American quarter horse: profil de rasă

Doi cai americani de cai care stau într-o pășune

Calul american trimestru este unul dintre America de Nord cel mai popular și cele mai vechi rase de cai. Popularitatea rasei provine din numeroasele atribute pozitive, inclusiv natura ei, versatilitatea, frumusețea, viteza, agilitatea și loialitatea. Caii trimestrilor sunt potriviți pentru toate nivelurile de călăreți și proprietari, deoarece tind să fie prietenoși cu oamenii și ușor de antrenat. Au fost folosite ca cai de rasă, precum și cai de vânătoare și animale de companie. Ei au o construcție robustă și vin în multe culori - sorrel (roșu maroniu) este cel mai frecvent.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 950 până la 1.200 de lire sterline

Înălţime: 14 mâini (56 inci) până la 16 mâini (64 inci)

Tipul corpului: Musculos corp - cap de adâncime - capul mic, cu frunte largă și un profil plat

Cel mai bun pentru: Lucrul, familia și spectacolul

Speranța de viață: 25 de ani

Istoria și originile calmelor americane

Calierul american coboară de la caii spanioli și englezi utilizați în coloniile americane din anii 1600. Acești cai au fost traversați cu rase locale, inclusiv calul de pui. Numele de rasă a venit din dominația sa în curse de mile, iar picioarele sale sigure au făcut-o favorită printre coloniști.

Mai târziu, calul de trimestru a jucat un rol enorm în extinderea vestilor de pionieri. Agilitatea de rasă sa dovedit a fi de neprețuit față de cowboy, fermieri și cei care au nevoie de transport fiabil pe teren accidentat. Deși rasa a existat încă din anii 1600, registrul American Quars Horse Association nu a fost înființat până în 1940.

Dimensiunea calului din trimestrul american

Cai de cai trimestru variază de la aproximativ 14 mâini (56 inci) la 16 mâini (64 inci). Adăugarea de linii sanguine de pe parcursul anilor a contribuit la o creștere a înălțimii. Greutățile de 950 până la 1.200 de lire sterline sau mai multe sunt comune în această rasă voluminoasă. Acest lucru a determinat o anumită îngrijorare cu privire la tulpina scheletică a unui astfel de raport de greutate la cadru.

Creșterea și utilizările

Calalul trimestru american extrem de versatil excelează ca un cal de lucru, familie și spectacol. Este la fel de confortabil pe traseu și pe fermă.

De-a lungul istoriei, caii trimestrii au fost foarte populari pentru a ajuta bovinele de manevră și de a trage vagoanele. În vremurile moderne, abilitățile lor strălucesc în evenimente rodeo, cum ar fi Reining (în care călărețul ghidează calul printr-un model de cercuri, rotiri și alte mișcări) și Penningul echipei (în care piloții au specificat bovinele într-un stilou). Hanchesul lor puternic ajută cu mișcări rapide pentru a aduna viteze de la efectivele de bovine și au propulsez caii în jurul butoaielor Barrel rase.

Sportul de curse de cai trimestru - care este mai mult de un sprint decât cursele de rasă, mulți oameni sunt familiarizați cu-are urmărește în America de Nord. Vitezele de până la 55 de mile pe oră au fost înregistrate în timpul acestor curse scurte și intense.

Culori și marcaje

Caii din trimestrul american vin într-o varietate de culori solide, Roans, Palominos, Grays, Gralo, Buckskins și Duns. Sorrelul maroniu-roșu este culoarea cea mai frecvent văzută în rasă. Mai mult, alb marcaje pe față și picioarele sunt comune. Modelele reperate sunt acceptate în Registrul American Quars Horse Association, atâta timp cât proprietarii pot dovedi atât sire și barajul au fost înregistrați de cai.

Caracteristicile unice ale calului american trimestru

Silueta compactă, musculară a calului trimestrial este inconfundabilă. Aspectul său emană stabilitatea care o face o astfel de alegere solidă pentru diferite roluri. Caii trimestrului sunt siguri și agile, chiar și la viteze mari. Și ele sunt cunoscute în special pentru "sensul de vacă" - abilități instinctive pentru bovine de manevră.

Cele mai bune rase de cal pentru primii proprietari și piloți

Dieta și nutriția

Caii din trimestrul american necesită un echilibru sănătos de carbohidrați, proteine, grăsimi, minerale, vitamine și apă în dieta lor. Ei pot susține pe iarba proaspătă, fânul, ovăzul laminat și alte boabe, cum ar fi orzul și tărâțele. Tratează, cum ar fi morcovi și mere, pot fi administrate în mod moderat. Ca regulă generală, caii americani de cai mănâncă între 1.5 și 2% din greutatea corporală în fiecare zi. Asta înseamnă că un cal de 1.000 de kilograme necesită zilnic 15-20 de kilograme de alimente.

Probleme comune de sănătate și comportament

Caii din trimestrul american sunt de obicei foarte tratabili, blând și dornici să vă rog. Dar ele sunt predispuse la anumite probleme de sănătate. Ei includ:

  • Paralizie periodică hiperkalemică: O condiție care poate provoca răsuciri musculare incontrolabile, slăbiciune musculară sau paralizie
  • Myopatia de stocare a polizaharidei: O tulburare care dăunează țesutului muscular și poate provoca rigiditate, durere și mai mult
  • Hipertermie malignă: O condiție care face ca un cal să fie susceptibil la o stare de activitate metabolică anormal de mare, care poate duce la o temperatură ridicată, creșterea frecvenței cardiace, respirația rapidă și mai mult

Îngrijirea

Groomingul zilnic poate ajuta un cal trimestru american să mențină o haină sănătoasă și o piele clară. Înainte de o plimbare, periați picioarele, fața, circumferința și zonele de șa pentru a vă asigura că calul este confortabil și toate uleiurile au fost distribuite uniform pe corpul său. Îngrijirea unui cal după călărie poate ajuta, de asemenea, să distribuie uleiurile și transpirația, mai ales în timpul verii. Încercați un desengler pentru a spăla coada calului, ceea ce o va face mai bushier și mai adept la înfășurarea muștelor. În timpul iernii, utilizați un șampon fără apă pentru a curăța, afecta și a detașa coama și coada calului.

PROS
  • Calm și delicat demean

  • Copil prietenos

  • Pot fi "păzitorii simpli" odată instruiți

Contra
  • Poate dezvolta o lamerie cronică dacă este suprasolicitată sau suprascrisă

  • Rata de greutate disproporționată, ceea ce face ca aceasta să fie predispusă la o serie de probleme de sănătate

Castele de campion și celebrități americane

Asociația Americană de Cai Horse Menține Sala de Fame și Muzeu americană din Amarillo, Texas. Vizitatorii pot vizualiza fotografii și picturi ale caii celebre trimestriale, precum și diverse afișări care prezintă istoria rasei. Hall of Fame Inductees include sute de cai și oameni care au fost instrumentali în modelarea rasei. Printre acestea se numără:

  • Wimpy: Primul armăsar enumerat în Registrul American Quars Horse Association
  • Poco Bueno: Primul cal trimestru vreodată să fie asigurat pentru 100.000 de dolari
  • DOC BAR: A dat seama în pedigree proeminente din întreaga lume
  • Jet simplu: A avut o carieră de curse de mare succes

Un alt cunoscut de cai mai infamos decât celebru - a fost impresionant, care a trecut pe tendința de rasă pentru paralizia periodică hiperkalemică. Toate mânzile cunoscute a fi descendenți ai unui cal care transportă această condiție trebuie să fie testate.

Este calul american de cal dreapta pentru tine?

Cu un comportament calm, blând, această rasă este alegerea ideală pentru familiile și pentru călăreții de început. Caii din trimestrul american au de obicei un temperament constant, dar acest lucru nu înseamnă că sunt lent să învețe. Natura lor intuitivă le face ușor să se antreneze pentru munca de ranch sau concurență, iar același lucru este valabil și pentru scopuri recreative. Ei au nevoie de foarte puține îndrumări de la călăreți odată instruiți și tind să fie "păzitori simpli" care se dezvoltă Pășune bună sau fân.

Cum să adoptați sau să cumpărați un cal trimestru american

Prețul de achiziție pentru adoptarea sau cumpărarea unui trimestru american este larg de la 1.000 de dolari la 4.000 $. Prețul depinde de vârstă, sănătate, dacă calul provin dintr-o salvare sau un ameliorator și orice caracteristici notabile, cum ar fi linia.

Când alegeți un cal, fiți în căutarea steagurilor roșii. Pentru salvare, verificați dacă organizația este o nonprofit înregistrată cu un statut de 501 (c) (3), ceea ce înseamnă că a trebuit să treacă prin mai multe controale pentru a fi considerate sigure și legitime. De asemenea, în special pentru crescători, asigurați-vă că puteți primi documentația despre locul în care calul a fost crescut, linia și orice istorie a sănătății. Dacă niciunul dintre acestea nu este furnizat, este posibil să nu aveți de-a face cu o organizație de calitate.

Petreceți destul de mult timp cu calul, în timp ce este încă în mâinile organizației, astfel încât să puteți cunoaște și să vă asigurați că este atât de sănătos ca și organizația. Căutați orice lamerie, durere, probleme de respirație sau alte semne evidente de boală. Nu vrei să ajungi să aduci acasă un cal de nevoi speciale atunci când nu ești pregătit să ai grijă de unul.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » American quarter horse: profil de rasă