Wolf dinți în cai

dinții maxilarului inferior

Dacă te uiți în tine gura calului, S-ar putea să observați că există câțiva dinți acolo care par diferiți decât restul. Dinții din față sunt numiți incisivi, iar aceștia sunt dinții care sunt cai utilizați pentru a șterge iarba și plantele pe care le mănâncă. Atunci există un decalaj. Aceasta se numește barele gurii și este, de asemenea, în cazul în care bitul va sta.

În spatele barelor încep să înceapă premolarii, iar în spatele premolarilor sunt molarii, toate fiind folosite pentru zdrobirea ierbii, calul a fost lăsat cu incisivii. Dar în fața premolarilor, uneori ascunse foarte aproape de celelalte dinți, pot exista mici dinți stubby care nu par să aibă nici o funcție. Pot exista culege sau dinți canini. Acești dinți pot crește la jumătatea drumului de-a lungul barelor de dinți fără dinți ale gurii. Sau pot exista dinți de lupi.

Ce sunt dinții lupi?

Dinții de lupi sunt mici, adesea îndreptați sau în formă de PEG, dinți care cresc doar înainte de primii premolari ai calului. În timp ce liniile sunt de obicei văzute numai în cai de sex masculin, dinții de lupi sunt obișnuiți atât la bărbați, cât și la femei. Acești dinți împing prin gingii atunci când calul este între cinci și douăsprezece luni. Ele pot ieși numai din gingiile de top, dar unii cai pot avea atât dinți de lupi și inferiori. spre deosebire de incisivi și molari, Acești dinți nu continuă să crească. Ei rămân relativ mici în viața calului și nu vor deveni îngroșați sau purtați neuniform ca și alți dinți. Ocazional, ei nu pot erupe complet prin gingii, dar stau mici lovituri doar în fața molarilor. Acestea sunt numite dinți de lupi orbi.

Acești dinți, ca și culoarea vestigială, și împreună cu castanul și ergotul sunt dovezi despre modul în care caii au evoluat în timp. Acești dinți mici sunt lăsați de la un moment în care un cal a avut o formă de maxilar mai mult ca o capră sau cerb. Ei nu sunt numiți dinți de lupi pentru că sunt oricum lupul sau ca câinele. Caii nu au fost niciodată consumatori de carne. Deși aceste și înzestrații par să fie în formă de dinții de rupere a unui carnivor, ei nu sunt adevărați dinți canini.

Probleme cu dinți lupi

Wolf dinții nu pot prezenta niciodată o problemă. În mulți cai, ei nu interferează cu mușchiul puțin, mai ales dacă dinții izbucnesc numai pe gingiile superioare. Dar, dacă interferează cu puțin, ar putea fi nevoie să fie îndepărtați, așa că bitul se așează mai confortabil în gura calului.

De asemenea, dinții de lupi pot deveni ulcerați sau infectați. Dinții de lupi au terminații nervoase în ele, deci chiar dacă la început nu par să cauzeze o problemă, ele pot deveni sensibile. Dacă un cal începe să-și arunce capul, mai ales atunci când SIDA de răsturnare trageți puținul împotriva dinților, dinții de lupi sensibili pot fi vinovați. Deoarece această problemă se poate culca în orice moment, unii oameni le au în mod obișnuit eliminați. Dacă se întâmplă acest lucru, ar putea fi necesar să fie trase, iar calul va avea nevoie de antibiotice pentru a elimina infecția. O lovitură de tetanos este de asemenea recomandată dacă calul nu primește în mod regulat acest vaccin. Această operațiune ar trebui făcută numai de către un medic veterinar sau dentist calificat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Wolf dinți în cai