Ce este un mânz

Broodmares și mânji

Ce este numit un cal pentru copii? Se numește mânz. Un mânz este un cal pentru copii, măgar, catră, zebră sau ponei sub un an. Dacă aveți nevoie să specificați ce specii este mâncarea, puteți descrie o zebră a copilului ca o mânz de zebră, un măgar pentru copii ca un mânz de măgar sau un catol copil ca un mânz de gunoi. Sunt genuri de foame specifice mânz pentru un mânz de sex masculin și mânză Pentru o mânzoasă feminină. Așadar, ați putea auzi pe cineva să vorbească despre un mânz obișnuit sau un mânz de colț sau vor folosi termenul Colt sau Filly pe cont propriu.

Cum se folosește cuvântul mânz

Termenii Colt și Filly pot fi utilizați până la a cal este de aproximativ doi până la trei ani, după care va fi numit o mare, armăsar, sau Gelding. În lumea cursei, termenii Colt și Filly pot fi utilizați până când calul este în al patrulea an. Ocazional, un armăsar foarte tânăr poate fi numit un Stud Colt.

O mare se spune că este "în mânz" dacă este ea gravidă. Perioada de gestație a caii este de aproximativ unsprezece luni, iar timpul nașterii poate fi numit de folie sau de fulgere. Data se așteaptă ca Mare să dea naștere se numește Data de Foarte. Ziua de naștere a calului este atunci când a fost împușcat.

Ponei de ponei

Foiciile nu sunt ponei. Poneii sunt diminutive ca niște mâncători, dar ei rămân mici pe tot parcursul vieții lor. Un ponei bebeluș este numit un mânz de ponei. Un ponei crescuți în plin poate avea aceeași dimensiune cât mai multă mâneci de cal, dar sunt adulți și descendenții altor ponei de dimensiuni similare.

Foi de îngrijire medicală

Foiciile trăiesc pe laptele mamei lor pentru primele săptămâni ale vieții sale. Primul lapte pe care îl primește la scurt timp după naștere conține calități importante de construire a imunității. Până când un mânz este de aproximativ două luni, va trebui să mănânce iarbă și este adesea hrănit special Concentrează-te făcute pentru fani, deoarece laptele mamei sale nu va mai furniza suficientă nutriție pentru a-și susține creșterea rapidă.

Caii locali sunt de obicei înțărcați devreme, la aproximativ trei până la șase luni, în timp ce caii sălbatici se pot izbăvi mult mai târziu. Marele sunt adesea crescute la scurt timp după naștere, așa că, la începutul sarcinii, se alătură unui mânz rapid în creștere. Ocazional, un cal matur va încerca în continuare să asiste și să fie foarte atașat de mama sa, dar acest lucru se datorează în mare măsură managementului sărac al proprietarilor săi, mai degrabă decât orice nevoie de partea calului.

Weaning

Foiciile pot fi înțărcate în orice moment între trei luni și un an. Odată înțărcat, mânzul poate fi făcut referit are o înclinare. În acest timp, ei continuă să crească rapid. În timp ce este mai bine să începeți manipularea unui mânz de la naștere, formarea în mână poate începe și este necesar să se predea un maniere de teren. Ei nu vor fi gata să călătorească până când nu sunt mai maturi. Unii oameni încep de la doi ani, în timp ce cei mai mulți preferă să aștepte până când calul este de aproximativ patru ani.

De obicei, termenul de foame este folosit pentru a se referi la un cal foarte tânăr, dar uneori auziți un cal adult numit ca un alt cal, fie că este sire sau barajul mânz. Cuvântul Colt este uneori folosit pentru a face referire la un cal pentru copii, dar acest lucru este incorect ca un colt este întotdeauna un mânz masculin.

Informații mai utile despre hrăniți

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este un mânz