Clydesdale horse: profil de rasă

Clydesdale cai pășunat

Dacă ați văzut vreodată o paradă din Budweiser desenată de cai, probabil că ați mințit la cele mai maiestuoase. Acestea sunt caii puternici de Clydesdale, unul dintre cele mai recunoscute grele rase de cai. ClydesDales sunt ușor de observat, datorită staturii lor mari, marcă de marcă în jurul picioarelor lor și mers cu pas. Dar, în ciuda mărimii lor impunătoare, sunt de obicei foarte blâni, ușor și de caii instruiți, care pot fi o bucurie de a lucra cu.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 1.600 până la 2.400 de lire sterline

Înălţime: 16 mâini (64 inci) până la 18 mâini (72 inci)

Tipul corpului: Long, matasy de pene pe picioare - picioare rotunde - frunteză frunte, gât lung

Cel mai bun pentru: Proprietarii și piloții de toate nivelurile

Speranța de viață: 20 până la 25 de ani

1:42

Faceți clic pe Redare pentru a afla mai multe despre Clydesdale puternice și maiestuoase

Istoria și originea Clydesdale

Clydesdale a fost dezvoltat în Scoția în secolele al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea în ceea ce este acum cunoscut ca districtul Lanarkshire. Râul Clyde curge prin zonă și a dat numelui lui Clydesal. Rasa a sosit mai întâi în America de Nord, când coloniștii scoțianii au adus caii în Canada. La sfârșitul anilor 1880, caii regal au fost introduși în Statele Unite, unde au fost folosite pentru a plânge câmpurile, mașinile electrice, de tragere a vagoanelor și îndeplinesc alte sarcini care au cerut puterea și rezistența lor formidabilă.

Deoarece mașinile au început să înlocuiască caii grei în industrie și în agricultură, redarea adevărata cai putere neutilizată-ClydesDales a venit foarte aproape de dispariție. Controlul lor în primul război mondial am contribuit, de asemenea, la declinul populației.

Societatea de cai Clydesdale sa format în 1877 ca registru de rasă. În zilele noastre, crescătorii și entuziaștii lucrează pentru a asigura supraviețuirea Clydesdale. Cel mai mare număr de Clydesaleles se găsesc în u.S., În cazul în care aproximativ 600 de cai suplimentari sunt înregistrați în fiecare an. Regatul Unit, Canada și Australia urmează U.S. În populația de rasă.

Dimensiunea Clydesdale

ClyDesdales se numără printre cele mai înalte rase de cal, stând între 16 mâini (64 inci) și 18 mâini (72 de centimetri) în medie. Înălțimea lor impunătoare este potrivită de greutatea lor, care se află la 1.600 de lire sterline. Armăsarii stau adesea mai înalți și cântăresc mai mult decât iepurile.

Clydesdale Creștere și utilizări

ClydesDales au fost dezvoltate pentru a lucra din greu și lung. În istoria lor timpurie, au fost folosiți ca cai de război, purtând soldați puternic înarmați. Ei au tras utilaje agricole, jurnalele tractate în silvicultură, vagoanele de transport de marfă și au efectuat alte sarcini generale de trasare.

Astăzi, ele sunt folosite atât pentru călărie, cât și pentru conducere și sunt frecvent traversate Prucuri Pentru a dezvolta cai sportivi puternici. Acestea sunt încă folosite ocazional în munca agricolă și logare, dar au fost în mare parte înlocuite cu mașini. Ele sunt frecvent văzute la târguri și expoziții.

ClyDesdales servesc frecvent ca tambur cai în parades. Fiecare cal poartă două tobe care cântăresc mai mult de 120 de lire sterline, împreună cu un ofițer care se plimba. ClydesDales selectate în acest scop trebuie să fie de cel puțin 17 mâini mari (68 inci).

În plus, cu calmul, agilitatea și puterea lor, fac ca cai excelenți de traseu. Aceleași trăsături le fac, de asemenea, cai de terapie valoroși.

Culori și marcaje

ClydesDales sunt cel mai adesea culoarea locului de bază, deși pot fi, de asemenea, negru, gri sau castan. Coaturile lor pot fi solide sau au unele marcaje sau pete Roan. Ciorapi albi pe picioare sunt comune, dar apar culori solide, de asemenea. Ele au adesea blaze largi albe sau chel Marcaje faciale, ducând la combinații clind, atrăgătoare.

Bay și Black ClyDesAles comandează frecvent o primă, în special atunci când au marcajul feței albe și ciorapi albi familiari. Roans tind să fie cel mai puțin preferați, dar asociațiile de rasă nu fac o astfel de distincție. Nicio culori nu sunt nedorite în opinia lor și acceptă cu ușurință caii cu pete corporale.

Caracteristicile unice ale Clydesdale

Caracteristica cea mai evidentă a unui Clydesdale este cotiturile sale mari. Sunt de obicei dimensiunea tigăi de prăjire, cântărind în jur de 5 kilograme fiecare. Dimpotrivă, un cal mediu de curse cu rasă de curse are o copită de aproximativ un sfert din acea dimensiune. Pe lângă copitele, ClydesDales, de asemenea, sunt cunoscute pentru cele patru picioare albe cu o mulțime de pene. Ei au o plimbare și un trot ridicat, oferindu-le o prezentare mândră și impresionantă.

Cele mai bune rase de cal pentru primii proprietari și piloți

Dieta și nutriția

Un Clydesdale cultivat mănâncă între 25 și 50 de kilograme de fân și 2 până la 10 kilograme de cereale sau hrană în fiecare zi. Asta este de aproximativ două ori mai mare decât rasele de cal de dimensiuni medii. De asemenea, ei necesită mai multă apă decât un cal mediu de dimensiuni. Pentru a menține o greutate sănătoasă, nevoile lor de hrănire s-ar putea schimba pe baza nivelului lor de vârstă și activitate.

Probleme comune de sănătate și comportament

ClydesDales sunt, în general, cai sănătoși, cu temperament calm și blând. Dar ele sunt predispuse la anumite probleme de sănătate. Unii dezvoltă limfedem cronică progresivă, o boală care provoacă umflarea picioarelor. ClydesDales, de asemenea, pot dezvolta infecții cutanate sub părul lor gros, dacă nu este menținut corespunzător.

Îngrijirea

ClyDesdales necesită ceva suplimentar îngrijirea îngrijire. Pentru unul, îngrijirea durează mai mult doar din cauza dimensiunii lor. De asemenea, pene de pe picioarele lor trebuie să fie șamponată în mod regulat pentru a îndepărta murdăria și resturile și trebuie să fie uscată complet pentru a preveni iritarea pielii. ClyDesdales au nevoie, de asemenea, de copitele mari inspectate și curățate zilnic și au nevoie de potcoavă care sunt mult mai mari decât norma.

PROS
  • Inteligent

  • Dispoziție calmă

  • Ușor de antrenat

Contra
  • Necesită îngrijire suplimentară

  • Este adesea mai scump pentru a păstra decât un cal mediu de dimensiuni

Castele de campion și celebritate Clydesdale

Mulți oameni au văzut Budweiser Clydesdales în reclame sau chiar în persoană. Acești cai au făcut parte din Anheuser-Busch din anii 1930. După interzicere, compania a folosit un vagon de bere trase de cai pentru a-și comercializa produsele. Vagonul a încercat mai multe state, oferind cazuri de Budweiser de-a lungul drumului. Astăzi, mai multe echipe continuă în întreaga America de Nord și fac apariții la multe evenimente publice.

Este calul Clydesdale pentru tine?

Statutul Clydesdale este acoperit numai de dispoziția sa ușoară. Acești giganți blânzi fac cai de familie foarte buni, chiar și pentru persoanele cu experiență limitată de cai. Inteligența lor și comportamentul calm îi fac destul de ușor să se antreneze și sunt adesea descrise ca cai fericiți care sunt PRAND și joacă. Ei sunt, de asemenea, destul de rezistenți la cai, chiar și în vreme rece.

Dar ClyDesdales sunt mai scumpe pentru a păstra decât cele mai multe alte rase de cal datorită dimensiunii lor. Mănâncă mai multe alimente, potcovire poate costa mai mult decât un cal mediu de dimensiuni, și au nevoie de spațiu amplu. Un stand de 24 de metri de 24 de picioare este considerat pe scară largă dimensiunea minimă pentru un Clydesdale care este dovedită zilnic - este necesar un stand mai mare pentru unul care face excursii mai puțin frecvente la padoc.

Cum să adoptați sau să cumpărați un Clydesdale

Vă puteți aștepta să plătiți un minim absolut de aproximativ 1.000 de dolari pentru a adopta sau cumpăra un Clydesdale. Costul mediu scade între 2.500 $ și 5.000 de dolari. Și prețul poate să se deschidă de acolo. Deoarece Bay sau ClyDesdalele Negre cu marcaje și picioarele faciale albe sunt foarte căutate, adesea costă mult mai mult.

Când alegeți o salvare sau un crescător de cal de renume, căutați o organizație care este transparentă în ceea ce privește istoria caii, nevoile medicale și temperamentul. Cereți să petreceți timp cu un cal înainte de ao aduce acasă, de preferință la instalația unde puteți vedea modul în care organizația își tratează animalele. Și păstrați un ochi pentru orice probleme potențiale, cum ar fi lamelele sau respirația muncii.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Clydesdale horse: profil de rasă