Ce cauzează colicul?

Cal negru cu strat de strălucire, rulare în iarbă

Cai poate avea colici pentru nenumărate motive și chiar și cu îngrijirea veterinar, cauza poate merge nedescoperit. Este important să vă amintiți că colicul este un simptom, nu o boală în sine. Deci, pentru că este un simptom al unei alte probleme, nu există niciun tratament sigur că va atenua toți colicele. Unii colici ar putea fi doar o "durere de burtă" de la o schimbare a vremii sau tulburări psihice. Sau, simptomele colicii pot indica o problemă mult mai gravă, chiar mai puțin amenințătoare.

Cauze comune ale colicii

Suferința pe care un cal este în timp ce Colics indică faptul că ceva nu merge în neregulă cu sistemul digestiv. Iată câteva motive comune că calul dvs. poate expune simptome colice:

  • Schimbări în feed
  • O acumulare de nisip în cecum se numește nisip colic
  • Ingerarea ciupercii de la fânul mucegai
  • Ingerarea obiectelor străine pot declanșa toate simptomele colicii.
  • Unii proprietari pretind că caii nervoși pot experimenta o schimbare în management
  • Caii de rang înalt ca răspuns la modificările rapide ale presiunii aerului pot dezvolta colice spasmodic. (Nici o informație clinică concludentă acceptă această afirmație.)

Impaction colic

Impactul Colic se poate întâmpla mai frecvent în timpul lunilor de iarnă când caii sau ponei sunt hrăniți și au doar frigid apă a bea. Dar dacă un cal este deshidratat cronic, acest tip de colic se poate întâmpla în orice moment. Combinația de hrană uscată și deshidratare poate fi dezastruoasă. Deoarece caii nu beau suficientă apă, mâncarea formează o obstrucție în intestin. Un cal care își mănâncă așternut sau gorje accidentale pe cereale poate suferi de la impacție colic. (Cereale sau fructele supraalimentare pot provoca, de asemenea laminita sau fondator.)

Deteriorarea parazitului

Parazit daunele sau sarcina pot provoca un cal pentru a prezenta simptome colice. Paraziții irită tractul intestinal pe măsură ce provoacă daune. Cai cu o încărcătură de parazitare sau care tocmai au fost depuse pentru că au o sarcină de parazit greu poate colic. Paraziți pot provoca deteriorarea intestinelor care pot duce la probleme în curs. Acesta este motivul pentru care este atât de important să păstrați paraziți interni în verificarea cu un program eficient, regulat de degradare.

Pietrele de rinichi pot provoca, de asemenea, simptome colice. Orice lucru care se îndreaptă cu organele interne poate face ca calul să apară Colicyy.

Apă rece

Colic poate fi cauzată de prea multă mâncare consumată prea repede sau de a bea o cantitate mare de apă rece. Mai ales dacă calul are EGUS, poate fi colic după masă sau băutură o sumă mare. Când vremea este rece, păstrați apa calului deasupra temperaturilor frigidete, cu o găleată încălzită, un încălzitor prin intermediul apei calde pentru a se amesteca cu frigul. Acest lucru va împiedica un șoc rece la burtă. Și, în cazul în care calul dvs. bea mai mult în timpul iernii, este mai puțin probabil să sufere de impacție colic.

Răsturnări intestinale

Intestinele răsucite și se produc secțiuni telescopice ale intestinelor și cauza este neclară. Unii oameni cred că se întâmplă atunci când un cai rulează, poate provoca o buclă de intestin la buclă, telescop sau răsucire. Unii simt că este mai probabil să se întâmple cu caii sau urnele mari, care au avut mai multe hrăniți. Depozitele grase pe intestine le pot determina să se întoarcă sau să se răsucească. Unii cai au avut mai multe intervenții chirurgicale pentru a corecta răsucirile. Nu este cunoscut motivul exact pentru că se întâmplă acest lucru.

Factori necunoscuți

Orice cal, indiferent de vârstă sau temperament, poate avea o luptă de colic și de multe ori cauza rădăcină merge nedescoperit.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce cauzează colicul?