Vopsea horse: profil de rasă

Paint Mare și mânzați într-un câmp

Pictura cal este o rasă foarte populară, datorită colorării sale strălucitoare, temperamentului genial și versatilității. De fapt, asociația americană de vopsea caută aproximativ 100.000 de membri în aproximativ 40 de țări din întreaga lume. Vopseaua de vopsea se poate potrivi cu călăreții și proprietarii de toate nivelurile de experiență. Ei excelează în diverse sporturi ecvestre, ca cai de lucru și ca cai generali de echitație generală.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 950 până la 1.200 de lire sterline

Înălţime: 14 mâini (56 inci) până la 16 mâini (64 inci)

Tipul corpului: Puternice, bine echilibrate corporale colorate - straturi colorate - posterioare puternice

Cel mai bun pentru: Proprietarii și piloții de toate nivelurile

Speranța de viață: 30 de ani

Vopsea istoric și origini

În anii 1500, exploratorii spanioli au adus predecesorii de rasa calului de vopsea în America de Nord. Acești cai au avut probabil Barb, Andaluzian și arab linii de sânge și culori distincte distincte și două tonuri. De fapt, mulți experți consideră că exploratorul Hernando Cortes au adus un armăsar special de sorrel și albă în America de Nord, din care ar putea fi descendentă rasa de vopsea modernă.

Mulți dintre acești cai au ajuns în roaming sălbatic peste continent, prinzând ochii americanilor nativi. Au adoptat și au crescut caii, admirându-i pentru modelele de haină, forța și personalitățile prietenoase. Coloniștii britanici au introdus în cele din urmă radiouri la piscina genetică, rezultând un cal de lucru robust, care a fost extrem de inteligent și constant pe traseu. Unii dintre acești cai și-au păstrat petele în timp ce altele erau solide în culoare.

Până în 1940, vopsele au împărtășit o piscină genetică cu cai trimestru, moment în care Asociația Americană de Cai Horse a format și exclusă caii cu prea mult alb - adică toate vopsele - din registrul său. Dar caii multicolori au rămas populari și, eventual, American Paint Quarter Horse Association și American Stock Horse Association. Cei doi s-au alăturat în 1965 pentru a forma astăzi American Paint Horse Association, care păstrează registrul rasei.

Vopsea dimensiunea calului

Calul de vopsea se află între 14 mâini (56 de centimetri) și 16 mâini (64 inci) în medie. Cei cu patrimoniu cu rasă sunt de obicei pe partea mai înaltă. Greutatea medie variază de la 950 la 1.200 de lire sterline, un pic mai greu decât multe rase de cal de dimensiuni mari.

Vopsea de creștere a calului și utilizează

În afară de modelele lor unice de haină, caii de vopsea au fost crescuți pentru prietenia lor, demulență calmă, inteligență, atletism și trainabilitate. Datorită puterii, vitezei, agilității și staminei, au fost utilizate în mod tradițional pentru transport și muncă.

În zilele noastre, cai de vopsea sunt o rasă foarte versatilă cu reprezentanți în aproape fiecare sport ecvinat. Veți găsi curse de baril, jumping în stadion și în Cross Country Evenimente, bovine de lucru, traseu de echitatie, Conducerea combinată, și mult mai mult. În plus, mulți cai individuali de vopsea găsesc succes în mai multe sporturi ecvine sau activități.

Culori și marcaje

Modelele distinctive distincte ale vopselei pot apărea în orice combinație de alb plus o altă culoare, cum ar fi bay, negru, palomino sau castan. Modelele și culorile variază foarte mult, iar nici doi cai nu sunt exact la fel. Unele cai de vopsea sunt o culoare solidă sau aproape solidă.

Cai de vopsea afișează mai multe modele de culori numite. Cele trei principale sunt:

  • Tobiano: Aceste potousi au o culoare pe unul sau ambele flancuri cu patch-uri albe rotunjite în jurul căsătoriei și coadă. Capul este colorat și poate avea marcaje, cum ar fi stele, blaze sau benzi. Părul coada și coada poate fi de două culori.
  • OVERO: Caii cu acest model au patch-uri albe neregulate pe corpul lor, deși spatele lor este de obicei o culoare solidă. Picioarele sunt colorate, dar pot avea ciorapi albi. Fața este în principal albă.
  • Tovero: Acești cai sunt în principal albi pe corp, în timp ce capul superior, pieptul și zonele de flanc sunt o culoare. Unii cai din Tovero au ochi albaștri.

Toate modelele de acoperire pot fi intercalate cu părul albă, cunoscut sub numele de Roan. În plus, vopselele pot avea oricare dintre ecvinele tipice facial și picior marcaje.

Caracteristicile unice ale calului de vopsea

Modelele de acoperire colorate sunt pe bună dreptate, trăsăturile cele mai distinctive ale calului vopsea. Dar rasa este mult mai mare decât culoarea. Culorile, modelele și marcajele sale se combină cu statura musculară, bine echilibrată pentru a crea un aspect fizic cu adevărat izbitoare.

Dincolo de frumusețea lor, vopselele sunt apreciate pentru temperamentul lor prietenos și ușor. Aceștia sunt cai relaxați și foarte sociali, cu inteligență naturală, ceea ce le face să fie neschimbați și recompensați să se antreneze.

Cele mai bune rase de cal pentru primii proprietari și piloți

Dieta și nutriția

O dietă generală de ecvină de iarbă de calitate, fân, boabe și unele fructe și legume este potrivit pentru un cal de vopsea. Unele suplimente de vitamine și minerale ar putea fi necesare. Dar este important să nu mi-a depășit calul, deoarece această rasă are o tendință spre obezitate.

Probleme comune de sănătate și comportament

Caii de vopsea sunt de obicei ușor de lucrat și lipsesc probleme comportamentale notabile. Dar ele sunt predispuse la câteva probleme de sănătate genetică, inclusiv unele care, de asemenea, rulează în linii de sânge trimestriale și rasă.

O boală genetică asociată cu vopsele este sindromul alb letal. Unii cai pot fi pur și simplu purtători ai genei și au viață normală. Dar mânca cu două copii ale genei sunt de obicei născuți cu o haină albă și ochi albaștri. Intern intestinele lor nu au dezvoltat pe deplin, astfel încât acestea prezintă rapid semne de colic. Deoarece nu există nici un tratament pentru tulburarea și mâncătorii mor, de obicei, în câteva zile, este recomandată eutanasia umană.

Mai mult, unele vopsele ar putea fi, de asemenea, predispuse la paralizia periodică hiperkalemică, o tulburare genetică care provoacă răsuciri musculare și slăbiciune. Iar unii sunt expuși riscului de asthenia dermică ecvină ereditară, o tulburare care slăbește țesutul. Aceste probleme afectează în mod obișnuit cai trimestrial, de asemenea.

Îngrijirea

Standard echiparea ecvină Practicile vor menține haina frumoasă a vopselei. Perie și pieptenește calul cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână pentru a îndepărta murdăria, resturile și tangurile. Și faceți-o o practică zilnică pentru a inspecta copitele calului pentru resturi, infecții și răniri.

PROS
  • Calm și prietenos

  • Ușor de antrenat

  • Modele frumoase de acoperire

Contra
  • Predispus la unele tulburări genetice

Cai de vopsea de campion și celebrități

Primul armăsar de vopsea înregistrat a fost un Tobiano alb-negru numit Bandiți pinto. Un alt armăsar de vopsea numit Artilerist, Născut în 1993, era cunoscut pentru temperamentul său și atletismul său, acumulând multe victorii. În plus, Gunner a sunat mai mulți cai de campioni.

Este calul de vopsea drept pentru tine?

Această rasă de genială versatilă este ideală pentru oricine se bucură de cai, inclusiv ecvestitorii de început. Vopselele sunt tovarăși iubiți și ușor de mers, dar vor urca cu entuziasm la rigorile concurenței și de muncă. Ele sunt compatibile și conduse pentru a-și mulțumi călăreții și proprietarii, făcându-i ușor să se antreneze. Ei sunt, în general, de păzitori sănătoși și ușor, care necesită adesea un pic mai puțin de mâncare decât un cal mediu.

Cum să adoptați sau să cumpărați un cal de vopsea

Datorită popularității lor, caii de vopsea sunt de obicei ușor de găsit pentru a adopta sau cumpăra. Acestea costă între 1000 $ și 5 000 de dolari în medie, deși prețul poate fluctua în funcție de vârsta, sănătatea, formarea și pedigree a calului.

Când căutați un cal, încercați să îl vizitați la crescător sau la organizarea de salvare înainte de a comite. Asigurați-vă că organizația poate oferi informații despre istoria calului, sănătatea, temperamentul și instruirea. Și au demonstrat formarea sa pentru dvs., dacă este posibil. De asemenea, căutați steaguri roșii potențiale, cum ar fi lamea sau respirația muncită, ceea ce ar putea indica răniri sau boli.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vopsea horse: profil de rasă