12 Moduri în care calul tău vă spune că are nevoie de dinții ei verificați

Cal cu gura larg deschisă

De unde știi când ești cal are nevoie de dinții ei verificați? Destul de des vă spun, dar ați putea greși rău sau ciudat comportament.

Puteți să-l disciplați sau să puneți pe o bandă de nas pentru a face minte pic. Sau, puteți schimba biții, puneți pe martingales sau legați în jos sau utilizați alte unelte proiectate pentru a păstra capul calului în cazul în care aparține. Puteți schimba fluxurile, gălețile sau alte aspecte ale mediului calului dvs. Dar calul tău ar putea acționa sau face lucruri ciudate pentru că se confruntă cu disconfort și durere.

În mod ideal, dvs dinții calului ar trebui să fie verificate de un profesionist cel puțin o dată pe an. Aflați semnele că este timpul să numiți un medic dentist ecvine sau un medic veterinar pentru a vă verifica dinții calului, chiar dacă a fost mai puțin de un an.

01 din 12

Fusting cu bit

Un cal care fusseste cu bit-ul poate reacționa la disconfort cauzat numai de bit sau ca capul aruncă, Probleme dentare care fac ținând pe un pic incomod. Uneori dinții suplimentari ar putea fi problema, iar calul tău ar putea avea nevoie de un scaun de biți sau dinți îndepărtați.

  • 02 din 12

    Quidding sau scuipat de fân

    Quidding este atunci când un cal scutură bile de fân a mestecat deja. Un cal care quids nu-și înghită alimentele în mod corespunzător. Acest lucru poate cauza ca calul să piardă condiționarea, deoarece nevoile sale nutriționale complete nu sunt îndeplinite.

  • 03 din 12

    Capul aruncă

    Sunt cateva Motivele că calul tău ar putea arunca capul Când o conduci. Este posibil să reacționați la modul în care utilizați dvs reins. Ar putea avea probleme legate de bit sau poate avea probleme dentare care să provoace disconfort în tot timpul sau doar atunci când poartă un pic.

  • 04 din 12

    Pierderea în greutate și sănătatea generală slabă

    Dacă calul nu poate mesteca corect, nu va putea extrage toată nutriția pe care o are nevoie de furaje fibroase cum ar fi iarbă sau fân. Dinții răi pot contribui la pierderea în greutate. Un cal care nu poate mesteca în mod corespunzător este, de asemenea, predispus la sufoca și de impacție colic.

    Continuați la 5 din 12 de mai jos.
  • 05 din 12

    Mâncare lentă

    Dacă calul tău a rupt dinți, gingii infectate, obrajii răniți sau orice alt disconfort în gura cauzată de problemele dentare, poate mesteca hrana foarte încet. Acest lucru poate duce la pierderea în greutate și la nutriția slabă, mai ales dacă este grăbit în orice fel, spunând de alții cai, care doresc să-și fure alimentele.

  • 06 din 12

    Balkiness, boltire și expediere

    Unii cai nu au nici o toleranță pentru durere și vor acționa devenind rezistent. Unii vor acționa în mod opus devenind Înfricoșător și este probabil să știm la fiecare ocazie. Alții vor fi destul de stoici și vor pune foarte mult, motiv pentru care îngrijirea dentară obișnuită este importantă.

  • 07 din 12

    Vărsarea cerealelor

    Un cal care mănâncă prin vărsarea sau aruncarea de cereale peste tot ar putea fi anxietate de mâncarea sa. De asemenea, s-ar putea să încerce să păstreze un ochi pentru orice alți cai care încearcă să-l fure. Sau, din cauza problemelor dentare, calul poate avea doar un timp dificil de a ține cereale în gură și mestecă. Deoarece cerealele ar putea să nu fie în picioare în mod corespunzător, sufocarea poate rezulta.

  • 08 din 12

    Miros urât

    Dacă există un miros rău venind din gura sau nasul calului, suspectați o infecție a gingiilor sau în altă parte a gurii. Acest lucru ar putea fi singurul semn că există o problemă care ar putea fi tratată cu lucrări dentare și antibiotice.

    Continuați până la 9 din 12 de mai jos.
  • 09 din 12

    Saliva

    Cai drool sau slobber pentru că au mâncat plante cu ciuperci care le fac drool sau după ingestia unei substanțe iritante. De asemenea, ceva ar putea fi încorporat în gingii, limba sau palat, sau calul ar putea avea o problemă dentară. Unii cai drool când au un pic înăuntru și este destul de normal. Dar dacă nu sunteți sigur, este probabil timpul să numiți un medic veterinar sau un dentist ecvine.

  • 10 din 12

    Descărcare sinusală

    O mică scurgere de lichid limpede sau ușor lăptoasă este normală din nasul calului tău. Un nas de alergare Yucky poate fi un semn nu numai de o infecție sinusală, ci a unei infecții dentare. VET dvs. vă va ajuta să găsiți cauza descărcării și vă sfătuiți cu privire la cel mai bun tratament.

  • 11 din 12

    Capul timid

    Dacă calul tău este capul timid și nu te va lăsa să atingi, mirele sau să pui frâu Pe, atunci o problemă dentară dureroasă ar putea fi cauza.

  • 12 din 12

    Deshidratare

    Caii cu probleme dentare proaste pot fi ezitante să bea rece apă. Lipsa de apă poate duce la colic de suflare și impacție, împreună cu dificultatea de a obține toată nutriția pe care o are de la alimentele sale. Dacă suspectați o problemă dentară, ar putea fi înțelept să vă umezi hrănirea calului și să oferiți apă încălzită până când un profesionist vă poate ajuta să rezolvați problema.

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 12 Moduri în care calul tău vă spune că are nevoie de dinții ei verificați