Cum să-ți îngrijească calul

Femeia îngrijind un cal
Prezentare generală
  • Timpul total: 1 oră

Încurajați o legătură cu calul dvs. în timp ce îngrijirea. Având grijă de haina calului, copitele și părul oferă o oportunitate pentru a verifica rănile sau iritații. În mod ideal, îngrijirea ar trebui să apară zilnic, dar este o necesitate înainte de călărie. Grit sub șa sau circumferința sau cinch va fi incomod pentru calul tău și ar putea provoca șaua sau fracțiune de circumferință.

Adunați și aranjați-vă uneltele de îngrijire într-un loc convenabil și sigur. O găleată largă poate fi mai ieftină și mai ușoară pentru a vă pune perii, deși există o mulțime de casete de îngrijire pe piață care păstrează instrumentele organizate și la îndemână.

Nu vă așezați cu găleata sau cutia prea aproape de calul dvs. unde putea să-l bată sau de unde ați putea călători peste el când vă mișcați în jurul calului. Legați calul în siguranță și în siguranță cu legături încrucișate sau cu a Nod de eliberare rapidă.

Ce veți avea nevoie

Echipamente / Instrumente

  • Curry Comb sau Mitt de îngrijire
  • Perie de corp cu peri destul de rigid
  • Pieptenele de coadă și coada (cauzele din plastic mai puțin ruptură decât metalul)
  • Brust fin de finisare moale
  • Pick
  • Foarfece sau cippers (opțional)

Materialele

  • Curățați burete sau cârpă moale
  • Spray-ul de îngrijire (opțional)
  • Unguent hoof dacă este recomandat de către dvs. (opțional)

Instrucțiuni

  1. Curățați cauciucul calului sau al lui Pony

    Glisați-vă mâna în jos pe partea stângă stângă. Strângeți partea din spate a piciorului de-a lungul tendoanelor chiar deasupra paharului și spuneți "în sus", "copite", sau orice cuvânt pe care calul tău răspunde la.

    Țineți copitele și cu copierea copitei curățați orice murdărie, gunoi de grajd sau garnit în broască sau talpa piciorului. Verificați orice vătămare și semne de îngrijire, toc de grăsime sau alte probleme și luați în considerare orice Crăpăturile În zidul copiilor, puteți să vă consultați cu fermierul cu privire la ceea ce ar trebui făcut. Așezați ușor piciorul înapoi pe pământ și continuați până când se fac toate cele patru picioare.

  • Curry calul sau ponei

    Pornind pe partea stângă sau "Offside", utilizați piept de curry sau mitt de îngrijire pentru a slăbi murdăria în haina calului tău. Îndepărtați orice noroi, grit, praf și alte resturi înainte de a încerca să puneți o strălucire reală pe haina calului tău.

    Curry în mișcări circulare peste tot pe corpul calului, dar fii atent peste zonele osoase ale umerilor, șoldurilor și picioarelor. Mulți cai sunt sensibili la a avea burții lor și între picioarele din spate periat (deși unii îl iubesc). Dacă calul tău reacționează prin așezarea lui urechi sau își aruncă coada în agitație, vă spune că periajul este prea viguros.

    În timp ce currying, căutați orice leziuni de piele sau răni. Dacă găsiți ceva, Evaluați rănirea Pentru a decide dacă doriți să vă tratați singur sau dacă aveți nevoie de un veterinar.

  • Plăcați încurcăturile

    O coadă și coadă strălucitoare sunt o bucurie de a privi. Ia-o pe acel aspect plin, sănătos, fiind blând și răbdător, pe măsură ce vă îngrijiți coada sau coada calului.

    Începeți cu un pieptene de coastă sau periați în partea de jos a firmelor și periați în jos în secțiuni până când vă puteți piepita din partea de sus a fundului. Când vă periați coada, așezați-vă pe o parte și trageți ușor coada la dvs., asigurându-vă că sunteți în afara căii ar trebui să lovească calul.

    Un spray de îngrijire care desenează părul este frumos de a avea, deoarece face să perceapă mai ușor firele lungi în timp ce curățarea, strălucirea și protejarea părului. Un spray de îngrijire poate ajuta, de asemenea, să împiedice firele de păr să se încurce prea mult între gropiri.

  • Utilizați peria corpului pentru a elimina murdăria

    După curry a corpului pentru a scăpa de murdăria mai grosieră, este timpul să mergem la lucru cu o perie de corp. Această perie cutanată mai lungă, va scăpa de ceea ce a ratat pieptenele curry.

    Cu peria corpului, mișcați murdăria adusă la suprafață. Începeți pe o parte și deplasați-vă în jurul periajului de cai în curse de curățare după direcția creșterii părului. Unii oameni găsesc peria de corp este mai utilă pentru curățarea picioarelor decât pieptenele curry. Acest lucru este un moment bun pentru a verifica leziunile și iritațiile pielii pe picioare, genunchi și pastele ca niște tăieturi mici și nick, sau poate chiar probleme ca Heelul de grăsime.

  • Utilizați peria de finisare

    O perie de finisare, care are peri mai scurte, mai moale, ajută la scoaterea strălucirii pe haina calului tău și poate fi folosit pe fața calului sau pe fața lui Pony dacă nu aveți o perie specială doar pentru asta.

    Scoateți ușor praful din zonele mai largi de pe fața calului, urechile și gâtul. Cu lovituri de măturat, îndepărtați orice praf pierdut de peria de corp. Părul mai fină ajută la netezirea părului corpului și vă lăsați calul în căutarea mai mult finisată și lucioasă.

    Când credeți că ați terminat, aplicați un spray de îngrijire. În funcție de tip, acestea pot oferi protecția la soare și pot adăuga strălucire la haina calului tău, dar nu sunt necesare. Dacă intenționați să călătoriți, totuși, trebuie să fiți conștienți de faptul că unele produse pot face părul alunecos și ar putea determina schimbarea părului. Încercați să evitați aplicarea în zona șa.

  • Curățați urechile, ochii, botul și zona de andocare

    Până acum, ți-ai curățat corpul calului tău, coamă, și coadă- Acum e timpul pentru detalii. Cu un burete umed sau o cârpă moale, ștergeți în jurul ochilor calului și a botului și curățați orice murdărie sau pleacă. Este posibil să preferați o cârpă moale, deoarece poate fi mai ușor de spălat între utilizări.

    În acest moment, verificați ochii calului. Un pic de rupere la colțul ochiului nu este neobișnuit, dar ia act de excesul de rupere, înroșire sau umflare. Infecții ale ochilor trebuie să fie tratați cu promptitudine.

    Verificați urechile pentru capetele sau murdăria semințelor. Unii cai sunt agitați să-și manipuleze urechile, așa că mergeți încet și aveți grijă să nu strângeți sau să trageți fire de păr. În cele din urmă, calul tău poate veni să iubească având urechile sale îngrijite. Când ați terminat cu fața, utilizați cârpa pentru a șterge în jurul capului de docul și coada.

  • Afișați articolul complet
    # Chop_1-0 - Chop-Content {max-înălțime: inițial -} # chop_1-0 {afișaj: nici unul;}
    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Cum să-ți îngrijească calul