Quidding - atunci când calul tău scutește pachetele umede de fân

Hay mestecat de la un cal cu o mână pentru scară

Găsiți bucăți ciudate de fân care arată un pic ca cuiburile păsărilor au trecut în stagnarea calului sau a lui Paddock? Aceste bucăți sunt numite quids și înseamnă că este timpul să-i sunăm medicul veterinar sau dentist ecvine. Un cal care quids nu-și înghită mâncarea în mod corespunzător și asta poate determina să piardă condiția deoarece nu primește nutriția de care are nevoie. Un alt cuvânt pentru că acest lucru este cudding, deoarece wadul de fân sau iarbă arată ca niște cudie pe care va remediază vacile de a mesteca după pășunat.

Simptome

Doar uita-te la tine cal, Este posibil să nu fie evident că există o problemă în gura sa. Un ochi ascuțit poate fi capabil să spună dezechilibre musculare și nereguli în modul în care chews calul. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor vor observa mai întâi că un cal se îndreaptă când găsesc bolurile parțial mestecate de fân împrăștiați în jurul alimentatorului sau vedeți calul vărsând cantități mari de cereale din gură atunci când mănâncă. Acele bucăți soggy de fânul piure sunt un semn sigur că ceva se întâmplă în gura calului tău, care are nevoie de atenția unui medic veterinar sau dentist ecvine. S-ar putea să observați, de asemenea, că calul dvs. are o respirație foarte proastă dacă călătoria este cauzată de o infecție undeva în gura calului. Caii care quid sunt, de asemenea, în pericol de suflare, deci este important să se ocupe de această problemă de îndată ce observi-o.

Cauze

Există cauze diferite de ce caii nu pot mesteca în mod corespunzător și să înceapă să se încarce. Cel mai frecvent motiv este că Calul are probleme dentare. Dinți îngroșați sau fracturați, gingii infectate, dinți cu margini ascuțite, sau dinții lipsă pot afecta modul de mestecat de cai. Încălzitoarele, rupte sau ascuțite, pot provoca calul să-și ducă interiorul obrazului sau limba când mestecă. Ca rezultat, s-ar putea să nu mestece complet unele alimente din cauza durerii.

O altă cauză de quidding este că calul poate avea un obiect străin încadrat undeva în gură, și acest lucru poate provoca și calul doar parțial să-și mestece mâncarea. Un cal care are o leziune a maxilarului poate să nu poată mesteca corect. Și, paralizie, cum ar fi ceea ce poate fi cauzat de o boală virală, cum ar fi Eee poate, de asemenea, să împiedice ca un cal să poată mesteca corect.

Diagnostice

Găsirea unor bucăți umede de fân sau iarbă parțial mestecat este un semn sigur că ceva se întâmplă în gura calului tău, care are nevoie de atenție. Un cal care se poate distruge, de asemenea, o mulțime de cereale, deoarece nu pot să mănânce cerealele cu dinții.

Tratament

Un medic dentist veterinar sau ecvine poate pluti orice dinți lungi sau ascuțiți, extrageți pe cei rupți sau infectați sau tratați o infecție în gura calului. Acest lucru poate fi tot ce este necesar pentru a opri călătoria. Dacă calul are severă sau de lungă durată Probleme dentare, Poate dura mai mult decât o plutire pentru a-și lua gura înapoi în formă.

Deoarece calul a compensat durerea în gură, ar putea dura ceva timp înainte de a-și redevina mușchii faciali și se simte destul de confortabil pentru a-și mesteca mai bine mâncarea. Unii cai pot continua să scadă din obișnuință.

Dacă lucrarea dentară nu este necesară sau nu oprește călătoria, un medic veterinar vă poate ajuta să determinați dacă o leziune a maxilarului, cum ar fi o dislocare sau o fractură determină problema. Șansele sunt dacă calul tău are o boală neurologică care o împiedică să mănânce în mod corespunzător, o să o tratezi deja pentru asta și odată ce calul a recuperat, ciudarea ar trebui să plece prea departe. Pentru Cai mai vechi care au dinți foarte purtați sau lipsiți, nu poate fi un tratament real dincolo de a vă asigura că calul este hrănit furaje și concentrate care sunt foarte ușor pentru a mesteca și a înghiți. Acest lucru ar putea include înmuierea de hrană sau de hrănire care nu sunt greu de mestecat.

În timp ce așteptați ca medicul veterinar sau dentistul să vă trateze calul, asigurați-vă că îl oferiți ușor de mestecat. Acest lucru poate include cuburi tăiate cu apă și cuburi de fân și pulpă de sfeclă. Concentratele ar trebui să fie ușor de mestecat - fără hrană peletă mare, iar calul tău poate să-l consume mai ușor dacă este umed. Dacă un dinte sau o infecție spartă provoacă problema, oferind apă ușor încălzită vă poate ajuta să beți mai confortabil.

Prevenirea

Îngrijirea dentară obișnuită este importantă în întreaga viață a calului. Majoritatea caii trebuie să aibă dinții plutiți cel puțin o dată pe an. Ca vârstele voastre, va trebui să vă modificați hrana, poate oferi furaje și concentrate care sunt mai ușor de mestecat, înghițiți și digerați. Cal cu un dinte severă dinte sau dinți uzați va beneficia de hrana umedă. Pentru a evita problemele virale și neurologice, vaccinările obișnuite sunt esențiale.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Quidding - atunci când calul tău scutește pachetele umede de fân