De ce calul tău își aruncă capul

Calul a călătorit în martingale în picioare cu călăreț în română

Este calul tău aruncând capul în timp ce mergeți? Capul aruncat poate varia de la bobbing enervant la aruncarea capului periculos și agitare. Pe măsură ce calul tău aruncă capul, vei avea un control slab. În inelul de spectacol, veți fi trecut de judecător dacă calul dvs. își aruncă capul în multe clase de performanță, cum ar fi echitarea și plăcerea.

De ce caii își aruncă capul

Caii aruncau sau bob capetele lor din mai multe motive. Este important să găsiți cauza înainte de a recurge la un pic mai aspru, martingale sau cravată. Este foarte nedrept cu calul tău dacă ți-ai legat capul în loc, așa că nu poate scăpa de durere sau disconfort. Deci, să analizăm motivele:

  • Dentar: Adesea, dinții de cal poartă neuniform și poate forma cârlige și margini incomode care provoacă calul să-și răstoarne obrajii sau limba în timp ce mestecă. Probleme dentare ca aceasta poate face un pic foarte incomod. Cei mai mulți cai au nevoie de dinții lor verificați și ras (numiți plutitoare) cel puțin o dată pe an, în timp ce unii cai au nevoie de dinții lor verificați cât de frecvent la fiecare șase luni. Problemele dentare sunt primul lucru care trebuie căutat atunci când încercați să rezolvați problemele de agitare sau de aruncare a capului. Dinții suplimentari care cresc în fața dinților de mestecat, numiți dinți de lupi, pot provoca, de asemenea, probleme cu bitul. Veterinarul dvs. vă poate sfătui cu privire la modul de a face față acestui lucru.
  • Biți: Verificați pentru a vedea că bitul se potrivește confortabil în gura calului. Este prea îngust și ciudat, prea gros sau prea mult dintr-o gură? Este curea de bordură prea liberă, permițând un bit de bord să se rotească prea departe în gura calului? Este prea mare și strâns împotriva gingiilor sau buzelor calului sau prea scăzute și în clanking pe dinții din față? Este un pic prea dur, au margini dură sau rugină și calul încearcă să-l evite? Unii cai ar putea obiecta la gustul anumitor metale sau greutatea sau forma unui pic. Încercați biți diferiți pentru a vedea dacă există un cal acceptă fără cap.
  • Insecte: Unii cai își aruncă capul pentru că ei se prăbușesc despre mușcările insectelor în jurul urechilor lor. Aceasta poate fi o mare problemă pe plimbări cu un cal care încearcă să se scape de bug-uri enervante. Luați în considerare utilizarea capacelor urechilor și insecticid. Unii cai merg absolut loopy despre bug-uri de mușcare, așa că încercați să călătoriți când insectele sunt mai puțin răspândite sau călătoresc în interior. Pentru unii cai, problema de agitare a capului ar putea să nu dispară complet până când se răcește vremea, când bug-urile au dispărut.
  • Șaua potrivit: O șadă necorespunzătoare, care vă fixează înapoi poate provoca un număr de comportamente nedorite, inclusiv aruncarea capului. Fitul de șa este un motiv foarte frecvent pentru comportamentul "rău". Verificați șaua și cum se potrivește periodic calului, deoarece potrivirea șei dvs. se poate schimba în timp.
  • SIDA REALIZĂTORILĂ: De multe ori caii își aruncă capul ca răspuns la călăreț greșit. Primul lucru pe care un călăreț trebuie să învețe este cum să aibă mâini ușoare, simpatice care urmează mișcarea calului, menținând în același timp un contact suficient pentru a controla calul. Acesta este probabil cel mai frecvent motiv pentru care aruncarea capului, iar soluția este de a lua câteva lecții cu un instructor care poate ajuta călărețul să învețe să aibă o legătură moale și dinamică cu gura calului. Mâinile grele împreună cu un pic dur poate provoca niște cai să-și arunce capul violent. Unii cai ar trebui să fie re-învățați, astfel încât au încredere în călărețul să nu-și rănească gura.

Soluții vs. Măști

Dacă sunteți tentați să "rezolvăm" problema prin folosind un pic mai aspru, Tie-Down sau Martingale, ia în considerare posibilitatea ca tu să poți masca problema și să nu-l rezolvi. Vizualizați întotdeauna orice comportament nedorit ca calul dvs. care reacționează la ceea ce ați făcut (sau pe cineva înainte de tine). Când un cal își aruncă capul, încearcă să-ți spună ceva. Acesta este modul în care vorbește cu tine. Este întotdeauna mai important să fii un "ascultător de cal" decât un "whisperer de cal".

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce calul tău își aruncă capul