De ce caii roll

Cai de rulare pe pământ la sfârșitul zilei

S-ar putea să fiți condus lângă un câmp de cai și ați observat unul cal Squirming în jurul valorii de pământ cu picioarele înfundate în aer. Sau, după ce vă dezactivați calul și transformați-o în padocul său, s-ar putea să se culce și să-și curăță spatele și laturile pe pământ. În ambele cazuri, ceea ce vedeți este un comportament natural al caii numit rulare. Există mai multe motive pentru care caii se rostogolesc.

Natural, comportament sănătos de cai

După ce vă plimbați calul, se poate scădea într-un loc de nisip și poate avea o rolă bună. Acest lucru poate ameliora orice iritare din sudoare sau Tack, Așa cum ați putea zgâria după îndepărtarea șosetelor cu elastic sau pantaloni cu o bandă confortabilă. Rollingul poate ameliora orice mușchi sau stres strânși după ce a fost călărit. Caii se vor rostogoli și să se zgârie. Dacă pielea lor mănâncă de la mușcături de insecte, sampon rezidual sau produse de îngrijire sau de la transpirația la soare sau sub o pătură, se vor rostogoli pentru a opri mâncărimea. Unii oameni cred că o rolă în nisip sau noroi oferă o anumită protecție împotriva arsurilor solare și de la insecte de mușcare.

Este un pic frustrant dacă după ce vă dați calul bun îngrijirea sau o baie, găsesc cel mai apropiat patch de nisip pentru a se rostogoli. Dar, uneori, îngrijirea și scăldatul pot schimba modul în care pielea calului dvs. se simte și rulează este modul său de a încerca să facă lucrurile înapoi la normal.

Este contagioasă

Adesea rularea va fi contagioasă. Un cal va copia comportamentul atunci când văd o altă rulare. Rolling este un pic ca calul care se dă un masaj. Deci, doar pentru că se simte bine, un cal după altul va împărtăși un loc de nisip pentru a se rostogoli. Nu este neobișnuit să găsiți un cerc gol gol într-un câmp care este un loc de rulare preferat.

Aruncarea părului

În primăvară, când caii își scutură Pantofi de iarnă groasă, Rolling ajută la slăbirea părului. Caii pot fi umeziți cu sudoare dacă temperatura se ridică brusc, iar calul tău va transpira sub haina sa caldă. Astfel încât rularea ajută la ameliorarea senzației mâncărime transpirate în timp ce îndepărtează o parte din acel păr în exces. Rolling poate ajuta, de asemenea, să usuce pielea calului, motiv pentru care o va face după o ploaie sau baie.

Când rularea indică o problemă

De cele mai multe ori, rularea este perfect în regulă, și comportament natural, sănătos. Dar există câteva situații în care rularea ar putea indica o problemă.

Nu vrei ca calul tău să încerce să se rostogolească în timp ce îl călăori. Cai încearcă să se rostogolească în timp ce sunt călătoriți deoarece sunt incomod, sau rularea poate fi calea calului de a fi balcanică și de a rezista la muncă. Dacă calul tău încearcă brusc să se rostogolească în timp ce este călărit, verificați cu atenție tack-ul pentru orice ar putea fi împușcat sau ciupit calul. Calul tău poate avea, de asemenea, o durere musculară în timp ce este călărit. Adesea, an ecvine chiropractician vă poate ajuta să rezolvați acest tip de problemă. Și pentru caii care sunt Balking, Și folosind rularea pentru a ieși din muncă, o re-școală cu un călăreț care recunoaște semnele că calul poate încerca să se rostogolească înainte ca calul să îndeplinească fapta este în ordine.

Poate fi un simptom al colicii

Rolling poate fi, de asemenea, un simptom al colică. Puteți identifica o rolă normală, sănătoasă, observând cum se rulează calul și cum acționează atunci când se află în picioare. Când calul tău se rostogolește pentru bucuria de ea, poate să ceri de câteva ori, să coboare, să se rostogolească, poate să te ridici din nou și să se rostogolească pe cealaltă parte, să-ți recâștigi picioarele și apoi să ai o mișcare bună pentru a scoate praful. Și caii sănătoși rar încearcă să se rostogolească în standul lor.

Când un cal se rostogolește din cauza colicii, se va lăsa în jos, adesea brusc, se rostogolește violent și apoi stau în continuare după aceea, fără a se mișca în revigorant să se scape de praf. Poate încerca să se rostogolească în standul său și poate încerca să se rostogolească de mai multe ori. Un cal care sa rostogolit în standul său poate apărea dezordonat, transpirat și acoperit de gunoi de grajd și de ras.

Există o dezbatere dacă rularea poate provoca răsturnări în intestin care provoacă colici de torsiune. Unii oameni simt că a apărut o răsucire înainte ca calul să înceapă să prezinte simptomele colice, cum ar fi rularea. Dar, indiferent dacă se duce sau nu, un cal, un cal cu torsiune colic ar trebui să fie împiedicat să se rostogolească, deoarece înconjoară o mulțime de energie și, pe măsură ce îi trăiește violent, s-ar putea răni sau pe oamenii care o manipulează.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce caii roll