Probleme cu dinții hamsterii

hamster stând pe o cârpă alimente

Nu toate exoticii au probleme cu dinții lor, dar dinții de hamster pot provoca probleme. Hamsterii, ca și alte animale exotice, au tipul de dinți care cresc continuu pe tot parcursul vieții lor. Acești dinți pot necesita periodic ornamente dinte dacă hamsterul nu le purta în jos.

Hypsodont Dention

Erbivore precum iepuri, și omnivores ca Chinchillas și hamsterii, au dinți lungi care cresc în mod continuu, adesea necesită ornamente dinte. Acești dinți se numesc dinți hipsodontali. Dinții hipsodont au coroane (partea dinților pe care o puteți vedea) care se extind o mare lungime dincolo de gingii. Prin urmare, dinții hipodontali sunt neobișnuit de mult timp în comparație cu dinții câinilor, pisicilor sau oamenilor. Acțiunea naturală de măcinare a mestecării pe jucării, fân și alte produse alimentare, determină dinții să rămână la o lungime ideală în erbivore normale, dar mulți trebuie să aibă dinții tăiate manual datorită mai multor factori de sănătate și genetici.

Dinți îngroșați

Incisivii sau dinții din față, ai hamsterii dvs., sunt cele mai ușor de identificat când devin îngroșate.Ei vor crește, de obicei, atât de mult încât încep să curbe și să se stingă între buze. Odată ce au ajuns prea mult, pot deveni blocați de lucruri sau mai rău, cresc în gingiile sau acoperișul gurii hamsterului tău. Molarii sau dinții din spatele gurii, pot ajunge, de asemenea, la lungimi excesive, dar în hamsteri rar devin îngroșați. Molarii sunt dificil de observat fără a folosi un specul de a privi în spatele gurii, dar hamsterii cu molari îngroșați vor fi hipersalivați în mod obișnuit și au dificultăți de mestecare și înghițire.

Incisor Tururi dinte

Dacă este făcut corect, ornamentele dintelui nu sunt dureroase. Deoarece gurile de hamster sunt atât de mici, un instrument Dremel nu este sigur de utilizat, deoarece este pentru erbivore mai mari, cum ar fi iepurii și chinchillasul. O pereche de foarfece de sutură sau mașini de tăiere mici de unghii lucrează pentru a clipi incisivii îngroșați. Îngrijirea ar trebui să fie luată pentru a nu fixa dinții prea scurți, ceea ce va provoca dureri și posibile traume la dinți. Multe spitale exotice de companie vor efectua aceste ornamente dinte ieftin cu un tehnician sau un medic.

Frizele dintelui molar

Molarii de tăiere poate fi mai dificilă decât tăierea incisivilor și, din fericire nu trebuie să se facă foarte des sau deloc. Molarii nu sunt la fel de ușor de identificat ca fiind îngroziți, astfel încât animalul de companie este, de obicei, deja văzut de un medic veterinar de acest punct. După ce medicul veterinar confirmă faptul că molarii tăi de hamster sunt prea lungi, ei ar putea să-i ajute cu animalul de companie folosind un instrument chirurgical conceput pentru îndepărtarea osoasă sau dinte numită Rongeur (destul de interesant, cuvântul "Rongeur" ​​este francez "Rodent") sau un instrument specific al dinților. Dacă hamsterul dvs. le permite (deși nu sunt de obicei), iar medicul veterinar poate înțelege dintele corect, porțiunea supraîncărcată este pur și simplu snipped. Există o posibilitate de traume, dar spre deosebire de camioanele de unghii de câini, rongeurile sunt mult mai clare și, de obicei, nu provoacă daune. Dacă tăierea este prea complexă sau animalul este prea fracțios (ceea ce probabil va fi cazul pentru hamsterul dvs.), anestezia sau sedarea pot fi administrate pentru a efectua tăierea. Cu hamsterul dvs. temporar incapacit, molarii pot fi tăiați și depuși la o lungime corespunzătoare. Aceasta este metoda ideală de tăiere a molarilor, dar unii proprietari pot avea constrângeri financiare care le limitează de anestezia sau sedarea animalelor lor exotice.

Proprietarii de hamsteri și alte animale de companie exotice cu dinți hipsodontali trebuie să fie conștienți de posibilele complicații cu privire la dinții lor de companie. Fără o atenție adecvată, dinții îngroșați pot provoca traume grave, anorexie și chiar moarte de incapacitatea de a mesteca și de a înghiți. Din fericire, problema dinților îngroșați este ușor controlată cu reguli regulate dinte și comportamente adecvate de mestecare. Dar dacă aveți nevoie de ajutor cu dinții tăi hamster, da Exoticul local Vet un apel.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Probleme cu dinții hamsterii