15 Fapte fascinante despre cai

Caii sunt astfel de creaturi fascinante. Chiar dacă nu ați învățat niciodată să călătoriți, ați putea să vă petreceți toată viața studiind și să aveți încă o mulțime de explorare. Iată 15 fapte interesante despre cai.

01 din 15

Da, caii dorm în picioare! Ei dormeau prea jos, dar numai pentru perioade scurte. Aflați totul despre obiceiurile de dormit ale corilor.

  • 02 din 15

    Caii nu pot burba

    Asta e corect! Caii nu pot burp, cel puțin nu modul în care oamenii fac. Ei nu pot vărsa sau respira prin gura lor ca oamenii fac fie. Un cal sistem digestiv este o stradă unică, spre deosebire de bovine și alte rumegătoare care regurgita alimentele pentru a re-mesteca-l. Deși au o modalitate destul de eficientă de a procesa alimentele fibroase dure care alcătuiesc furajele, acest sistem lung, unic, poate provoca probleme duce la colic.

  • 03 din 15

    În timp ce nu puteți spune vârsta exactă a unui cal de dinți, puteți estima vârsta. Caii au nevoie de îngrijire stomatologică adecvată pentru dinții lor, dar uneori un cal trăiește mai mult decât dinții ei, atât de multă grijă este necesară atunci când hrănirea corilor de rang înalt.

  • 04 din 15

    Una dintre cele mai frecvente întrebări despre cai este "Cât timp trăiește un cal?"Răspunsul vă poate surprinde. Cunoașterea nutriției calului, a îngrijirii calului și a medicamentelor veterinare au crescut. Din acest motiv, la fel viata umana speranța a crescut, la fel ca și longevitatea ecvină.

    Continuați la 5 din 15 de mai jos.
  • 05 din 15

    Apreciate de călăreți începători și de călăreții profesioniști, calul american trimestru este cea mai populară rasă din lume. Aflați mai multe despre calul american de cal.

  • 06 din 15

    Calul arab este fundamentul multor alte rase de cal lumina. Ele posedă, de asemenea, unele caracteristici unice. Caii arabi au o singură vertebră, coaste și coadă decât alți cai.

  • 07 din 15

    Oamenii sunt omnivore, leii sunt carnivore, iar caii sunt erbivore. Modul în care se formează dinții lor, poziția ochilor lor și tipul de sistem digestiv sunt toate caracteristicile tipice ale erbivorelor.

  • 08 din 15

    Caii în sălbăticie trăiesc în efective mici, iar caii locali se simt mai confortabil dacă au și tovarăși. Poate fi destul de stresant pentru un cal pentru a trăi singur. Pentru a vă menține calul fericit, va avea nevoie de un prieten (preferabil ecvine).

    Continuați până la 9 din 15 de mai jos.
  • 09 din 15

    Câinii pot fi domesticiți în urmă cu aproximativ 14.000 de ani. Pisicile au devenit însoțitori umani cu aproximativ 8.500 de ani în urmă. Relația omenirii cu calul a început puțin mai recent, aproximativ 3.500 b.C. Deși unele dovezi au ajuns la lumină că caii pot fi domesticiți chiar mai devreme.

  • 10 din 15

    Măsurarea standard pentru determinarea înălțimii unui cal este numită mână. Un ponei este un cabalion sub 14 ani.2 mâini. Singurele ecvine care nu sunt măsurate în mâini sunt Caii miniaturali care sunt măsurate în centimetri sau centimetri.

  • 11 din 15

    Cei mai mulți dintre caii albi pe care îi vedeți erau de fapt o culoare mult mai întunecată la naștere și treptat devine alb. Acești cai "albi" pot începe ca Bay, Chestnut sau aproape negru. Acești cai nu sunt numiți alb, dar gri.

  • 12 din 15

    Rata respiratorie a unui cal este de aproximativ patru respirații pe minut

    Este important să cunoașteți pulsul de odihnă și rata de respirație a calului tău. În timp ce rata de respirație a unui cal poate fi la fel de scăzută ca patru respirații pe minut, care poate crește rapid cu munca sau suferința. Aflați mai mult pulsul de repaus și rata de respirație a calului (TPR).

    Continuați până la 13 din 15 de mai jos.
  • 13 din 15

    Caii nu sunt nativi în America de Nord

    Fiecare cal de pe continentul nord-american este un decendent de cai europeni. Chiar și caii pe care îi considerăm ca fiind "sălbatici" sunt de fapt caii ferați, ale căror strămoși au scăpat de la captivitate. Caii au dispărut din America cu mai mult de 8.000 de ani în urmă și există dovezi ample fosile că strămoșii calului au trăit aici înainte de asta.

  • 14 din 15

    Care este diferența dintre a mânză, Colt, și mânz? Totul depinde de sex și vârstă. În general, un mânz este un cal pentru copii. După ce este înțărcat de la barajul său, se numește a Weanling. Dar caii rămân plinioane sau Colts până când au vârsta de doi ani.

  • 15 din 15

    Originalul "cal" a fost dimensiunea unui retriever de aur

    Calul original nu era mai mare decât a Labrador. Hidroteum diminutiv poate să fi arătat mai mult ca o mică capră sau o cerb decât un cal modern. Hyracotherium a trăit în timpul epocii Eocene cu aproximativ 50 de milioane de ani în urmă.

  • Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 15 Fapte fascinante despre cai