Profil de rasă de cai miniatural

Turma de cai miniaturani în pășune

Popularitatea corilor miniaturali, numită frecvent "minis", ajunge mult dincolo de Ecvelii. Aspectul lor adorabil și dispoziția dulce au câștigat fanii din întreaga lume. Caii miniaturali sunt cunoscuți pentru statura lor mică și natura socială. Ele sunt păstrate în primul rând ca animale de companie, deși au încă multe tendințe și nevoile de îngrijire a corilor de dimensiuni mari.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 150 la 350 de lire sterline

Înălţime: De obicei sub 8 ani.5 mâini (34 inci) la 9.5 mâini (38 inci)

Tipul corpului: Build-urile mici, musculare - multe au proporții similare pentru cai mai mari

Cel mai bun pentru: Oricine vrea un animal însoțitor, nu un cal pentru călărie

Speranța de viață: 35 de ani

Istorie și origine

Caii miniaturali au fost dezvoltați de secole prin reproducerea selectivă a caii și a ponei de la o gamă largă de cai și rase de ponei, inclusiv ponei Shetland. Au provenit din Europa în anii 1600 și au devenit populare printre nobilimile pentru apariția lor nouă. De asemenea, au fost folosite pentru a lucra în mine datorită dimensiunilor lor mici. Acești câini de cai au început să sosească în Statele Unite la sfârșitul anilor 1800, unde au mers și la locul de muncă în mine. Dar a durat câteva decenii înainte ca calul miniatural să câștige o popularitate considerabilă în u.S.

Două registre principale există pentru calul miniatural: Asociația Americană de Horse Miligle și Registrul american de cal. În plus, entuziaștii din întreaga lume au format cluburi, registre și asociații pentru a sărbători iubirea lor comună a rasei.

MINITIATURA DIMENSIUNE DE CALITATE

Mini entuziaștii tind să folosească centimetri sau centimetri, mai degrabă decât mâinile pentru a măsura. Asociația americană de cai miniaturale numără doar caii miniaturali cu 8.5 mâini (34 inci) sau mai puțin printre numerele sale. În schimb, registrul american de cai miniaturale recunoaște două diviziuni ale corilor miniaturali: "A" Divizia Minis sunt 8.5 mâini (34 de centimetri) sau mai puțin, și minisul "B" variază de la 8.5 la 9.5 mâini (34 până la 38 de inci). În medie, caii miniaturali cântăresc între 150 și 350 de lire sterline.

Creșterea și utilizările

Caii miniaturali au fost inițial crescuți pentru dimensiunea lor nouă, dar au găsit multe utilizări. Caii miniaturali timpurii au lucrat în mine, unde dimensiunea lor mică a fost un avantaj în spațiile strânse. Ei au fost, de asemenea, apreciați ca animale de companie, în special de cei bogați.

În zilele noastre, caii miniaturali sunt ținute în primul rând ca animale de companie, deși mulți au un fel de loc de muncă. Deși majoritatea corilor miniaturali sunt prea mici pentru călărie, unii proprietari conduc minisul lor lovit în căruțe sau sanie. Mulți proprietari concurează și cu caii lor, inclusiv în concursuri de conformitate în cazul în care sunt evaluate trăsături fizice ale calului. Conducerea, conductele de plumb, obstacolele și săriturile sunt printre mulți Competiții orientate spre performanță în care participă minis. Multe dintre acestea sunt similare cu sporturile de câine.

Mai mult, caii miniaturali sunt frecvent utilizați ca animale de terapie. Ca animale de ghidare, asistă oamenii cu vedere și deficiențe de auz. Ei pot, de asemenea, să facă animale excelente de sprijin emoțional din cauza naturii lor blânde și afectuoase.

Culori și marcaje

Caii miniaturali vin în fiecare culoare și strat de acoperire. Veți găsi haine solide, pinți și haine spotted ca cele ale Appaloosa. Pantofalele lor tind să fie puțin mai groase decât cele ale corilor de dimensiuni mari și de obicei au marane și cozile abundente.

Caracteristici unice

Dimensiunea mică a calului miniatural este marca sa. Spre deosebire de ponei, care sunt adesea stocate cu picioare scurte, caii miniaturali tind să arate ca un cal de dimensiuni mari - doar shunken în dimensiune. Sunt similare în mărime la rasele mari de câini. Acest lucru face ca mini-ul ideal pentru persoanele care trăiesc pe acrege mici, unde nu ar exista loc pentru o turmă de cai mari.

Mai mult, caii miniaturali tind să fie inteligenți, curioși, blând și sociali. Ei iubesc petrecerea timpului cu oamenii. Dar este încă ideal să le lăsați să trăiască în aer liber (cu adăpost adecvat) ca și alți cai pentru sănătatea și bunăstarea lor.

Cele mai mari și mai mici rase de cal din întreaga lume

Dieta și nutriția

Ca majoritatea caii, caii miniaturali necesită o dietă echilibrată de iarbă, fân, ovăz laminate și alte boabe cu tratamente în mod moderat. Datorită dimensiunilor lor mici, caii miniaturali sunt mai ușor suprasolicitat decât să se subfleze. Este important să alimentați suma recomandată pentru nivelul de greutate și de activitate al calului.

Probleme comune de sănătate și comportament

Caii miniaturali sunt, în general, la fel de bun și ușor de instruit, dar sunt predispuși la mai multe probleme de sănătate. Pentru una, mutații de dwarfism, care pot provoca mai multe complicații de sănătate, tind să se culce în cai miniaturali. Și multe registre de cai încearcă acum să evite caii miniaturali cu gene de dwarfism pentru reproducere.

În plus, mulți cai miniaturali sunt predispuși la obezitate. Acest lucru este posibil deoarece unii proprietari îi tratează ca niște animale de companie și nu le oferă exercițiul de care au nevoie. Sau ar putea supraestima cantitatea de alimente minis nevoie, mai ales dacă sunt obișnuiți să hrănească cai mai mari.

Caii miniaturani au tendința de a avea naștere dificilă și probleme dentare, în special supraaglomerarea dinților, datorită dimensiunilor lor mici. Și sunt susceptibile la hiperlipidemie și colici.

Îngrijirea

Caii miniaturali au nevoie de același tip de îngrijire ca cai mai mari. Există doar o zonă de suprafață mult mai mică pentru a acoperi, ceea ce face munca mult mai ușoară. Utilizați un pieptene, o pensulă și copiați alegeți pe calul dvs. zilnic pentru a îndepărta murdăria și resturile. Și să încerce să găsească un farrier care să se specializeze în cai miniaturali pentru a vă menține copitele calului.

PROS
  • Prietenos

  • Blând

  • Relativ ușor de îngrijit

Contra
  • Nu un cal pentru călărie

  • Are nevoie de o curte mare pentru exerciții fizice

  • Predispus la obezitate

Caieturile miniaturale de campion și celebritate

Pe măsură ce caii miniaturali au devenit mai mainstream, s-au populat în reclame, la emisiuni TV și pe social media. De exemplu, un cal miniatural numit Gideon a jucat Li`l Sebastian pe emisiunea TV "Parcuri și recreere."În plus, actrița Kaley Cuoco a transformat shmooshia de cal miniatură într-o celebritate pe Internet.

Este calul miniatural drept pentru tine?

Minis sunt de obicei ușor de păstrat și tren. Ele permit oamenilor care nu au capacitatea de a menține cai de dimensiuni mari posibilitatea de a vă bucura de un prieten ecvine. Și sunt adesea ușor de gestionat pentru persoanele cu experiență limitată de cai. În plus, costurile lor de întreținere sunt, în general, mai ieftine decât caii de dimensiuni mari, deoarece necesită mai puține doze de alimente și medicamente mai mici.

Caii miniaturali au tendința de a fi minunați pentru copii, deoarece dimensiunea și natura lor blândă le fac mai ușor să lucreze cu cai mai mari. Totuși, în ciuda dimensiunii lor, ele sunt foarte puternice și necesită formare la fel ca orice alt cal.

Cum să adoptați sau să cumpărați un cal miniatură

Caii miniaturali costă în jur de 1.000 de dolari în medie, deși puteți găsi adesea cai pentru a adopta pentru mai puțin. Dar caii miniaturali de reproducere dorită pot costa mult mai mult.

Din cauza popularității lor, salvările și crescătorii de cal miniatural sunt relativ ușor de găsit. În mod ideal, ar trebui să petreceți timp cu un cal înainte de ao aduce acasă. Adresați-vă organizației despre istoria, sănătatea și temperamentul calului. Dacă nu vă poate răspunde în mod adecvat la întrebările dvs., acesta ar putea fi un steag roșu pe care nu îl ocupați de o salvare sau un crescător reputat.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profil de rasă de cai miniatural