Aflați despre dinții calului tău

Aflați despre ilustrația dinților calului

Aruncați o privire în dvs cai gura și veți vedea o mulțime de dinți acolo. În medie, caii au între 36 și 42 de dinți. Numărul depinde de sexul calului și dacă calul dezvoltă sau nu dinții suplimentari de-a lungul barelor gurii - spațiul gol între dinții din față și dinții din spate în cazul în care pic Sit.

Calul tău are, de asemenea, o serie de diferite tipuri de dinți. Și, de-a lungul vieții sale, va avea două seturi diferite de dinți, la fel ca oamenii. Modelele specifice de uzură și de creștere vă pot ajuta determină vârsta aproximativă a unui cal.

Dinții de foioase (baby)

Dinții de foioase, laptele sau dinții de copii, sunt primul set de dinți care cresc într-o Foal`s gură. Acești dinți pot fi evidenți când se naște mânzul. La scurt timp după a doua zi de naștere a calului tânăr, acești dinți sunt împinși de dinții adulți permanenți în timp ce cresc. Există 24 în toate și sunt, de obicei, înlocuite în întregime până când calul este de aproximativ 5 ani. Ocazional, A Calul tânăr poate avea nevoie de ajutor pentru a vărsa dinți pentru copii. Capacele, așa cum sunt numite, pot să nu cadă așa cum ar trebui, și ar putea fi îndepărtate de un medic veterinar sau dentist ecvine.

Dinți permanenți

Dinții permanenți sau adulți continuă să crească pentru cea mai mare parte a vieții calului. Acestea sunt cele pe care le privim când vrem să învățăm Vârsta aproximativă a unui cal. Când un cal devine foarte vechi, creșterea dinților se termină, iar calul poate dezvolta lacune în care dinții cad. Acest lucru poate duce la probleme cum ar fi pierderea în greutate și Quidding.

Wolf și dinți canini

Pe măsură ce mânzul se maturizează la 4 sau 5 ani, unii cai pot obține dinții suplimentari în decalajul inter-dentar pe care îl numim baruri a gurii. Canin și Wolf dinți sunt puțin mai frecvente în armăsări și Geldings decât în ​​iepuri, unde vor par și mai mici. Ele pot crește numai în maxilarul superior sau pot crește atât în ​​maxilarul superior cât și inferior. Deoarece acești dinți pot provoca disconfort, mai ales atunci când se ține un pic, ele pot fi îndepărtate. Acești dinți pot sta sub gingiile la niște cai, sunt destul de mici sau sunt destul de pronunțați.

Incisivi

Dinții frontali ai calului sunt numiți incisivi. Acești dinți clipește eficient iarbă cum arată. Acestea sunt, de asemenea, primii dinți care au apărut pe măsură ce dinții de lapte cresc și primul care a vărsat dinții permanenți prin. Acești dinți sunt cei mai ușor de văzut, deci este de la aceștia că este estimată vârsta unui cal.

Acești dinți pot continua să crească pentru a înlocui eroziunea treptată cauzată de decuparea furajelor care are granule și alte abrazive. Incisivii pot fi deteriorați și de lovituri care pot sparge dintele, la fel ca dinții umani pot fi deteriorați. Toți dinții de cal sunt adânc înrădăcinați, iar rădăcinile pot curba bine în osul maxilarului. Caii au șase incisivi de sus și de jos pentru un total de 12.

Premolari și molari

Premolarii sau dinții obrazului stau direct în spatele barelor gurii. Acești dinți ajută la combinarea alimentelor înainte de a fi adunate într-un bolus din spatele gâtului și înghițit. Dinții obrazului sunt mai largi decât incisivii. Un cal își mișcă fălcile laterale pentru a garca iarba, fân, sau Granule. Acești dinți convertesc furajul, cum ar fi iarba sau fânul într-un lungime de 1/2 inch. Dacă vedeți bucăți de iarbă sau fân în a Gunoiul calului care sunt mai lungi, ar putea indica o problemă dentară care face greu pentru calul tău să mestece corect. Toți dinții calului dvs. cresc aproximativ 1/6 inch pe an. Cantitatea de uzură depinde de tipul de sol pe cal pășunat pe și tipul de furaje, precum și sănătatea, obiceiurile și genetica calului în sine.

Premolarii și molarii sunt foarte adânc înrădăcinați în osul maxilarului calului. În maxilarul inferior, acești dinți se extind la partea inferioară a osului. Există trei premolari și trei molari, situați în partea de sus și de jos, pentru un total de 24 de ani. Foarte rar, un cal poate avea un molar suplimentar.

Tipurile dentare și utilizarea lor

Incisivii sunt folosiți pentru tăierea ierbii și ridicarea alimentelor. Premolarii sunt folosiți pentru șlefuirea totul înainte ca calul înghițit. Dar dinții au alte două utilizări. Dinții pot fi utilizați ca o armă. Un cal poate să-și piardă dacă poate mușca greu dacă se apără sau atacă alți cai sau prădători. Caii pot juca muscatura și acest lucru este comun în tineri.

Dinții sunt, de asemenea, a îngrijirea instrument. Ele pot fi folosite pentru a zgâria un mâncărime sau pot fi utilizate în îngrijirea socială menționată ca alrogrooming. Atunci când caii se înmoaie unul pe altul de-a lungul vârfului gâtului, greabănului, spatelui și a posterioară.

Unii cai sunt inteligenți de a-și folosi dinții și buzele pentru a descărca blocurile de ușă sau nituirea nodurilor în frânghii sau se pot bucura de obiecte în jurul dinților lor.

Probleme dentare comune

Caii sunt predispuși la mai multe probleme dinte. Aceste probleme pot duce la o sănătate slabă, pierdere în greutate, dificultăți de a purta un pic, comportament sau probleme de performanță atunci când sunt călătorite sau conduse. Caii pot avea dinți crăpați, slăbiți sau rupți dintr-un accident. Dinții de copii nu pot să nu vopsi în mod corespunzător și ar putea avea nevoie de atenția unui dentist ecvine sau a unui medic veterinar. Purtarea neuniformă poate provoca margini și cârlige ascuțite care necesită netezirea în jos pentru a preveni iritarea în interiorul obrajilor sau a limbii. Unii cai au nealiniat fălci care pot fi subestimați sau depășiți, de asemenea, numită gura de papagal, ceea ce poate provoca probleme de uzură și mestecare.

Dinții pot deveni infectați și abcesele din maxilar pot forma dacă resturile sau plăcile provoacă probleme. Deoarece rădăcinile unora dintre molarii se extind în apropierea cavității sinusale, unele infecții pot părea a fi probleme sinusale. Culoarea gălbui sau maronie a dinților este normală. Dinții nu rămân alb perle, deoarece devin colorați de mâncarea mâncată. Cu toate acestea, gingiile ar trebui să parie roz sănătos. Orice schimbare de culoare poate însemna o problemă de sănătate sau o specifică Problema dentară.

Ingrijire dentara

Caii au nevoie Verificări dentare regulate La fel ca oamenii. Frecvența pe care un dentist sau medic veterinar trebuie să verifice gura unui cal depinde de cal. În general, o dată pe an este suficientă. Dar unii cai, din cauza problemelor în curs sau a formei și mărimii gurii sale, pot avea nevoie de controale mai frecvente. Când sunt verificate dinții calului, vârsta lui va fi luată în considerare, deoarece unele probleme, cum ar fi capacele, cârligele și punctele, sunt legate de vârstă. Calul tău poate avea nevoie de a Bit SEAT, sau chiar au nevoie de dinți eliminați. Și când un cal mai vechi începe să aibă probleme de măcinare a alimentelor datorită dinților uzate sau lipsiți, un medic veterinar vă poate ajuta să determinați cea mai bună dietă pentru calul dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Aflați despre dinții calului tău