Ce este o gelding?

Gelding Horse cu proprietar

O gelding este un bărbat castrat cal, măgar, sau catâr. Cu excepția cazului în care un cal trebuie utilizat în scopuri de reproducere, acesta ar trebui să fie castrat. Gelding-ul poate face ca cai mai puțin temperaturi și mai ușor de manevrat. Un armăsar care este gelded mai târziu în viață poate să-și păstreze un comportament agresiv asemănător agresivului.

Vârsta optimă pentru geldarea unui cal

Un Colt poate fi gelded înainte de a fi de un an - de îndată ce testiculele coboară în scrot. Mulți proprietari simt că mai devreme, cu atât mai bine, astfel încât Colt să nu dezvolte comportamente asemănătoare armasarului. Testiculele produc testosteron și este acest hormon care guvernează caracteristicile fizice asemănătoare armasarului, cum ar fi un gât crescute și comportamentul uneori agresiv și dominant, care ar putea fi un pericol pentru alți armasari sau geluri, și pentru oricine care manipulează calul. Geldings, de asemenea, de obicei, are un interes mic în Mares. Alții doresc să lase gelding până mai târziu, crezând că viitoarea gelding va avea o prezență fizică mai rapidă.

Geldings vs. Armarioane

Geldings poate crește ușor mai înalt decât ar fi dacă ar fi lăsați armasari. Geldings sunt preferați de unii călăreți care nu-i place că iepurile pot fi moody în timpul ciclului de căldură. Dacă un începător trebuie să Alegeți între un armăsar și o gelding, Gelding-ul este de departe de alegerea mai sigură și mai înțeleaptă. Pe lângă faptul că a făcut un cal mai sigur, mai liniștit și mai bine comportat, Gelding servește ca o modalitate eficientă de a evita descendenții nedorite și de a se asigura că numai cei mai buni cai sunt păstrați în scopul reproducerii.

În unele culturi, toți bărbații au rămas ne-geldede, dar circumstanțele pe care au trăit-o sub a fost mult diferită de cea a corilor moderni de echitație. Acum, este posibil, dar rar pentru a găsi grupuri de armăsari păstrate împreună sau sa dovedit cu iepuri. În multe cazuri, munca grea și nutriție slabă Conturi pentru liniștea caii păstrată în grupuri, dar nu și gelded.

Procedura de gelding și îngrijire

Gelding-ul a fost efectuat de secole, iar lucrările scrise de Aristotel menționează gelding încă 350 b.C.E. Gelding este o procedură relativ simplă efectuată de un medic veterinar. Calul este sedat, iar anestezia locală este administrată pentru o castrare în picioare, sau o anestezie generală este folosită dacă calul urmează să fie castrat culcat. Procedura implică îndepărtarea testiculelor, a epididimului și a unei porțiuni a cordonului spermatic printr-o mică incizie.

Îngrijirea calului după gelding include, de obicei, permiterea exercițiului de lumină de cal, menținând zona de incizie curată și administrarea de antibiotice. Complicațiile după gelding sunt foarte rare. Dacă operația se face într-o clinică, unde incizia este suturată, există chiar mai puține șanse de complicație, deși procedura poate fi mai costisitoare. După gelding, calul se vindecă în mod obișnuit și orice hormoni "Armăsar" se retrage în câteva săptămâni.

Costul geldingului variază foarte mult în funcție de locație, dar o medie brută pentru procedură, presupunând că nu există complicații este de aproximativ 250 USD.00. Costul antibioticelor poate fi extra. Este posibil să aveți nevoie de mână mers pe jos Noua gelding pentru câteva minute în fiecare zi și păstrați un ochi asupra inciziei pentru semne de umflare. Menținerea muștelor și menținerea zonei curată este, de asemenea, importantă.

Cryptorchidismul la cai

O problemă care poate apărea este posibilitatea unui testicul și caii nedorite, cu această afecțiune se numește platforme sau ghidații și este cunoscut ca Cryptorchidismul la cai. Acești cai pot păstra multe calități asemănătoare armasarului și trebuie manipulate ca un armăsar. Deoarece au doar un testicul nu înseamnă că va fi doar parțial asemănător. Deși platformele nu pot să se reproducă, prezența hormonilor masculi face adesea calul necorespunzător pentru a începător.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este o gelding?