De ce câinii își mănâncă dinții?

Black Mutt Dog Portret în aer liber

Bruxismul este actul de măcinare a dinților împreună folosind mușchii maxilarului. Acest lucru poate include acțiunile de încleștare sau lovire a dinților împreună. Șlefuirea dinților este bine cunoscută printre oameni, dar poate apărea la câini, de asemenea. Măcinarea ușoară a dinților poate să nu provoace probleme, dar șlefuirea frecventă sau curățarea dinților poate duce la probleme cu dinții și maxilarul.

De ce câțiva câini își mănâncă dinții?

Nu toți câinii își mănâncă dinții. Când fac, există câteva motive potențiale de ce.

Dureri orale

Mulți câini își vor zdrobi dinții ca răspuns la durere sau disconfort. Câinii nu prezintă în mod obișnuit semne de durere cum fac oamenii. Mulți câini încearcă să-și ascundă durerea, acționând cât mai normal - aceasta face parte din instinctul lor de supraviețuire. Un comportament mic, cum ar fi măcinarea dinților poate fi singurul indiciu pe care îl aveți că există ceva în neregulă în gura câinelui tău.

Potenţial Cauze de durere orală include parodontal boli, cavități, infecții orale, dinți fracturi, vătămare la membranele mucoase orale sau limba și creșterea orală sau tumorile. Unele pui își vor zdrobi dinții în timp ce ei sunt dentită sau când există un dinte liber. Din fericire, cele mai multe cățelușe cresc din comportament odată ce dinții lor adulți au intrat.

Malocclusion

O malocluzie apare atunci când există dinți nealiniați împiedicând fălcile de la închiderea dinților împreună și uniform. La câini, uneori se numește o "mușcătură anormală" și poate fi văzută ca o piedică sau o suprasolicitare. Maloccluziile provoacă dinți să se mănânce unul împotriva altora dinții involuntar ca parte a mișcării normale a gurii.

Disconfort gastrointestinal

La fel ca durerea orală poate face ca niște câini să-și mănânce dinții, durerea sau disconfortul în esofag, stomac sau intestine pot face același lucru. Dinții de măcinare a dinților ca răspuns la durere poate fi o modalitate pentru ca câinii să se auto-calmeze sau să distragă atenția de durere.

Anxietate / stres

Stresul și anxietatea sunt cauze principale ale bruxismului la om. La câini, această reacție la anxietate și stres este mai puțin frecventă, dar poate apărea în continuare. Acest tip de măcinare din dinți se poate întâmpla în mod inconștient, în timp ce câinii dorm.

Este dinții de șlefuire dăunătoare?

Măcinarea ușoară și rară a dinților nu poate provoca probleme la un câine. Cu toate acestea, în timp, măcinarea dinților poate provoca o uzură semnificativă la smalțul și dentina dinților. O singura data uzat suficient, dinții pot deveni grav dureroși și deteriorați. Dacă pulpa din interiorul dinților devine expusă, câinele poate dezvolta o infecție gravă.

Este posibil să nu fiți conștienți de mănâncă dinții câinelui dvs. la început. Sunetul poate fi subtil sau poate suna ca chattering sau măcinat. Puteți sau nu să vedeți mișcarea muschilor și a gurii, dacă nu arătați foarte atent.

Ce să faci când câinii își mănâncă dinții

Nu ignorați măcinarea dinților în câinele dvs., chiar dacă pare ușoară. Dacă observați semne de măcinare dinți în câinele dvs., asigurați-vă că contactați Oficiul veterinarului Pentru a programa o întâlnire. VET va evalua gura câinelui dvs. și va face un examen fizic pentru a căuta o cauză fundamentală.

VET dvs. va recomanda probabil teste de laborator pentru a evalua funcția de organ al câinelui și sănătatea generală. Aceste teste pot dezvălui condiții subiacente care ar putea provoca bruxismul. În plus, ele vă pot ajuta VET să determine cele mai sigure metode de utilizare pentru anestezie, sedare, managementul durerii și alte terapii.

Pe baza concluziilor examenului, câinele dvs. poate avea nevoie de o examinare orală și Curățarea dentară profesională Pentru a determina amploarea daunelor și / sau a începe tratamentului. Câinele dvs. va fi pus sub anestezie, iar dinții vor fi examinați îndeaproape. Radiografiile dentare (raze X) pot fi efectuate pentru a evalua dinții și maxilarul.

Dacă VET-ul dvs. determină că șlefuirea dinților nu este legată de o problemă de sănătate, atunci există o șansă că câinele dvs. se confruntă cu anxietate sau stres. Veterinarul dvs. poate fi capabil să ofere sfaturi despre cum să ușurați stresul câinelui folosind modificări de mediu, medicamente și modificări de comportament. Poate doriți să căutați ajutor de la un comportament de tip comportament sau câini pentru a vă ajuta munca cu câinele dvs.

Este posibil să puteți împiedica efectul nociv al măcinării dinților dacă este prins devreme. Asigurați-vă că vă aduceți câinele la veterinar vizite de wellness de rutină Așa cum este recomandat, de obicei o dată sau de două ori pe an.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii își mănâncă dinții?