Știi cum dormi caii?

Trei cai dormi la soare. aproape de cap

obiceiurile de dormit de cai sunt destul de diferiți decât oamenii. Cel mai somn uman este de obicei o întindere lungă, unică - aproximativ opt ore într-o zi de 24 de ore. Caii de dozare pentru diferite perioade în timpul zilei și au căci scurte de somn profund culcat în mijlocul nopții. Modelele de dormit ale calului se schimbă în funcție de vârsta lor.

Forite se întinde pentru somn frecvent și petrec aproximativ jumătate din ziua lor de dormit până când au vârsta de trei luni. Pe măsură ce mânzul devine mai în vârstă, frecvența NAP devine mai mică și este mai probabil să stea mai degrabă decât să se culce. Caii adulți petrec mai mult timp de duzing în timp ce în picioare în sus decât în ​​somn profund culcat în jos.

Cum dormește calul adult

Caii maturi se odihnesc cel mai frecvent într-o poziție în picioare, dar acest lucru nu oferă adânc, sau REM, somn. Pentru a cădea într-un somn adevărat adânc, toți mușchii scheletici trebuie să fie relaxați - acest lucru nu se poate întâmpla atunci când calul este în picioare. Cu toate acestea, atunci când în picioare, caii vor cădea într-o doză profundă, dar se pot trezi și se vor alerta foarte repede. Acesta este un mecanism de supraviețuire pentru cai, deoarece au evoluat ca o specie de pradă. Dar cum poate un snooze de cal în timp ce este în picioare? Caii au un mecanism anatomic unic în picioarele lor posterioare numite aparatul de ședere. Acest lucru permite unui capac genunchi al unui cal să iasă din loc și să blocheze membrele posterioare într-o poziție în picioare. Deși sună dureros, la cai, nu este nici o problemă. Când se află în picioare, acest aparat de ședere se va bloca într-un singur picior din spate - celălalt membru din spate va fi relaxat. Adesea, calul pare să se sprijine pe un șold.

Majoritatea caii se vor culca pentru somn profund de câteva ori în fiecare noapte, dacă au un loc confortabil pentru a face acest lucru și se simt în siguranță. Acesta este motivul pentru care este important să se ofere o zonă uscată, protejată ca a vărsat sau un stand de cameră, deci calul tău se poate întinde în siguranță pentru un amânare.

Cât timp dormi de cai

Caii adulți dormi timp de aproximativ trei ore în fiecare perioadă de 24 de ore. Lungimea și tipul de somn sunt afectate de dietă, temperatură, volum de muncă, gestație și sex. Perioada fiecărei faze de somn este foarte scurtă, care durează doar câteva minute la un moment dat. Caii tineri tind să doarmă mai mult decât caii maturi. Caii seniori pot face mai frecvent.

Poziții de dormit

Un cal de dozare va purta în cea mai mare parte greutatea pe cele două anteguri și un picior din spate. Un picior din spate se va relaxa cu hooful odihnindu-se pe picioarele sale. Capul și gâtul droop, urechile sunt relaxate, ochii sunt închise, iar buza inferioară poate să-i ducă sau să se răsucească. Când caii se confruntă cu somn adânc, se întind în jos, se vor întinde plat pe pământ.

Obiceiurile de dormit

Caii se vor culca la soare, iar nu este neobișnuit ca mai mulți cai să se culce în același timp pentru o solidă comunală într-o zi de primăvară caldă. De multe ori, în timp ce mai mulți cai se așeză, unul sau alte alții vor rămâne în picioare. Acesta este un comportament natural de căutare pentru siguranța turmei. Caii tind să petreacă mai puțin timp întins în condiții de zăpadă rece, deși într-o zi însorită, unii vor amâna întins în zăpadă. Fiecare cal are propriile obiceiuri de dormit. Unii vor dormi doar noaptea, în timp ce alții dorm în timpul zilei.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Știi cum dormi caii?