Lucruri pe care un cal nu ar trebui să mănânce

Planta de rhubarb în grădină

Este frumos să vă tratați calul pentru alimentele speciale uneori. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care probabil nu ar trebui să le mănânce. Ce nu ar trebui să vă hrănești calul? Iată o listă a alimentelor care probabil nu ar trebui să fie incluse în dieta calului tău.

Fructe în cantități mari

Mulți dintre noi le place să ne hrănim merele de cai pentru Tratamente. Dar, uneori, fructele pot deveni prea multe lucruri bune. O burtă plină de mere sau orice alt fruct poate provoca cu ușurință colic și poate duce la fondator. Probabil că nu vă puteți hrăni mai mult de una sau două bucăți de fructe. Pericolul este că caii au acces la fructe sălbatice dintr-un copac sălbatic sau cineva depozitează un coș de măr spoiled peste gard, gândindu-se că dau calul o "tratați."

Cârgâri de gazon și grădină

Cârgurile de gazon și grădină pot conține mai multe pericole. Doar materialul vegetal tăiat sau semi-înfricoșat poate fi o problemă în sine, chiar dacă pare să nu conțină nimic altceva decât iarbă.

Avertizare

Clipurile pot conține plante toxice și există mai multe plante de grădină comune, cum ar fi crinul valei și frunzele de rhubarb, care se încadrează în această categorie. Unele buruieni sunt toxice. Ceea ce se pulverizează pe peluze și grădini pentru a controla dăunătorii și buruieni poate fi prea toxic, chiar dacă a fost pulverizat cu mult timp în urmă.

Deoarece caii nu trebuie să păcălească și să mestece materialul pentru ei înșiși, aceștia ar putea să-i prindă mâncarea și să se umple mult mai repede. Acest lucru poate duce la suflare și colic. Zaharurile din spații proaspete sau ușor înfundate pot provoca un dezechilibru în intestinul calului, ducând la laminita. Puneți peluză și deșeuri de grădină în compromisul dvs. sau grămadă de gunoi, nu peste gard în pășunile calului tău.

Carne

Deadly Equines, povestea adevărată șocantă a calității și caii criminali de către Chechullaine O`Reilly, fondatorul Guildului Long Riders, explorează faptul că caii pot și pot mânca carne (și pot părea să se comporte într-o manieră destul de violentă pentru ao obține). Cu toate acestea, doar pentru că pot și pot mânca carne, nu înseamnă că ar trebui. Un cal poate fi instruit să mănânce carne, sau poate fi condus de el având nevoie. Acest lucru nu înseamnă că o dietă regulată de carne pe termen lung este un lucru bun. Calul tău poate ca o mușcătură ocazională de hamburger sau sandwich de ton și o poate mânca fără rău. Cu toate acestea, deoarece nu cunoaștem efectele pe termen lung asupra majorității caii, o dietă bogată în carne ar fi inadecvată (împreună cu costisitoare). Caii au dinții și sistemul digestiv al unui erbivor foarte specializat. Puțini dintre noi vom lua caii noștri pe expediții antarctice, iar caii noștri vor fi probabil mai sănătoși mănâncă dieta sistemul lor digestiv a evoluat pentru a digera.

Legume crucifere

S-ar putea să știți deja pe cineva care se simte inconfortabil după ce mănâncă varză, broccoli, kale, varză de la Bruxelles sau alte legume în familia de varză. Calul tău poate simți același tip de disconfort după ce a mâncat legumele "Gassy" ca acestea. Câteva frunze sau germeni nu pot conteaza, dar dumpingul vechilor plante peste gard, probabil că nu este o idee minunată.

Mucegai sau fân prăfuit

Dacă Pășune bună nu este disponibil, fânul de bună calitate este următoarea cea mai bună alegere. Cu toate acestea, nu vă hrăniți niciodată calul praf sau fânul mucegai. Pentru a face acest lucru ar putea să-și deterioreze plămânii. Aflați de ce este nu bine să hrănești fânul Asta e doar un pic de praf sau are un pic de matriță în ea.

Branul mașei

Mulți oameni pot fi surprinși să afle că nu sunt recomandate casele de tărâțe, cu excepția cazurilor ocazionale. Caii mănâncă o mulțime de fibre în dieta lor normală, astfel încât adăugarea Branului poate afecta de fapt flora intestinală. Branul are puțină nutriție, deci există lucruri mult mai bune pentru a hrăni un cal decât mascul de tărâțe sau tărâțe.

Alsike trifoi

Mâncarea ALSike Clover poate provoca o arsură de soare foarte urâtă, răni în gură și provoacă probleme precum colica și diareea și sindromul de ficat mare. Alsike trifoi este obișnuit în pășuni. Poate crește până la 30 de inci / 76 centimetri înălțime și, în plus față de frunzele sale în formă de trifoi, are un cap de flori rotunde de roz destul de roz. Puteți să-i spuneți în afară de trifoiul roșu, deoarece nu are modelul alb "V" pe frunzele pe care le fac alte crize. Dacă calul tău scapă câteva tulpini de trifoi Alsike ocazional, este probabil bine, dar consumul prelungit sau o cantitate mare simultan poate provoca probleme.

Nutret

Furajele de bovine conține suplimente care sunt bune pentru bovine, dar sunt foarte toxice pentru cai. Drogurile ca Rumencin sunt adăugate în mod obișnuit la hrana de bovine. Aceste medicamente pot fi morți pentru cai. Acesta este motivul pentru care este o idee bună să cumpărați hrană de la mori care se specializează exclusiv în făcarea hranei de cai.

Siloz și haylage

HAYLAGE (uneori numită Baleag) și silozul la cai sunt mai frecvente în Marea Britanie și Europa decât în ​​America de Nord. Hrănirea silozului și a haylagei la cai pot fi complicați. Există câteva beneficii definitive pentru hrănirea acestor furaje, cum ar fi valoarea nutrițională superioară și praful scăzut.

Avertizare

Dar modul în care fânul este tăiat și balustrat poate duce la riscul de otrăvire a botulismului. Caii sunt foarte sensibili la botulism și că sunt infectați pot duce la paralizie și moarte. Deoarece fânul este balustat la un conținut ridicat de umiditate și este înfășurat în plastic, este mediul ideal pentru ca botulismul să crească. Solul care transportă botulismul, gunoi de păsări de curte, animalele mici și păsările pot fi balotate în fân, contribuind la creșterea bacteriilor.

Ministerul Agriculturii, Alimentelor și Ruralelor Ontario arată dezavantajele halanei și a silozului la cai. Un vaccin este disponibil, dar protejează numai împotriva unuia dintre cele cinci tipuri de botulism. Îngrijirea trebuie să fie luată ca un siloz sau haylage nelimitată să fie curățate. Există posibilitatea ca silozul înghețat să poată duce la colici și nu înțelegem încă dacă există efecte pe termen lung ale hrănirii furajelor acide (și tratate sau condiționate) la cai.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Hrănirea tratează la caiKentucky Equine Cercetare, 2020

  2. Laminită: Prevenirea și tratamentulAsociația Americană a Practicanților Equine, 2020

  3. Înțelegerea unui sistem digestiv al unui calUniversitatea din Florida, 2020

  4. Nu vă alimentați fânul mucegaiUniversitatea din Minnesota Extension, 2020

  5. Bran MashAsociația Americană a Practicanților Equine, 2020

  6. Alsike trifoi otrăvire, fotosensibilizare sau fotodermată la caiOntario Ministerul Agriculturii Afaceri Afaceri și Rurale, 2020

  7. Nu oferiți bovine la cai!Kentucky Equine Cercetare, 2020

  8. Fân, haylage și fân tratate pentru cai. Ontario Ministerul Agriculturii Alimentare și Afaceri Rurale 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Lucruri pe care un cal nu ar trebui să mănânce