Arabian horse: profil de rasă

Calul arabic care rulează într-un câmp

Rasa de cai arabică se întoarce de mii de ani. Frumusețea sa izbitoare și chiar temperamentul au făcut-o un cal de reproducere populară de-a lungul veacurilor. Arabii și-au contribuit cu eleganța, spiritul și inteligența la aproape fiecare lumină rasa de cai care există. Mulți ponei și rase warmblodice de asemenea, numărați arabul atletic printre strămoșii lor.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 800 la 1000 de lire sterline

Înălţime: 14 mâini (56 inci) până la 16 mâini (64 inci)

Tipul corpului: Lithe, corp compact - gât mic, în formă de pană, cu capul arcuit, arcuit

Cel mai bun pentru: Proprietarii experimentați și călăreții

Speranța de viață: 30 de ani

1:31

Faceți clic pe Redare pentru a afla mai multe despre Calul Arabian Elegant

Arabia Istorie și Origins

În timp ce începuturile calului arab sunt ascunse în nisipurile de deșert vechi, majoritatea experților sunt de acord că arabi au provenit din vecinătatea peninsulei arabe. Triburile Bedouin și-au urmărit istoria comună cu acești cai înapoi la 3000 b.C., menținând înregistrări ancestrale meticuloase sau pedigree. Durerea modernă a rasei este rezultatul climatului de deșert și a terenului din care a evoluat.

Caii au fost utilizați pentru transport, tragând sarcini și montanți de război. Atât de apreciate erau acești cai pe care niște păzitori le-au adus în corturile familiilor lor pe timp de noapte pentru căldură și protecție.

În cele din urmă, caii arabi s-au răspândit în întreaga Europă și dincolo de război și de comerț. Genghis Khan, Napoleon Bonaparte, George Washington, și Alexandru cel Mare sunt printre numeroasele figuri istorice care dețin și au călătorit arabi. Și profetul Mohammed ia îndemnat pe urmașii săi să-și trateze caii arabi cu bunătate și respect.

Au sosit în Statele Unite în anii 1700. Și în 1908, a fost înființată registrul Arabian al Americii din America.

Dimensiunea calului Arabian

Arabii sunt mici în statură în comparație cu mulți cai de echitatie, stând între 14 mâini (56 de centimetri) și 16 mâini (64 inci) în medie. Ele sunt bine - la dezosare medii și cântăresc de la 800 la 1000 de lire sterline. Creșterea selectivă a produs arabii construiți mai robust, dar toți împărtășesc aspectul general al rasei și harul.

Arabia de creștere a calului și utilizează

Caii arabi au fost în mare parte crescuți pentru rezistența și atleticismul lor, chiar și în condiții dure. Corpurile lor compacte le dau atât echilibru, cât și rezistență. Și din cauza asta, arabii excelează în aproape fiecare sport de cai.

Ei sunt caii de alegere pentru Concursuri de traseu pe distanțe lungi și sunt capabili să călătorească distanțe lungi față de terenul provocator în căldură intensă. Ei fac, de asemenea, elegant cai de dresaj, Oferiți emoții comparabile cu orice frecvență de pe pistă de curse și sunt impresionante în inelul de spectacol. În plus, sunt folosite pentru călărie și ca cai de vânătoare.

Culori și marcaje

Asociația Horse Arabică recunoaște culorile stratului de golf, gri, castan, negru și Roan. Arabii pot avea și alb Marcaje faciale și șosete sau ciorapi pe picioarele lor. Unele linii de sânge sunt cunoscute pentru aparițiile lor specifice, cum ar fi șosetele albe și fețele albe ale liniei de sânge crabet.

Arabii nu sunt niciodată dun, cremello, palomino sau buckskin, deoarece ratele de rasă nu poartă diluții gene. Sabino, un tip de model alb pe piele și haina, este singurul model văzut acum în linii arabe pur.

Pielea calului arab este negru, cu excepția marcajelor albe. Pigmentarea întunecată a protejat caii împotriva soarelui aspru.

Caracteristicile unice ale calului arab

În timp ce sunt strămoși ai multor cai moderni, multe trăsături au pus arabii în afară de alte rase. Arabii sunt cunoscuți pentru gâtul lor lung, arcuit și căruța de coadă mare. Au mers plutitoare și sunt netedă pentru a merge pentru dimensiunea lor. Ei sunt, de asemenea, renumiți pentru rezistența lor, ceea ce le face competitivi în sporturile ecvestre.

Cele mai bune rase de cal pentru primii proprietari și piloți

Dieta și nutriția

Caii arabi necesită un echilibru sănătos de carbohidrați, proteine, grăsimi, minerale, vitamine și apă în dieta lor. Ca majoritatea caii, mănâncă iarbă proaspătă, fân de calitate, boabe și unele fructe și legume. Deoarece strămoșii lor au provenit din deșerturi cu alimente limitate, arabii pot necesita un hrană puțin mai puțin decât alte rase de mărime pentru a menține o greutate sănătoasă. Dar la fel cum este crucial să nu a depășit un cal, De asemenea, este important să vă asigurați că furnizați suficientă nutriție.

Probleme comune de sănătate și comportament

Arabii sunt predispuși la mai multe tulburări genetice, variind în seriozitate de la tratament la fatal. Ei includ:

  • Imunodeficiența combinată severă: O tulburare în care un mânz este născut fără sistem imunitar și, în general, moare rapid dintr-o infecție
  • Sindromul de frână de lavandă: O boală în care un mânz are mai multe probleme neurologice care de obicei sunt fatale
  • Abiotofie cerebelară: O tulburare neurologică adesea fatală care afectează echilibrul și coordonarea în mâncători

În ceea ce privește comportamentul, arabii sunt, în general, foarte sociabili cu oamenii. Dar sunt, de asemenea, destul de inteligenți și sensibili și pot dezvolta cu ușurință obiceiuri proaste cu handicerul greșit. În timp ce adesea nu vor coopera cu antrenament inept, sunt de obicei ușor de lucrat pentru călăreții experimentați.

Îngrijirea

Arabii au nevoie de cai Îngrijirea ecvină standard pentru a-și păstra haina și pielea sănătoasă. Periajul regulat, mai ales după exercițiu, va distribui transpirație și uleiuri. Și utilizarea unui desengler poate ajuta la menținerea coastei și coada netedă. Mai mult, este ideal să-și curățați copitele zilnice și să verificați orice rănire.

PROS
  • Inteligent

  • Sociabil

  • Atletic

Contra
  • Se plictisește ușor

  • Are nevoie de un handler experimentat

Cai de campioni și celebrități

Arabii au jucat roluri proeminente în istorie, purtând oameni importanți în război, câștigând curse, și răsturnarea rolurilor în filme și cărți. Câteva exemple includ:

  • MARENGO: Muntele favorizate din Napoleon Bonaparte
  • Skowronek: A trecut genele sale în generații de cai arabi din America de Nord
  • CASS OLE: A jucat în filmul din 1979 "Armăsarul Negru" (bazat pe romanul cu același nume de Walter Farley) care a jucat Mickey Rooney

Este calul arabic drept pentru tine?

Caii arabi pot fi tovarăși iubiți, loiali și responsabili. Dar ei sunt cai de sânge de sânge și extrem de inteligenți care au nevoie de cineva cu experiență ecvină pentru a le antrena. Unii arabi mai în vârstă și bine pregătiți - precum și crossbrerii arabii - ar putea lucra pentru o persoană cu cunoștințe limitate de cal, deși arabii rămân în mod obișnuit active în anii lor de aur.

Arabii tind să fie mai orientați spre oameni decât multe alte rase de cal și se bucură de compania familiilor lor umane. Sunt, în general, o rasă sănătoasă și tare și se adaptează bine la o serie de medii.

Cum să adoptați sau să cumpărați un cal arab

Prețul mediu pentru un cal arab variază de la aproximativ 5.000 de dolari la 20.000 de dolari, cu caii de la liniile de sânge apreciate, uneori, costă considerabil mai mult. Deoarece arabii sunt o rasă populară, ele sunt destul de ușor de găsit la salvați de cal de reputație sau la crescători.

Asigurați-vă că organizația vă poate oferi informații adecvate despre sănătatea, temperamentul și istoria calului. Și dacă este posibil, aveți propriul dvs. veterinar să verificați calul înainte de a vă decide să-l aduceți acasă. De asemenea, petreceți timp cu calul și că organizația vă arată cum a fost instruită. Dacă simțiți vreodată că organizația nu este transparentă sau vă grăbește prin acest proces, ați putea lua în considerare căutarea în altă parte a calului tău.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Arabian horse: profil de rasă