Îngrijire dentară esențială pentru cai

Veterinarul care examinează dinții unui cal în stabile

Calul tău are nevoie de îngrijire dentară?

De-a lungul vieții sale, calul tău va trebui să-și pună dinții. Cei mai mulți cai vor trebui să aibă dinții lor plutea cel puțin o dată pe an. Plutirea este practica de a depune orice margini sau cârlige ascuțite care se pot forma pe marginile dinților. Dinții calului cresc și se schimbă pe tot parcursul vieții. De aceea puteți spuneți vârsta aproximativă a unui cal prin dinți. Pe măsură ce mestecă, ei poartă încet suprafața dintelui, dar noul material dinte crește încet pentru a oferi o nouă suprafață de mestecat.Dacă uzura este neuniformă, dinții pot forma marginile ascuțite.

Mulți oameni cred că dinții cresc în viața calului. Nu este adevarat. Dinții înșiși au o durată de viață care poate fi de fapt mai scurtă decât viața calului. Mulți cai vechi au lacune făcute de dinți care au căzut, făcându-l foarte dificil pentru ei să mestece.

La fel ca și cum ai putea intra în probleme dentare în întreaga viață, calul tău ar putea. În timp ce veți putea spune în cuvinte că aveți disconfort cauzate de dinți, calul dvs. nu va putea să indice exact ceea ce îl deranjează. Uneori, disconfortul din cauza problemelor dentare este confundat cu un comportament rău. Capul aruncă, Incapacitatea de a merge sau de a rămâne pe biți, bi de mestecat sau Lollingul limbii poate fi doar câteva dintre semnele că calul tău are probleme dinte.

Îngrijire dentară pentru caii tineri

Când calul tău este tânăr, își va pierde lapte sau dinți de foioase. Aceasta este rareori o problemă, deși s-ar putea să fiți alarmați să găsiți un dinte situată pe pământ sau să observați un gol în gura calului în care un dinte folosit. Această pierdere dinte este perfect normală. Ocazional, un dinte nu iese așa cum ar trebui, și acest lucru poate provoca probleme dureroase care pot duce la infecție. Când un deget de copil se depun peste un dinte matur, se numește un capac. Dinții din spate sunt, de obicei, cei implicați și sunt greu de văzut. Unele indicații că există o problemă:

  • Purtând capul într-o parte
  • Drooling sau spumant
  • Miros urât
  • Capul aruncă
  • Vărsând cereale în timp ce mănâncă
  • Scutindu-l cudurile mici de iarbă sau fân (Quidding)
  • Capul timid
  • Calea ciudată de mestecare sau de a ține maxilarul și limba

Dacă observați oricare dintre aceste semne, este timpul să numiți un medic dentist ecvine sau un medic veterinar. Ele pot elimina dintele de copil (sau dinți) și verificați că totul este bine în gura calului tău.

Îngrijire dentară pentru cai maturi

Pe măsură ce calul tău se maturizează, pot apărea alte probleme. Caii cei mai frecvent formează marginile și cârligerile ascuțite pe dinți. Caii domestici nu mestecă cât mai mult ca caii în sălbăticie. În timp ce pășuna, un cal sălbatic poate ingera un pic de sol, deoarece mestecă, iar iarba este umplută cu silice, care poartă suprafața dinților. Cai care au o dietă care include un material mult mai moale, cum ar fi alfalfa și cerealele nu pot să-și poarte dinții cât mai repede. Marginile ascuțite care formează pot tăia în obrazul sau limba calului, provocând leziuni dureroase. Acest lucru poate duce la oricare dintre indicațiile pe care le-am menționat mai sus. Controalele dentare regulate sunt esențiale și majoritatea caii beneficiază de cel puțin o prelucrare anuală. Unele, în funcție de conformația gurii, pot avea nevoie de controale mai frecvente.

Ocazional, un cal poate avea probleme cu Wolf dinți sau Tushes. Acești dinți străini ar putea împiedica un cal să poarte puțin confortabil. Ele pot fi îndepărtate de medicul veterinar sau dentist ecvine. Un loc de bit pot fi recomandate pentru a vă ajuta calul mai confortabil să poarte un pic.

Senior Horse Dental Care

Caii seniori pot începe să-și piardă dinții și acest lucru poate face foarte greu ca calul să mestece în mod corespunzător. Calul va fi, de asemenea, dificil de a păstra în stare bună.

Semnează faptul că calul dvs. senior poate avea probleme dentare să includă pe cei din lista de mai sus cu Cudding sau Quidding, stare proastă, vărsarea cerealelor și drooling cele mai probabile dovezi ale dinților pierduți. Un cal senior pe care l-am deținut pentru o perioadă scurtă de timp s-au dus într-un mod patetic. Pulpa de sfecla și masele cubului de fân au ținut-o în stare bună. Acesta este momentul să se hrănească feedurile speciale ușor de mestecat și să păstreze un ochi atent că calul își primește ponderea de timp sau timp la alimentatorul de fân. Este posibil să trebuiască să hrăniți mașei înmuântate pentru a păstra Senior cal în stare bună. Veterinarul dvs. este cel mai bun consilier pentru păstrarea calului tău mai fericit și sănătos.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Îngrijire dentară esențială pentru cai