și călărie de agrement. Este, de asemenea, potrivit pentru viața unei ferme, datorită liniei sale irlandeze de cai. Rasa este extrem de energică și dornică să învețe noi activități, făcându-l deschis pentru a utiliza dincolo de ceea ce este cunoscut.

Culori și marcaje

Caii sportivi irlandezi vin într-o varietate de culori solide, cu excepția Skewbald (patch-uri albe pe o bază nonblack) și piebald (patch-uri colorate - de obicei negru pe o bază albă). Culorile comune ale hainei includ: negru, alb, gri, maro, buckskin, șampanie, cremello, palomino, perlinino, dun, castan, gratar și Roan. Această gamă largă de culori se datorează diversității genetice a rasei de la câini de cai și de grâu.

Caracteristicile unice ale calului sportiv irlandez

Trăsăturile care definesc calul sportiv irlandez au făcut-o un cal iubit atât în ​​circuitul de spectacol, cât și în rândul familiilor iubitoare cu cai. Acești cai sunt în general dornici să vă mulțumească, prietenoși, inteligenți și curajoși. Ei tind să se bucure de compania oamenilor. Din punct de vedere fizic, caii sport irlandezi sunt cunoscuți că sunt puternice, rapide și versatile. Și au un aters deosebit de puternici care îi ajută să le dea echilibrul lor incredibil și abilitatea de sărituri.

10 cele mai populare rase de cal și tipuri de cai

Dieta și nutriția

A Dieta generală de cai care include fân, iarbă, boabe, fructe și legume este potrivit pentru caii sportivi irlandezi. Pentru că sunt o rasă energică, ar putea avea nevoie de un hrană de mare energie. Dar care depinde de cât de mult exercițiul este calul individual.

Probleme comune de sănătate și comportament

Caii de sport irlandezi sunt, în general, sănătoși, fără probleme de sănătate specifice rasei. Acest lucru le face destul de ușor de întreținut. Dar pentru că au atât de multă energie, ei au nevoie de un proprietar dedicat care să-și petreacă un timp amplu, își pot exercita sănătatea și fericirea lor generală ar putea să scadă. Și chiar dacă sunt cai prietenoși, acel spirit energetic ar putea fi prea mult pentru ca unii oameni să se ocupe.

Îngrijirea

Groomingul standard pentru ecvide este potrivit pentru această rasă. În plus față de băile regulate, utilizați un pieptene curry și perie de corp pentru a îndepărta resturile și părul liber, mai ales după ce calul a exercitat. Și monitorizează în mod constant copitele pentru murdărie, resturi și răniri.

PROS
  • Prietenos

  • Atletic

  • Ușor de antrenat

Contra
  • Are nevoie de un proprietar dedicat să-l păstreze exercitat

  • Poate fi prea energic pentru unii începători

Campionul și celebritatea Cai de sport irlandezi

Au fost destul de câțiva cai sportivi de sport irlandezi în toată istoria, cu unele dintre cele mai faimoase venituri în ultimele decenii. Ei includ:

  • De croazieră: Poate că cei mai cunoscuți ca toți caii sportivi de sport, croaziere a fost un lider în evenimentul competitiv și să arate sărituri, raftând multe succese. El este Sirele altor alți cai pe această listă: MR. Medicott și flexibil.
  • Domnul. Medicott: În 2008, dl. Medicott a fost condus de Ecvestre German Frank Ostholt în Jocurile Olimpice de la Beijing, la care Germania sa clasat pe primul loc în evenimente. În 2012, a fost călărit în Jocurile Olimpice din Londra de U.S. Ecvestru Karen O`Connor, unde a ajutat-o ​​pe locul al nouălea individual. Domnul. Medicott a fost pensionat în 2018.
  • Flexibil: Numit Calul International al Germaniei din Statele Unite ale Americii din anul 2012, flexibil a fost o forță dominantă în evenimentul până la pensionarea sa la vârsta de 21 de ani. Când avea 19 ani, flexibil și manipulatorul său a câștigat SmartPak Grand Prix.
  • Ballynoe Castle RM: Nickenite "Reggie", Ballynoe Castle RM a fost un lider puternic în cazul concursurilor de la începutul anilor 2000. În special, el a făcut istorie ca și calul evenimentului cel mai înalt al Asociației din Statele Unite ale Americii.

Este calul de sport irlandez potrivit pentru dvs?

Din cauza naturii sale blânde și a personalității prietenoase, calul de sport irlandez este considerat o bună alegere de rasă pentru toate tipurile de proprietari. Dar caii sportivi irlandezi necesită o mulțime de o singură dată. Proprietarul potrivit trebuie să fie în măsură să le ofere suficiente exerciții și atenție.

Cum să adoptați sau să cumpărați calul sportiv irlandez

Caii de sport irlandezi pot fi greu de găsit, în funcție de locul în care locuiți. Și sunt adesea vândute pentru 10.000 de dolari sau mai mult. Cercetare crescători de reputație și grupuri de salvare pentru a găsi cai care pot fi transportați în locația dvs. Scopul de a petrece timp cu un cal înainte de a vă decide să-l aduceți acasă și să vă uitați la steaguri roșii. Organizația ar trebui să fie transparentă cu privire la istoria calului, starea de sănătate și temperament. Dacă vă simțiți că întrebările dvs. sunt ignorate sau nu au răspuns pe deplin, luați în considerare căutarea unei alte organizații.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Irish sport horse: profil de rasă