Ce face un cal un film

Foaia de îngrijire medicală

Ce este un film? Acesta este doar unul dintre mai multe cuvinte folosite pentru a descrie vârsta și sexul calului. Cuvântul este folosit pentru a face diferența între un tânăr de sex masculin și de sex feminin. Toți caii pentru copii sunt numiți mânz, dar un mânz fill sau filly înseamnă că mânzul este de sex feminin.

Definiția filly

O femeie cal Sub vârsta de patru ani se numește un film. Un cal de sex feminin peste vârsta de patru ani este numit o mare. Pluralul de film este plin.

Pronunție

umple ee

Exemple

Broodmare a avut un nou-născut filly de partea ei.

Colțul și jucat în pășune.

Caracteristicile plinării

Mulți oameni simt că pliniile se nasc cu un pic mai multă inteligență decât Colts. Unii cred că sunt mai repede să-și câștige picioarele și să înceapă să asiste. Dacă acest lucru este adevărat sau nu este discutabil. Există și o credință că pliniile tind să fie simeri decât Colts, dar un studiu din 2010 a găsit opusul. Colts, totuși, se pot matur mai repede decât umpluturile fizice, mai ales dacă se geldează la o vârstă fragedă. Unii cred că, de asemenea, că plutii sunt mai ușor de vândut decât Colts, în mare parte pentru că atunci când cumpără un cal tânăr care este ne-geldede, noul proprietar trebuie să se angajeze la cheltuielile suplimentare de castrare. Uleiile și iepele pot fi spulbeate, dar este foarte neobișnuită și o procedură mult mai complicată decât Gelding.

Utilizarea incorectă a mânzilor, Colt și Filly

Este obișnuit ca oamenii non-cai să numească toți caii de cai pentru copii, dar acest lucru este incorect. Un copil de sex feminin este un film și un bărbat este a mânz. Folosind cuvântul Mânz este modalitatea corectă de a se referi la un cal tânăr, de sex necunoscut, încă cu mama sa. Un cal tânăr poate fi numit Foal Filly sau Foal Colt. Odată ce un film este înțărcat, acesta poate fi numit un strat de înfășurare, iar când atinge vârsta de una, poate fi numită a anding mânză. După acea vârstă de două, poate fi un film de doi sau trei ani, dar nu ar fi mai puțin frecvent să auziți un tânăr cal de sex feminin, numit o mare mare, chiar dacă acest lucru nu este strict corect.

Cai de curse de cai și cai de echitatie

În lumea cursei de cai, cuvântul depu-are un sens ușor diferit. Într-o cursă, un film poate fi orice cal de sex feminin care rulează sub vârsta de cinci ani. Lumea calului de echitatie rareori face ca această distincție, parțial, deoarece caii nu sunt cu adevărat călătoriți decât în ​​antrenament înainte de a avea patru ani. Dacă o clasă de spectacol de cai este în mod specific pentru plinioane, tinerii cai vor fi probabil arătați "în mână", care nu este călărit.

Tânărul măgar, ponei, catâr, zebră, dnagers și alte rude ecvine pot fi menționate ca și pline.

Rădăcinile cuvântului film

Potrivit dicționarului Merriam-Webster, cuvântul filly a fost folosit în limba engleză încă din secolul al XV-lea. Rădăcinile sale sunt în cuvântul vechi norvegrat Fylja Pentru mâncarea feminină, care a evoluat la Middle English Word Filli și este, de asemenea, similar cu cuvântul vechi englez pentru Foal. Cuvântul francez File are rădăcini similare. În engleză, un mod de a spune că fată ar putea fi să se refere la ea ca pe un film. În Australia, Ziua Complets Champion este sărbătorită cu divertisment, mâncare, modă și curse.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce face un cal un film