Cum să ai grijă de dinții de chinchilla

Chinchilla, aproape

Nu toate exoticii au probleme cu dinții lor, dar dinții chinchilla poate fi problematică. Chinchillas, Ca și alte animale exotice, au tipul de dinți care cresc continuu pe tot parcursul vieții lor. Acești dinți pot necesita periodic ornamente dinte dacă chinchilla ta nu le poartă în jos.

Hypsodont Dention

Erbivore precum iepurii, cobaiul și chinchilele au dinți lungi care cresc în mod continuu, adesea necesită ornamente dinte. Acești dinți, numiți dinți Hypsodont, au coroane (partea dinților pe care o puteți vedea) care se extind o mare lungime dincolo de gingii. Dinții hipsodonți sunt neobișnuit de mult timp în comparație cu dinții câinilor, pisicilor sau oamenilor. Acțiunea naturală de măcinare a mestecării pe jucării, fân și alte produse alimentare determină ca dinții să rămână la o lungime ideală în erbivore normale, dar mulți trebuie să aibă dinții tăiate manual în mod regulat datorită sănătății și factorilor genetici.

Dinți chinchilla în exces

Incisivii sau dinții din față, ai chinchilla, sunt cele mai ușor de identificat când devin îngroșate. Ei vor crește, de obicei, atât de mult încât încep să curbe și să se stingă între buze. Odată ce au ajuns prea mult, ei pot deveni blocați de lucruri, sau mai rău, cresc în gingiile sau acoperișul gurii de chinchilla. Molarii sau dinții din spatele gurii, pot ajunge, de asemenea, la lungimi excesive. Molarii sunt greu de observat fără a folosi un specul de a privi în spatele gurii, dar chinchilla cu molari îngroșați vor fi hipersalivați în mod obișnuit și vor avea dificultăți de mestecare și înghițire.

Incisor Tururi dinte

Dacă este făcut corect, ornamentele dintelui nu sunt dureroase. Există două metode comune folosite pentru a tăia incisivii. Primul este prin utilizarea regulată Câine de tăiere de unghii Pentru a tăia dinții ca și cum ați fi un toenail, dar cu această metodă, există un risc ridicat de crăpare sau împărțire a dinților din cauza forței necesare pentru a folosi mașinile de tuns. Această metodă poate provoca durere dacă dintele este împărțit până la nerv sau este tăiat prea scurt.

A doua metodă este utilizând un instrument rotativ de mână, cum ar fi Dremel, cu o roată tăiată pentru a tăia dintele excesului. Această metodă nu provoacă traume dintelui. Singurele preocupări sunt pentru traume la gingiile sau buzele dacă roata le consideră accidental sau dacă dintele este tăiat prea scurt. Multe spitale exotice de companie vor efectua aceste ornamente dinte inexpensiv cu un tehnician sau un medic, dar ar trebui să se facă cu anestezia.

Frizele dintelui molar

Molarii de tăiere poate fi mai dificilă decât tăierea incisivilor. Molarii nu sunt la fel de ușor de identificat ca fiind îngroziți, astfel încât animalul de companie este, de obicei, deja văzut de un medic veterinar de acest punct. După ce medicul veterinar confirmă faptul că molarii sunt prea lungi, el va recomanda anestezie pentru a tăia în mod corespunzător și a depune dinții. Cu Chinchilla dvs. temporar incapacitat, sunt utilizate un fișier dentar din Bur și Handheld. Aceasta este metoda ideală de tăiere a molarilor, dar proprietarii pot avea constrângeri financiare care le restricționează de la anestezia sau sedarea animalelor lor exotice.

Proprietarii de chinchile și alte animale de companie exotice cu dinți Hypsodont trebuie să fie conștienți de posibilele complicații cu privire la dinții lor de companie. Fără o atenție adecvată, dinții îngroșați pot provoca traume grave, anorexie și chiar moarte de incapacitatea de a mesteca și de a înghiți. Din fericire, problema dinților îngroșați poate fi gestionată cu reguli regulate dinte sau rezolvate prin extragerea dintelui sau dinților problemei. Dacă aveți nevoie de ajutor cu dinții chinchilla, dați-vă local Exotice veterinar un apel.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ai grijă de dinții de chinchilla