Cum să măsurați înălțimea unui cal

O femeie și o fată de măsurare a ponei folosind stick de măsurare împotriva căsătoriei

Șansele sunt dacă citiți anunțurile care vând cai sau cineva vă spune despre înălțimea calului lor, Ei vor folosi cuvântul "mâini" pentru a exprima măsurarea. De exemplu, un cal foarte înalt ar putea fi de 17 hh. Un ponei este un cabalion sub 14 ani.2 hh. HH sau H reprezintă "mâinile ridicate" sau "mâinile."

O mână este o unitate de măsurare pentru o înălțime a ecvinelor care a fost utilizată de mai multe secole. Măsurarea poate, de fapt, să se întoarcă la vechii egipteni. O mână reprezintă patru centimetri sau aproximativ lățimea mâinii unui adult masculin. Cu toate acestea, caii nu sunt măsurați exclusiv în mâini. În unele țări și pentru concurența FEI, caii sunt măsurați în centimetri. Ponei, Caii miniaturali, și alte ecvine diminuante pot fi, de asemenea, măsurate în centimetri sau în centimetri, mai degrabă decât în ​​mâini.

Mâini și alte măsurători

Deoarece o mână este egală cu patru centimetri, mâinile parțiale sunt exprimate ca zecimale. Un cal care este de 14 ani.2 mâini este de 14 mâini plus 2 inci. TOTAL INCHES ar fi de 58 de centimetri: (14 x 4) + 2. Un cal nu s-ar putea spune niciodată să fie 14.5 inci, ca numărul după zecimală nu este o fracțiune, dar reprezintă un inch întreg. Dacă un cal este de 14 ani.2 1/2 hh, ceea ce înseamnă că are două și jumătate centimetri peste 14 mâini.

Caii sunt măsurați de la sol, chiar lângă și în spatele unui dur la vârful căsătoriei (umeri). Aceasta este o parte a liniei de sus a calului, care nu se schimbă dacă își coboară sau își ridică capul sau scade sau arde spatele. Aceasta este locația standard pentru a măsura înălțimea unui cal, indiferent de incrementări (fie mâini, fie centimetri) pe care o utilizați, în ce țară vă aflați, ce disciplină călătoria dvs. sau ce rasă de cal sau ponei.

Instrumente

Există câteva instrumente pe care le puteți utiliza pentru a măsura înălțimea unui cal. Metoda cea mai precisă și cea mai ușoară este utilizarea unui stick de măsurare a înălțimii ecvine. Acesta este un stick înalt marcat cu măsurători ale inch, cu o bară orizontală care alunecă în sus și în jos bastonul. Stickul este ținut alături de cal, iar bara orizontală este alunecată până când atinge greața calului. Unele bastoane au un balon de nivelare, astfel încât să puteți fi siguri că țineți nivelul stickului.

Bandele de înălțime pot fi achiziționate ieftin la magazinele de hrană sau de tack. Problema cu benzile este că ele sunt ușoare și floppy și sunt greu de ținut suficient de taut pentru a obține o măsură corectă. Cineva trebuie să țină fundul împotriva pământului, în timp ce o altă persoană privesc măsurarea la greabănul calului. Nu poți pune banda împotriva calului. Trebuie să rămână perfect perpendicular pe pământ. Adesea benzi de înălțime sunt imprimate cu o bandă de greutate pe partea opusă.

O măsură de bandă obișnuită poate fi, de asemenea, utilizată pentru a măsura înălțimea, dar vine cu aceleași probleme ca și banda de înălțime. În plus, măsurile de bandă metalică fac ca zgomotele zgomotului să fie uneori obiect, ceea ce face dificilă obținerea calului pentru a sta încă pentru o măsurătoare.

Probabil cel mai simplu dispozitiv de măsurare de casă este o bucată de Binder Sfoară legat de o piuliță de metal sau o șaibă mare. Greutatea metalului va ține șirul constant, în timp ce manipulatorul se uită la greabăn și marchează marcajul magic al firului - un magic va face truc aici. Apoi lungimea din partea de jos a spălării la marcajul de pe fir este măsurată. Un alt truc este să folosești o curte, o bucată de lath sau chiar un bici pentru a face mai ușor să faci o linie de la sfoară la greabăn. Doar țineți curtea, astfel încât să stea pe greabănul calului, paralel cu solul și nota unde lovește banda.

Cum să se măsoare

Pentru a măsura calul, îl stați pe o suprafață plană. Țineți banda sau stick-ului perpendicular pe pământ și alături de cal, și chiar și cu punctul de vârf al căsătoriei calului. Dacă utilizați un stick de măsurare adecvat, coborâți bara, așa că întâlnește partea de sus a căsătoriei calului. Ia notă de măsurare. Dacă puteți măsura numai în centimetri, împărțiți centimetri cu 4 și calculați centimetri rămași. Deci, 62 de centimetri ar fi 15 mâini plus 2 inci sau 15.2 hh.

Dacă înălțimea este factorul determinant al faptului dacă calul dvs. va concura în evenimente de cal sau de ponei, poate fi necesar să luați potcoavă în considerare. Pantofii pot pune cu ușurință un "ponei" peste înălțimea oficială și trebuie să aflați dacă sunt făcute cote pentru ponei Shod. Dacă aveți nevoie de un cal de o înălțime specifică sau trebuie să calificați înălțimea unui cal, va trebui să știți dacă măsurarea include pantofi sau nu.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să măsurați înălțimea unui cal