Cum să se potrivească bițiului calului tău

Close-up de un cal de dresaj

Pentru un pic să lucrați corect, trebuie să stați în mod corect în gură și asta înseamnă că trebuie să se potrivească. Un pic care este prea mic, poate prinde sau face greu ca calul să-și închidă gura în mod corespunzător. Un pic care este prea mare va aluneca înainte și înapoi în gura calului, poate chiar bate pe dinții calului. În ambele cazuri, dvs SIDA REAL nu va fi exactă, iar calul dvs. nu va primi mesajele potrivite despre oprirea și întoarcerea. În mod tradițional, călăreții au folosit regula "One Wrinkle" pentru a determina dacă pic stă în locul potrivit în gură și se potrivește corect. O ridură la colțul gurii calului însemna că bitul stătea în locul potrivit. Acest lucru nu este întotdeauna corect și nu înseamnă neapărat bitul care se potrivește sau este ajustat corect. Bitul ar trebui să se potrivească confortabil peste bare (decalajul fără dinți dintre incisivi și molari) al maxilarului calului și asta ar putea însemna că nu există doar o singură ridură sau nici o ridură deloc.

Dacă vă potriviți un pic îmbinat, ca un inel D sau un snaffle de inel liber, nu poate fi nici un rid pe buze deloc. Care nu înseamnă că bitul nu se potrivește. Modul în care se uită puțin în exterior ar putea să nu aibă nimic de-a face cu ceea ce se întâmplă gura calului. Aruncați o privire în interiorul gurii calului prin ridicarea buzelor și observați unde se află bitul pe bare. Nu ar trebui să stea atât de mare sau de jos încât să lovească dinții de pe ambele părți ale barului. Acordați atenție și reacției calului. Calul tău ar putea să-ți spună mestecarea și să-ți dai seama, sau alt comportament, că nu este confortabil. Dacă bitul nu este poziționat în mod uniform, calul putea să înceapă să-și poarte capul într-o parte sau să-și arunce capul. Ajustați camionul, astfel încât bitul să se echilibreze echilibrat pe ambele părți și se află confortabil în centrul barelor.

Montarea bitului ar putea să nu fie doar o chestiune de poziționare, ci de dimensiunea și forma bitului în sine. Caii au gura diferită, ceea ce înseamnă că biți diferiți pot fi mai confortabili pentru unii decât alții. S-ar putea să fi măsurat gura calului și ați decis să cumpărați un pic de 5 inci. Cu toate acestea, lungimea bucalei nu este singurul lucru de luat în considerare. CalGurile vin în diferite dimensiuni și forme, la fel ca două persoane pot avea aceleași picioare de dimensiuni, dar nu vor putea să poarte exact același tip de pantof.

De exemplu, s-ar putea să vă gândiți la un snable de ouă foarte gros ca un pic foarte moale confortabil, dar pentru un cal cu o limbă carnică și un palat scăzut, poate fi o gură incomodă. Bit-ul se poate potrivi cu lățimea, dar nu în grosime. Deci, dacă aveți probleme la obținerea calului pentru a purta un pic liniștit, luați în considerare încercarea unui alt tip de muștiuc. Unii caii cum ar fi muștiucile îmbinate sau par mai confortabile în diferite tipuri de îmbinări, cum ar fi o legătură franceză, mai degrabă decât un snable de inel liber. Unii cai pot fi mai fericiți cu un pic cu un port care dă o cameră pentru limba lor. Lățimea, forma și grosimea piesei bucale sunt factori care se potrivesc corect.

Poate dura un pic de încercare și de eroare pentru a găsi poziția corectă în gura calului pentru bit. Încercați să ajustați bitul în funcție de locul în care bitul stă în gura calului și încercați diferite tipuri de muștiuc de asemenea. Bit-ul calului dvs. poate fi dimensiunea corectă, dar dacă nu se află în poziția corectă, nu va fi confortabilă sau eficientă.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să se potrivească bițiului calului tău