Elementele de bază ale nutriției pentru cai

Pășune de cal alb în pășune

Toți membrii familiei ecvine au evoluat pentru a extrage nutriția necesară din ierburi. Cai și măgari mai ales pot extrage substanțe nutritive din ierburi și plante grosiere care ar putea să nu susțină un cal mai mare. Dinții lor sunt potriviți pentru a măcina fibrele de plante grosiere, iar sistemul digestiv lung și lent extrage eficient nutrienții și energia din plantele pe care le mănâncă.

Unii cai sunt păzitori simpli și sunt capabili să trăiască destul de bine pe pășuni minime. Altele vor fi foame pentru nutriție. Un cal care funcționează foarte greu poate să nu primească suficientă nutriție. Depinde într-adevăr de tipul de cal pe care îl aveți și de ceea ce este locul de muncă în ceea ce privește dacă va prospera sau nu pe o dietă de iarbă, mai ales una care nu este de top-notch.

Iarba și substanțele nutritive

Pe pășunea cea mai bună calitate, caii ar trebui să poată obține toate substanțele nutritive de care au nevoie. Acest lucru, la urma urmei, este ceea ce mănâncă în mod natural în sălbăticie. Din păcate, foarte puțini proprietari, fără nici o vină a lor, au pășuni de calitate superioară. Supraîncărcarea, seceta, înghețarea, gestionarea slabă, solul sărac, și acoperirea zăpezii afectează calitatea ierbii și capacitatea calului de a extrage alimentația adecvată. Unele dintre aceste condiții pot fi compensate cu bine Managementul pășunilor și amendamentele solului.

Chiar și cu bună grijă, un sezon perfect de creștere și un sol excelent, majoritatea caii vor necesita suplimente cu minerale, furaje sau concentrate pentru cel puțin o parte a anului. Primăvara primăvară, iarna și căderea pot încetini creșterea ierbii și fac iarba mai mică decât optimă pentru calul tău. Fi pregătit să suplimenteze cu fân și un supliment multi-vitamine / minerale. Urmăriți starea calului și pentru semne de pierdere în greutate. Din nou, fiecare cal este un individ, deci ce funcționează pentru ca cineva să nu fie potrivit pentru altul.

Suprapunerii

Evitați supraîncărcarea prin limitarea numărului de cai pe pășuni și prin rotirea pășunilor, astfel încât iarba are timp să se recupereze după pășunat. Caii vor declanșa iarba până la nivelul solului, ceea ce înseamnă în condiții fierbinți, uscate, iarba poate să ardă și să se usuce înainte de a avea șansa de a crește. O mulțime de cai ținute într-o zonă mică înseamnă că solul va deveni compactat și asta face foarte dificil pentru orice altceva decât cele mai agresive buruieni să crească.

Avertizare

Deși o pășune de buruieni poate arăta verde, nu oferă o mulțime de nutriție pentru calul dvs., iar unele pot fi chiar toxice dacă sunt consumate în cantitate.

În unele zone, mineralele sau alte substanțe nutritive pot fi epuizate din sol, lăsând un deficit în valoarea nutrițională la cal. Seleniul, în special, este de îngrijorare pentru proprietarii de cal. Acest mineral este rar în multe zone din America de Nord, și asta înseamnă că caii nu vor fi suficienți de la iarbă sau fân. Un supliment echilibrat este ideal pentru înlocuirea acestui mineral esențial. Seleniul este un antioxidant important, iar o deficiență poate provoca ceva numit boală musculară albă. Dacă calul tău este predispus la legare, care este o rigiditate dureroasă a mușchilor după muncă, o lipsă de seleniu poate face parte din problemă.

Ponei, măgari, iar unele coamei ar putea fi trebuie să fie restricționate de la consumul prea multor iarbă proaspătă, deoarece își metabolizează alimentele mult mai eficient. Supraalimentarea poate provoca cu ușurință obezitate și probleme de sănătate cum ar fi fondator, care este o inflamație dureroasă în copite. Chiar și caii care fac destul de bine pe pășunile bogate pot avea nevoie de o perioadă de ajustare dacă au mâncat fân, spun după o iarnă lungă. O schimbare rapidă poate provoca colici și alte probleme de sănătate.

Suplimente

Răspunsul simplu este da. O pășune poate fi singura sursă de nutriție pentru un cal. Având în vedere variabilitatea metabolismului și nevoilor proprii ale unui cal, totuși, pășunatul nu poate fi suficient pentru calul tău. De aceea, păstrarea unui ceas atentă asupra stării calului tău este esențială.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Seleniu în dieta ecogă. Asociația Americană a Practicanților Equine

  2. Laminită: Prevenirea și tratamentul. Asociația Americană a Practicanților Equine.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Elementele de bază ale nutriției pentru cai