Câți dinți au câinii adulți?

Câți dinți au câinii

Anatomia unui câine este fascinantă deoarece fiecare parte a corpului său este bine adaptată pentru mediul său și mod de viață.

Deși câinii au fost domesticiți de mai multe secole, multe dintre părțile corpului lor sunt încă concepute pentru o viață în sălbăticie. Gura, dinții și formarea capului de câini sunt perfect adaptate pentru instinctele lor canine.

Ca proprietar de animale de companie, este important să știți cum sunt organizate gura și dinții lor, astfel încât să puteți da cea mai bună îngrijire posibilă pentru aceasta.

În acest articol, vom examina multe aspecte ale dinților, inclusiv numărul total și formarea.

câine

Câți dinți au câinii?

Câinii au un total de 42 de dinți în comparație cu cei 32 la oameni. Cu toate acestea, numărul total de dinți de lapte și numărul total de dinți permanenți nu sunt aceleași, deoarece puii au doar 28 de dinți. În acest sens, ele sunt similare cu oamenii, deoarece puii au dinți de foioase care cad și dau drumul la dinți permanenți.

Următoarele sunt diferite tipuri de dinți într-un câine.

  • Incisivi

Incisivii sunt dinții care sunt prezenți chiar în față, atât în ​​părțile inferioare, cât și în partea superioară a maxilarului. Există aproximativ 12 dinți incisivi, cu șase pe fiecare maxilar. Aceste dinți sunt mici și ascuțite, iar acesta este ceea ce folosește câinele pentru tragerea obiectelor, zgârierea și ridicarea obiectelor.

  • Canines

De asemenea, numiți Fangs, acesta este unul dintre cei mai populari dinți ai câinelui, datorită câinilor și filmelor de vampir. Acești dinți sunt situați chiar lângă incisivi și sunt lungi și îndreptați. Există patru canini, două pe fiecare maxilar, chiar lângă cele patru incisoare de colț.

Acești dinți sunt folosiți pentru ruperea și apucarea lucrurilor. Dacă vedeți două Dogs lupta, Veți vedea o mulțime de dinți canini.

  • Premolars

Premolarii sunt dinții situați lângă canini. Ele sunt largi, plate și îndreptate. Aceste premolari sunt folosite pentru mestecare, ruperea și mușcarea diferitelor alimente. Există 16 premolari, opt pe fiecare maxilar.

Puteți vedea aceste premolari când aruncați un baston și câinele îl apucă.

  • Molars

Funcția principală a molarilor este de a mesteca alimentele, deci este ideal pentru digestie. Ele sunt mai mari și mai clare decât premolarii. Câinele are zece molari, din care șase sunt în maxilarul inferior și patru pe maxilarul superior. În maxilarul inferior, există trei molari pe fiecare parte a maxilarului și în maxilarul superior, doi molari sunt prezenți pe ambele părți.

Câinele îl folosește pe molari pentru a mesteca alimentele din greu ca oase.

Anatomia dinților câinelui

Dacă vă uitați mai atent la anatomia dinților câinelui, veți observa că este proiectat pe baza alimentelor naturale ale câinelui. De cand Câinii sunt carnivore, Molarii și premolari ajută la mestecarea chiar și cele mai grele lucruri precum oasele.

Dinții din față sunt ascuțiți pentru a prinde animale mici pentru alimente, în timp ce caninii îi ajută pe câine să-și închidă complet gura complet.

În legătură cu o postare: Cele mai bune oase pentru câini

Câți dinți au puii?

La fel ca și bebelușii umani, puii trec, de asemenea, prin procesul de formare a dinților. Ei au dinți de lapte, numiți și dinți de foioase care cad și dau drumul la dinți permanenți.

Puii au 28 de dinți în comparație cu 42 de câini adulți.

De obicei, Puii încep să-și piardă dinții Aproximativ 12 până la 16 săptămâni. La sfârșitul celor patru luni, cel puțin câțiva dintre puii de lapte pui ar fi înlocuiți cu dinți permanenți.

Anatomia dinților catelului

Fiecare catelus are 14 dinți fiecare în fălcile sale superioare și inferioare. Include,

  • 12 incisivi pe partea din față dacă fălcile superioare și inferioare.
  • Patru canini de pe ambele părți ale incisivilor.
  • 12 premolari, cu șase pe fiecare maxilar și trei pe fiecare parte.
  • Nu moli! Puii nu au nici molari și au dezvoltat direct dinți permanenți. Acest lucru explică de ce puii nu ar trebui să i se acorde mâncare tare să mănânce, deoarece nu au molarii să le mestece.

Puppy

Creșterea dinților permanenți

Cu vârsta de patru luni, dinții permanenți încep să iasă pentru a înlocui dinții de foioase. În acest timp, dinții permanenți se dezvoltă în partea inferioară a gingiilor și când este gata să izbucnească, au pus presiune asupra dinților de foioase.

Acest lucru face ca dinții de lapte să cadă și rădăcinile sunt absorbite. Odată ce acest proces este complet, dinții permanenți vor împinge coroana dinților bebelușului și vor apărea.

Acest proces este numit Puppy TEECTLY procesul și în acest timp, câinele dvs. va avea dorința naturală de a mesteca ceva moale. Dacă vă vedeți că pupul tău mușcă pe fiecare element posibil din casă, luați în considerare cumpărarea de jucării câinelui care sunt moi pentru a mesteca și pot calma durerea care vine cu erupția dinților permanenți.

Aceste jucării de mestecat de câine pot evita, de asemenea, daunele tapițeriei, pantofilor și a altor articole de uz casnic. De asemenea, este posibil să doriți să vă consultați cu veterinarul dvs. pentru a identifica jucăriile potrivite de mestecat pentru puii dvs.

Acest lucru vă poate întreba dacă puteți identifica vârsta unui câine prin dinți.

Răspunsul este, da, dar numai într-o anumită măsură. Fiecare dinte are un anumit interval de timp prin care crește. De exemplu, incisivii foioase sunt în vigoare cu 6 săptămâni, în timp ce incisivii permanenți sunt în vigoare cu 12 săptămâni. Deci, dacă vedeți incisivii, puteți ghici că catelul este de aproximativ patru luni.

Ați putea dori, de asemenea: Jucării pentru cățeluși și Câine mestecând

câine

Cu toate acestea, acest model se oprește atunci când câinele dvs. are aproximativ șase luni, deoarece, până în acel moment, toți dinții permanenți sunt în vigoare. După aceea, nu veți putea ghici vârsta câinelui dvs. văzând dinții.

În concluzie, un câine are 42 de dinți și 28 de ani, când este un catelus. Procesul de dentiție începe atunci când un cățeluș este de aproximativ patru luni și se termină cu aproximativ șase luni.

În legătură cu o postare: Cel mai bun jucării de mestecat pentru pui

Surse:

  1. Lorraine Hiscox DVM, Dinți foioase persistente (dinți pentru copii) la câini, Spitalele VCA
  2. Dr. Monica Tarantino, Câți dinți au câini și pot să le piardă?, Petmd
  3. Dr. Ernie Ward, Top 10 întrebări dentare câine, Rețeaua de sănătate pentru animale de companie
>
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câți dinți au câinii adulți?