Ce cai mănâncă care îi păstrează sănătoși

Ce să hrănești un cal

Caii au foarte specific Nevoile dietetice deoarece sunt erbivore și au un tract digestiv unic destul de diferit de al nostru. Sistemul lor digestiv lung necesită o dietă cu fibră mare care este consumată în cantități mici pe o perioadă lungă de timp. Mai degrabă decât câteva mese mari, cum ar trebui să mâncăm, caii mănâncă multe, multe mese mici. Caii petrec de fapt cea mai mare parte a consumului lor de timp! Iată o scurtă rundă a ceea ce mănâncă caii și câteva lucruri pe care nu ar trebui să o facă.

01 din 08

Pășuni iarba și plante delicate

Dieta naturală a calului este pășuni iarba și plante delicate. Pășunea bună conține cea mai mare parte a nutriției Un cal necesită să fie sănătoși. De asemenea, conține silice, care este important pentru sănătatea dentară. Caii primitivi pot trăi pe rate rar și adesea trebuie să facă cu mai puțin decât condițiile de viață ideale și de viață. Acest lucru este probabil de ce probleme precum obezitatea, sindromul metabolic ecvine și laminita sunt rare în caii sălbatici, dar apar frecvent în caii noștri moderni. Grasa de pășunat nu este neapărat problema, tipul de cai pe care l-am dezvoltat și lipsa exercițiului.

Cei dintre noi cu păzitori simpli trebuie să limiteze cantitatea de iarbă proaspătă, caii noștri au acces la. Introducand pășuni luxuriante brusc la un cal care nu este obișnuit cu ea poate provoca și probleme serioase. Pentru calul care este un păzitor greu, însă, o pășune bună oferă cea mai bună nutriție.

  • 02 din 08

    Fân

    Mulți dintre noi nu au luxul de a fi capabili să lase caii noștri să apară pe pășune pe tot parcursul anului. Când iarba nu este disponibilă, fân este următoarea cea mai bună alegere. Găsirea unui fân bun poate fi dificil. Ajută la a avea fânul testat astfel încât orice neajunsuri în vitamine și minerale să poată fi compensate cu suplimente. Pentru unii cai, fânul bogat poate fi o problemă în același mod în care poate fi iarba bogată pe pășuni. Este posibil ca păzitorii săi să fie restricționați de la accesul 24/7 la un alimentator de baloți.

  • 03 din 08

    Granule

    Ovăzul sunt o groapă tradițională hrănită la cai. Cu toate acestea, caii pot fi, de asemenea, hrăniți cantități mici de altele Granule cum ar fi porumbul. Unele boabe ca grâul, nu sunt bune pentru cai. Capul de iarbă a ierburilor ar fi cel mai apropiat lucru pe care un cal sălbatic ar veni să mănânce boabe în mediul lor natural.

    Cereale care sunt cultivate, recoltate și procesate pe măsură ce facem acum, nu sunt alimente naturale pentru cai. Este ușor să hrănești prea mult cereale la cai. Granul nu necesită, de asemenea, timpul de mestecat sau să conțină iarba de silice și acest lucru poate contribui la lucruri precum ulcerul și Probleme dentare. Un cal care mănâncă o cantitate mare de cereale poate colici sau fondator.

  • 04 din 08

    Concentrați amestecurile

    Concentratele sunt, de obicei, un amestec de lucruri cum ar fi boabe, semințe de in, pulpa de sfecla, melasă pentru energie și aromă, tărâțe, vitamine și minerale și alte ingrediente. Amestecurile comerciale pot avea un număr de ingrediente în ele sau unele mori de alimentare se vor amesteca concentrate la specificațiile dvs. (numai practice atunci când aveți un număr mare de cai la hrană).

    Se amestecă amestecurile, cum ar fi cerealele, ajută la compensarea oricărui deficit al nutriției și oferă o sursă rapidă de energie. Mares în mânzul, iepurile de îngrijire medicală, performanța sau cai de lucru beneficiază adesea de a fi hrăniți concentrate în plus față de iarbă sau fân.

    Continuați la 5 din 8 de mai jos.
  • 05 din 08

    Sare și minerale

    Suplimente precum sare și minerale pot fi incluse într-un amestec concentrat sau pot fi oferite separat. Un bloc de sare sau o sare liberă într-o pășune sau un stand permite caii să se ajute atunci când au o poftă. Unele sare pot fi amestecate cu minerale. Unii oameni oferă și minerale de alegere liberă, sau pot fi adăugate în cerealele sau concentrării calului. Mulți oameni găsesc că sarea este consumată mai mult în timpul lunilor de vară decât în ​​vremea mai rece.

  • 06 din 08

    Tratamente

    Mulți dintre noi ne place să ne hrănim caii Tratamente. Aceste tidbite pot include lucruri cum ar fi merele, morcovii sau alte fructe sau legume preferate, mâini de cereale, cuburi de zahăr sau bomboane sau uneori lucruri ciudate ca o mușcătură de câine fierbinte sau ou fiert. Cu toate acestea, este posibil să nu fie recomandabil să se hrănească carnea de cai sau prea multe tratamente zaharoase, inclusiv fructe. Caii sunt erbivore, și chiar dacă un cal nu poate arăta semne exterioare cum ar fi Colic atunci când se hrănește carne, ei pot simți încă unele disconfort și alimente ciudate ar putea afecta flora intestinală.

    Desigur, un cal nu va face legătura cu hamburgerul pe care l-au mâncat cu o oră în urmă și disconfortul pe care îl au acum, așa că probabil vor mânca orice mâncare pe care îi place din nou. Acesta este motivul pentru care este important să furați tratamentele în cantități mici. Tratamentele trebuie să fie considerate ca parte a planului de alimentare global și au fost menținute la un minim dacă calul dvs. trebuie să se uite la greutatea sa. Calul tău trebuie, de asemenea, să fie respectuos atunci când este hrănit tratamente.

  • 07 din 08

    Apă

    Desigur, un cal nu "mănâncă" apă. Cu toate acestea, apa este o parte esențială a dietei ecvine. Un cal care mănâncă iarba de pășune, probabil, nu va mai bea cât de multă apă ca unul pe o dietă fân. Cu toate acestea, apa proaspătă, curată este esențială pentru ambele.

  • 08 din 08

    Plante toxice pentru cai

    Brans, inclusiv grâu și tărâțe, nu sunt recomandate ca o parte importantă a dietei calului tău. Toate pot provoca dezechilibre minerale.

    Avertizare

    Nu fiți tentați să aruncați tăieturi de gazon, deșeuri de grădină sau compostați peste gard. Toate pot conține Plante toxice pentru cai.

  • Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Calitatea și abundența pășunilor afectează contribuția la dietele de caiKentucky Equine Cercetare

    2. Cai de hranăExtensia de stat Penn, 2020

    3. Nivelurile ideale de sare pentru caii examinațiKentucky Equine Cercetare, 2020

    4. Gustări sigure pentru calul tăuCentrul de știri la Școala de Medicină Veterinară de Medicină Veterinară la Universitatea de Tufts, 2020

    5. Bran MashAsociația Americană a Practicanților Equine

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Ce cai mănâncă care îi păstrează sănătoși