9 Fapte despre gunoi de cal

Câțiva cai în starea lor

Dacă ai cai, ai gunoi. Fiind interesat de gunoi de grajd poate părea ciudat sau dezgustător pentru unii oameni. Cu toate acestea, proprietarii de cali știu că trebuie să se intereseze în gunoi de grajd ca consistența și cantitatea este o indicație a sănătății calului lor. Colicul de compactare poate apărea dacă un cal devine constipat. Diaree poate fi un semn al unui cal foarte nervos - nu este neobișnuit să vezi când un cal este în remorcă sau la o competiție sau poate fi un semn de boală. Deci, o grămadă sănătoasă de gunoi de grajd nu este ofensator pentru un proprietar de cal. Mai degrabă, este o indicație foarte importantă că totul funcționează bine în cal sistem digestiv. Iată câteva fapte de gunoi de cal pentru a nu fi conștienți de.

01 din 09

Cantitate si greutate

Caii produc aproximativ opt grămezi de gunoi de grajd pe zi și aproximativ 50 lb pe zi.Asta înseamnă că un cal creează aproximativ nouă tone de gunoi de grajd pe an. Acesta este motivul pentru care curățarea standului și a pășunilor este esențială pentru sănătatea calului. Dacă gunoi de grajd nu este curățat în mod regulat, face mediul perfect pentru producerea de fumuri de amoniac nesănătoase în grajduri, precum și un loc pentru matrițe, bacterii și paraziți să se dezvolte.

Gunoiul de grajd ar trebui să fie o grămadă de cărări în formă de aproximativ sferic. Acestea sunt formate de ultima porțiune a intestinului gros stoarcerea conținutului în forme asemănătoare cu mingea, deoarece extrage apă. Dacă există prea multă apă și este curgă, poate indica o problemă de sănătate.

Dacă un cal nu produce gunoi de grajd, poate indica un impacție în intestin, Și asta este și veste proastă.

  • 02 din 09

    Ingrediente

    Balega de cal conține iarbă și fibre de cereale, minerale, celule vărsate, grăsimi, apă și nisip sau grit, în funcție de tipul de sol fân sau iarba creștea. Aproximativ 3/4 din greutatea totală a gunoiului de grajd este apa. Poate conține, de asemenea, semințe nedigerate de cereale și buruieni, motiv pentru care ar trebui să fie compostată înainte de a vă fertiliza grădina, deoarece acestea ar putea fi încă.

  • 03 din 09

    Gunoi de gunoi de orice alt nume

    Există o mulțime de nume diferite pentru gunoi de grajd. Gunoi de grajd este uneori numit chifle de cal, mere de drum, pucul de cai, chips-uri de cai, horse Hooey și mere de cai.

  • 04 din 09

    Gunoi de grajd în grădina ta

    Gunoiul de grajd ar trebui să aibă vârsta de aproximativ șase luni înainte de a fi folosit pe grădini. Ceai de grajd Fabricat cu gunoi de grajd proaspăt poate fi folosit pentru a hrăni grădinile de legume și flori sau gunoi de grajd proaspăt poate fi folosit pentru a construi un "Lasagna Garden."Nu arde plantele, așa că chiar dacă nu l-ai lăsat compostul timp de șase luni, nu te vei ucide plantele.

    Continuați la 5 din 9 de mai jos.
  • 05 din 09

    Dacă vă cădeți mai întâi într-o grămadă

    Gunoiul de grajd este puțin probabil să răspândească orice boală la oameni, inclusiv problemele bacteriene cu e coli care este ucis în lumina soarelui. Deșeurile umane și de câine sunt mult mai susceptibile de a răspândi boala și paraziți la oameni. În timp ce este neplăcut să o găsești pe trasee de mers pe jos și alte locuri publice, nu este foarte dăunător. Este, totuși, maniere bune pentru ca dvs. să vă opriți și să scoateți grămada în cazul în care calul dvs. se potrivește pe o traseu comună sau o parcare.

  • 06 din 09

    Culoare

    Gunoiul de grajd schimbă culoarea și consistența în funcție de dieta lor. Când calul mănâncă o dietă de iarbă sau o fân foarte strălucitor verde, gunoiul va fi o culoare verde strălucitoare atunci când este proaspătă. Dacă calul mănâncă fân verde, gunoiul de grajd va fi mai palid și dacă calul este forțat să mănânce fân maroniu, gunoiul de grajd va fi o culoare similară. În aer liber, meteorologia a înșurubat totul maro în cele din urmă, iar ploaia și soarele îl sparg în sol.

  • 07 din 09

    Dacă se stinge

    Gunoiul de grajd nu este la fel de mirositor ca pisica sau fecale de câine. Majoritatea oamenilor nu o consideră prea ofensivă. Gunoiul masiv mirositor mirositor ar putea fi cauzat de o schimbare rapidă a dietei, prea multă grăsime sau proteină în dietă, ulcere, salmonella sau c, sau paraziți interni.

  • 08 din 09

    Combustibil

    Gunoiul de gunoi de cal uscat aparent face o combustibil bun. Probabil că nu doriți să frigeți marshmallows peste el, dar a fost folosit ca combustibil de încălzire. Scaun acasă Are instrucțiuni despre cum să faceți cărămizile de grajd de cal pentru a arde ca combustibil și revendicările are o valoare mai mare de încălzire decât lemn de esență tare condimentat. În plus, frasinul rezultat este un aditiv excelent al solului.

    Continuați până la 9 din 9 de mai jos.
  • 09 din 09

    Material de construcții

    Gunoi de grajd a fost, de asemenea, folosit în fabricarea cărămizilor. Este una dintre componentele Adobe. Ce ar face o casă din cărămizi de grajd miros ca în vreme umedă? În timp ce majoritatea oamenilor nu pot găsi mirosul de ofensiv de gunoi de cal, majoritatea dintre noi ar trage linia aici.

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 9 Fapte despre gunoi de cal