10 Fapte despre mâncători

Vedere de unghi scăzută a caii și a pășunilor pe iarbă

Sezonul de furaje este un moment interesant în jurul oricărui lucru stabil. Grajdurile de reproducere au adesea numeroase hrăniți în același timp. Și, bineînțeles, proprietarii sunt încântați să salute o nouă adăugare la familia lor cu patru picioare atunci când iubitul lor Mare dă naștere. Iată 10 fapte despre hărți pe care nu le-ați fi știut.

01 din 10

Perioada de gestație de 11 luni

Este nevoie de aproximativ 11 luni pentru a mânz să se dezvolte pe deplin în interiorul marelui. Unele hrăniți pot fi cu câteva săptămâni târziu sau mai devreme. Ocazional, un mânz poate fi cu întârziere de până la patru săptămâni. Cei mai mulți crescători încearcă să timp Foaling Pentru primăvara primă, astfel că mânzul poate crește și exercita în lunile de vară.

  • 02 din 10

    Foiciile pot sta în termen de două ore de la naștere

    Foamele pot sta, plimbare și se pot deplasa foarte puțin după naștere. În mod ideal, un mânz ar trebui să se alăture în două ore de la naștere. Dacă mânzul durează mai mult, poate fi o idee bună să numiți medicul veterinar. Mulți crescători susțin că mâncătorii delici sunt mai rapizi pentru a ajunge pe picioare și asistenta medicală decât Colts. Forite pot galop după aproximativ 24 de ore.

  • 03 din 10

    Laptele lui Mare oferă o creștere a imunității

    Primul lapte pe care îl primește mânzul de la mama sa se numește Colostrum. Acest lapte stimulează sistemul imunitar din Foal, deoarece se naște cu puțină protecție. În mod ideal, mânzul ar trebui să obțină colostru în primele ore de naștere sau cel puțin în 24 de ore de la naștere. Acest lucru nu numai că oferă anticorpi, dar Colostrum îi ajută pe Foal să treacă prima gunoi de grajd numit meconiu. Foaia va primi aproximativ un litru sau un litru de colostru în primele ore ale vieții.

  • 04 din 10

    Mares și fecioare suferă de comunicare tăcută

    Mare și mânji se obliga foarte repede. O mare parte din comunicarea lor este aproape imperceptibilă la ochiul uman.

    Continuați la 5 din 10 de mai jos.
  • 05 din 10

    Foames nu au un sistem imunitar

    Deoarece mânzul nu are un sistem imunitar propriu, o infecție poate seta foarte rapid. Pumpul ombilical al Foalului trebuie dezinfectat timp de câteva zile după naștere și a urmărit orice semne de boală.

  • 06 din 10

    Foamele s-ar putea să fi înclinat picioarele

    Multe mănuși se nasc cu picioare ciudate înclinate. Aceasta se numește "Windswept" și este comună pentru mâncătorii mari născuți la iepuri mai mici. Deoarece ligamentele și tendoanele lor sunt imature, ei pot merge, de asemenea, cu feturile lor aproape că atingând solul. În câteva zile, deoarece mâncătorii devin mai puternici, picioarele ar trebui să prezinte semne de îndreptare. Dacă nu, este timpul să numiți medicul veterinar.

  • 07 din 10

    Majoritatea măcinilor se nasc pe timp de noapte

    Foiciile sunt cel mai adesea născut noaptea, iar nașterea se întâmplă adesea foarte repede. Nu este neobișnuit ca un proprietar să se pui de la standul, apoi să fugă și să ia o ceașcă de cafea rapidă sau să ia o pauză de baie numai pentru a găsi un mânz în așteptare pentru ei atunci când el sau ea se întoarce. În sălbăticie, această naștere nocturnă și rapidă ajută la protejarea unei mare și a mânzilor de la prădători atunci când acestea sunt la cele mai vulnerabile.

  • 08 din 10

    Foaia se bucură de iarbă într-o săptămână după naștere

    Un mânz va începe să guste iarba după ce au de aproximativ o săptămână. Până când au vârsta de aproximativ 10 zile, vor începe să mănânce un pic de iarbă și fân. Cu două luni, mânzul va avea nevoie de mai multă nutriție decât laptele lui Mare poate oferi.

    Continuați până la 9 din 10 de mai jos.
  • 09 din 10

    Picioarele furajelor rareori cresc în lungime

    Picioarele Foal sunt aproape lungimea pe care vor fi atunci când ajung adulthood. Un fel de crescători determină înălțimea pe care o va "termina" este de a face un test de șir. Există două modalități diferite de a face acest lucru.

  • Măsurați cotul la mijloc-chişiţă cu un șir. Țineți șirul împotriva răsturnării cotului de frică sau întoarceți-l pe partea inferioară, și țineți-o astfel încât este perpendiculară pe pământ împotriva greacării lui Foal. Acest lucru se consideră a fi înălțimea finală a lui Foal.
  • A doua modalitate este de a ține un șir între centrul genunchiului și părul părului la banda coronetului de la vârful copiilor. Dacă măsurarea este de 14 ani.5 inci, înălțimea finală a mânzului va fi de 14 ani.2h. Dacă măsurarea este de 16 inci, înălțimea finală a Foalului va fi de 16 ore. În timp ce crescătorii pot folosi aceste metode pentru a obține o aproximare, nici 100% exacte.
  • 10 din 10

    Forite pot izbi la trei luni

    Foaia pot fi înțărcați încă de trei luni. În general, ei sunt lăsați cu mamele lor mai lungi. Cu toate acestea, dacă există o preocupare cu privire la starea Mare sau a manicului prezintă semne de creștere prea rapidă, întărirea timpurie poate fi cea mai bună. Atunci când mâncătorii cresc prea repede, pot apărea probleme în articulațiile lor de picior. Cu patru luni, mânzul nu mai primește o cantitate substanțială de nutriție din laptele mamei sale.

  • O lungă perioadă de timp între folie și călărie

    În timp ce vor fi ani înainte ca un mânz să fie suficient de matur pentru a fi călărit, poate începe să învețe bunele maniere de teren imediat. Poate fi învățat să conducă liniștit și să-și ridice picioarele pentru a fi curățate.

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 10 Fapte despre mâncători